R
Ratarko
Guest
Danas sam se malo za zafrkavao sa sojom.
Na ovih par slika se vidi kako ja umuljavam ( cjepim ) soju prije sijanja.
Ova prva slika je cjepivo za soju u svojoj vrečici , nije velika vrečica , kao čips..
Obrisan neispravan link.
Uzmem amper i sojino cjepivo zamješam sa dvije litre vode.
Obrisan neispravan link.
Onda u korito ( koje koristim za svinokolju stavim ) 100 kila soje te pospem te dvije litre vode sa razmješanim cjepivom po soji ...
Obrisan neispravan link.
Nakon par minuta mješanja soje dobije se ovako nešto.
Na svakom zrnu soje bude malo cjepiva a to je i bio cilj .
Obrisan neispravan link.
Mješanje soje sa cjepivom se mora raditi u prostoru koji je zaštičen od direktnog utjecaja sunčevih zraka , ja to radim u polju u prikolici sa ceradom koja je svojom zatvorenom stranom okrenuta prema suncu . Rezultati sa sojom mi budu svake godine jako dobri pa sam zato htio podjeliti sa svima ovaj jednostavan način cjepljenja soje . Jedna osoba može napraviti oko tonu soje na ovaj moj sistem za jedan sat ...
Kako vi drugi to radite , da li koristite mješalicu za beton možda , kod nas neki ljudi tako rade ?
Na ovih par slika se vidi kako ja umuljavam ( cjepim ) soju prije sijanja.
Ova prva slika je cjepivo za soju u svojoj vrečici , nije velika vrečica , kao čips..
Obrisan neispravan link.
Uzmem amper i sojino cjepivo zamješam sa dvije litre vode.
Obrisan neispravan link.
Onda u korito ( koje koristim za svinokolju stavim ) 100 kila soje te pospem te dvije litre vode sa razmješanim cjepivom po soji ...
Obrisan neispravan link.
Nakon par minuta mješanja soje dobije se ovako nešto.
Na svakom zrnu soje bude malo cjepiva a to je i bio cilj .
Obrisan neispravan link.
Mješanje soje sa cjepivom se mora raditi u prostoru koji je zaštičen od direktnog utjecaja sunčevih zraka , ja to radim u polju u prikolici sa ceradom koja je svojom zatvorenom stranom okrenuta prema suncu . Rezultati sa sojom mi budu svake godine jako dobri pa sam zato htio podjeliti sa svima ovaj jednostavan način cjepljenja soje . Jedna osoba može napraviti oko tonu soje na ovaj moj sistem za jedan sat ...
Kako vi drugi to radite , da li koristite mješalicu za beton možda , kod nas neki ljudi tako rade ?