pa je, to je njemu u obitelji vec godinama, on je nasljedio sav taj posao... rade on i stric nekih 350-400 hektara, ovaj moj pajdo radi manje, oko 150 ili malo vise, ali ima 30 muznih krava, a strikan mu radi ovaj veci dio zemlje i ima claas trgovinu i servis!
s tim da je jedan steyer prodo u srbiju da dobru lovu, a novi gazda prezadovoljan s traktorom jer nije uopce poderan... njemu mehanizacija bude starija kad prodaje, ali nema radnih sati!
radnih sati? jedino znam otprilike za ovog axiona, on je lani prije oranja bio star manje od 4 godine i imao je oko 600 radnih sati, a danas koliko tocno ima neznam...
a i novog ariona je uzeo jer je bila akcija na danima otvorenih vrata lani u austriji jer je bio povoljan i gratis je dobio navigaciju, a to ce mu dosta pomoci u sjetvi, plus siroke gume i komplet utega naprijed!
ali njegovi svi traktori imaju relativno malo sati jer ih ima dosta i samo iskace iz jednog u drugi! jest da je do prosle godine vozio golfa dvicu i onda kupio polovnog caddy-a, ali mehanizaciju ima i vise nego dobru! cak neki moji poznanici sa duplo slabijom mehanizacijom rade dosta vise zemlje!
ali moto u njihovoj famili je: posao je za uzivanje, a ne ubijacinu! tako da sjednes u pravi traktor izores 50 jutara i jos si spreman za pijanku, he, he, he... a di vidis tek njihovu zetvu.... 3 relativno nova claas kombajna, 6 traktora sa po jednom mrcinom od prikolice i jedan na telehendleru u hali koji rasporedzuje masu i par dana i noci i sve gotovo!
usudio bi se reci da su primjer pravog gospodarstva!