• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Claas

• Temu pokrenuo Simon1980
  • Datum prvog posta

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Susjed je majstor za klimu kod mene..
Plin se ispraznio skroz,sad smo stavili dušik nutra da vidimo dal če se ispraznit gdje,ubiti dal če pritisak past..
A plin ide onaj R12..

Satyagraha

Novi član
Tu od
3 Svi 2015
Poruka
24
Pozdrav bivšim, sadašnjim i budućim vlasnicima claas kombajna!
Zanima me ima li netko možda dijelova za europu ili columbusa? Trebao bi mi najprije puž volana i lopatice podizača klasova...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Možda ovi imaju , gledajući oglas čini se kao da rade sa kombajnskim dijelovima malo ozbiljnije .http://www.olx.ba/artikal/17894538/dijelovi-za-kombajne-claas-fahr-mf-i-dr/

A na koje lopatice podizača mislš?

I ja imam jedno pitanje u vezi kose , znači kosa se kreće lijevo-desno za širinu jednog noža , ono što mene zanima je to kako nož kose treba da stoji u odnosu na donji nožu tom krajnjem lijevom ili desnom položaju ?
Dali treba da bude tačno iznad njega ili da bude na pola puta ?
Kod mene stoji ovako i nekako mi se ne čini logično a nemam mogućnost podešavanja tako da mi nije jasno.
Ovdje sam ubacio ovaj gornji držaš kose od zmaja i može da se uklopi.

Prilozi

• IMG00095.jpg
    IMG00095.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 132

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja imam ovih donjih ako trebaš, mislim na duple prste, to sam dobio uz kombajn, jer gore je netko stavio sa oznakom SCH, pa mi ovi stari netrebaju

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Nož kose bi morao svojim vrhom ići od jednog do drugog kontra nožića na duplom prstu tako da ima puni rez inače kosa žvače i lupa i uslijed zamora materijala puca.

Satyagraha

Novi član
Tu od
3 Svi 2015
Poruka
24
Bio sam odgovorio vec dvaput, al iz nekog razloga mi ne objavljuje postove kad citiram nekog...
Nema veze, prioritet su lopatice, a kad bih našao povoljno i lanac zajedno s lopaticama, uzeo bih sve skupa. U jednom od mojih "nevidljivih" postova sam ti bio zahvalio na linku savoris, pa evo ponavljam zahvalu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Te gumene lopatice imaju kod ovih , bio sam u Rumi na vašaru i gledao ih , izgledaju sasvim ok , o istih sam kupovao gumene valjke za berač i mogu reći da su veoma kvalitetni jer su obrali oko 100ha i još mogu sa njima u jedno sezonu bez problema.
Samo je problem što su iz SR pa neznam kako bi to organizovao da preuzmeš.
http://www.tip-top.rs/proizvod-2.php

Nož kose bi morao svojim vrhom ići od jednog do drugog kontra nožića na duplom prstu tako da ima puni rez inače kosa žvače i lupa i uslijed zamora materijala puca.

Znači ovaj moj položaj nije ni blizu dobroga , trebala bi kosa da ide još da naiđe iznad kontra nožića?
Samo je problem kako to da odradim jer nemam podešavanje , jedino je opcije sječenje i prenitovavanje one pogonske kugle?

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Mora se nešto napraviti jer nemaš puni rez,čudim se kako si uopće mogao kositi ječam jer je on meke slame i mora kosa biti odlična,vjerovatno je netko prerađivao kosu pa nije pazio na položaj glave.Po ovome sada trebalo bi za jednu rupu pomaći glavu.Kakvo kopčanje ima glava,možda se može nešto podbaciti da se dobije normalni hod

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Pa košenje je bilo prilično neugodno , morao sam jako sporo da idem ali mi to nije predstavljalo problem jer sam prvi put sjeo na kombajn pa sam svejedno išao polako jer nisam mogao da ispratim sve radnje i da pratim sve.
Nisam gledao dali može nosač glave da se prebaci za jednu rupu u nitnama a pogledat ću sutra.
Hvala za info.
Kako misliš kakvo kopčanje ima glava , ide ona ruka sa osovine i dole na njenom vrhu je kugla i onda one dvije polutke koje hvatau obje kugle ako si me razumio.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Kod mene na đđ glava je plosnata s dva vijka pa se može nešto podbaciti da dobiješ pravilan hod ali kod kugle se može jedino prenitavanjem iste dovesti u pravilan položaj.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Zahvaljujem na pomoći , uz pomoć Cveje sam saznao da ima štelovanje tamo gdje je ona pogonska ruka i podesio sam , sada je daleko bolje odsijecanje iako nisam uspio da podesim u idealan položaj.
U drugoj brzini sa punim varijatorom sve uspije da odreže u srednje dobrom ječmu koji je puno travan , razlika je neuporediva u odnosu na prethodno.

torpedo75a

Član
Tu od
9 Ožu 2013
Poruka
64
Poštovanje! Gdje ima (u hrvatskoj) rezervnih dijelova za claas compact 30?
Trenutno mi treba potisni ležaj i par remena.

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
Zdravo,
Imam par pitanja za kombajn Claas Compact 25.
Zbog cega im pucaju poluosovine?
Da li se mogu staviti gume koje su 26 cola?

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Koja poluosovina puca? kratka lijeva ili duga desna? možda nešto nije u centru, jel ispravno podešen ležaj na glavčini 1207, da ti nešto među zubima reduktora ne zapinje. A za kotače 26 cola mislim da se ne mogu namontirati jer je orginal 17" pa bi s 26-ticama bio prebrz, a i ovako je brz.

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
Ja nema Claas Compact ali sam cuo da zna da pukne poluosovina.
Namjervam da kupim neki kombajn sirine hedera do 3m.
Pa je ovaj Claas u uzem izboru.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Mislim da je tu veći problem u reduktorima na glavčini kotača, koji se podmazuju mašću, i skloni su trošenju, pogotovo vijenac znači, veliki zupčanik. Ja sam s ti imao problema, al sam ugradio mazalice, svaki dan se malo podmaže, i ide. Za poloosovine nisam primjetio da su bile mjenjane. Ja sam u ravnici, tako da su ta opterečenja manje izražena. Općenito sam zadovoljan kombajnom.

Najnoviji postovi

Na vrh