• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Claas

  • Temu pokrenuo Simon1980
  • Datum prvog posta

Milannn

Član
Tu od
24 Ožu 2021
Poruka
47
Sad sam skontao da ih mogu staviti u ravan jer mogu pomjerati lezajeve koji drze osovinu, sto bi rekli "nisam lijep al sam ruzan". Uradicu prirubnicu sa zglobom od kardana. Pored toga moram jos prepravljati osovinu na remenici grla, posto ova fabricka ima neki saraf po sredini umjesto klasicnog kardana. Ali sve se to da resiti, samo nek je para😁. Jos kad bih kupio i donja podesavi sita ufffff, za 1 sat adaptiram kombajn sa soje na kukuruz. Imace tokar posla preko zime.
Evo ovaj covjek sa 48s vozi 4 reda:Claas dominator

Jesi gledao ovaj heder, ako nije puno tezak uzeo bi ga uz razmatranje:ADAPTER - HEDER ZA KUKURUZ(KOMBAJN) Spustice on dobro cenu.
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,151
Ako je 265 išlo bi i sa 3 reda i na 70, još da je 75 prva liga. Sa 4 reda je stvar kapaciteta kombajna, znači kapacitet elevatora koji nosi u bunker i najvažnije tresaljke ili slamotresi koji trebaju bacati mokru masu van. I veći kombajni znaju imati nizbrdo problem sa gušenjem tresaljki pa krene lupanje dok se ne okreneš ili staneš da izbaci. Motor neće biti problem, naravno adapter bez sječki.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,074
Ma bio mi je Burgon tri reda a isto je 265 pa je to bila živa patnja za raditi.
Oko mene se sije sve na 70 , i pretežno slabo ko poštuje markere pa onda bude dosta problema.

A sječke ili tarup mora biti.
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,151
Jasno onda. Još ako je sijano sa 2 reda to ne ide nikako. Samo mislim da nećeš moći tjerati sječke.

Ja kod sebe sa 3 reda odrađujem bez brige, sijem sa 4r i pazim na spojeve i uvijek bolje malo šire nego uže. Brao sam isto gdje je sijano sa dvorednom na 75 tu super ide, tolerancije koliko hoćeš samo heder malo više podignem.
 

Milannn

Član
Tu od
24 Ožu 2021
Poruka
47
Da li neko od kolega ima hektometar, pojavilo se dosta novih musterija koji su "preposteni" i hektometar bi se isplatio prve godine. Nasao sam par ljudi koji ih pravi ali me zanima vase iskustvo sa njima..
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,627
Pogledaj parcele na portalu DGU. Tam su najtočnije napisane površine.
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Može i u arkodu,ima i alat za mjerenje površine,imati malo veći ekran na mobitelu ili tablet i dobar internet i nema muljanja više.Mi smo nekad za takve mušterije nosali hvatomjer ili šestar kako ga tko zove i rješavali odmah pred gazdom.
 

Milannn

Član
Tu od
24 Ožu 2021
Poruka
47
Ma znam za takvo merenje, tako sam do sad merio parcele. Ali iz posebnih razloga moram nabaviti bas hektometar.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,218
Ja sam naručio mjerni točaka, jer nemam zgodno mjesto za nošenje šestara, na zmaju se predivno uklapao između rezervar i komore slamotresa, a mislim i da u gradim nekakav digitalni, jer malo je vremena a radim sam, još ako idem mjeriti.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Jel ima netko na Dominatoru da mu radi ono podizanje i spuštanje hedera na jednu tipku? Šta sve treba da se to osposobi?
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Jel ima u Hrvatskoj di Claasova u dijelovima? Zanima me sječka za Dominator 98.
Kako je uopće kod njih riješeno paljenje i gašenje sječke?
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,335
Imaš dvije remenice. Dok je remen na prvoj onda se pogoni sječka čim upališ vršalicu, a ako preseliš na drugu, ona vrti u prazno i tako je ugašena.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Nezz jel ima ko kod nas da pravi sječke. Ili uzet od nečeg drugog pa dat prepravit jer original bude jako teško za naći.
 

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,118
A jel imaš ukapčalicu za sječku na kombajnu,ako ju nemaš biti će ti veci problem naći nju nego sječku
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Misliš na ono elektro kvačilo? Vidiš da Antonio kaže da nema toga, trebaju mi remeni, remenice i sječka.
 
Na vrh