http://www.glas-slavonije.hr/191982/4/Manjak-pasnjaka-na-kojima--inzistira-EU-smanjit-ce-broj-svinja
Znam da nije red da ovako perem ljude al Tunjo jbg moram. Ne mogu slušat gluposti. Ljuti se koliko god očeš.
Krenimo od naslova: Na pašnjacima ne inzistira nikakva EU več Udruga Fajferica. Ne postoji nikakva direktiva. Nitko ništa ne mora. Več je preporuka Udruge, što je i logično da se CSS drži vani, na otvorenom, free range, outdoor.. kako god hočete što je u svijetu dobro poznat način uzgoja i to bijelih svinja a kamoli naše fajferice koja je stvorena za takve uvjete.
Iz ovoga teksta se stječe dojam da je sve ošlo u k.... i da je fajferica u jako lošoj poziciji a upravo je suprotno. Ekspanzija uzgoja nikad nije bila veća. Osnovana je Udruga, koja je usput krovna udruga uzgajivača CSS sa Rješenjem Ministarstva, koja se sastoji od mladih stručnih ljudi, entuzijasta ( ima "pionira" puno više od nekoliko ) koji rade čuda sa CSS. U Udruzi se trenutno nalazi 23 člana ( krenilo se sa 10 ) i novi članovi pristupaju svakodnevno i ima ih od Dalja do Križevaca. U Udrugu uskoro ulaze skoro svi uzgajivači iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i večina od navedenih 28 uzgajivača ( daj Bože svi) iz Vukovarsko-srijemske županije.
"Eto održan je tamo neki sastanak u Vinkovcima bla bla..." Pa da si bio i nakon toga izašo sa ovim tekstom sigurno ne bi bio ovakav.
I genetska analiza je projekt Udruge a ne EU pa čak ju ni Država ( HPA ) ne uvjetuje ( na žalost). Al će bit jer mi tako postavljamo stvari. Ja se nikad ne bi usudio pričat da doma imam kvalitetan rasplodni materijal a ustvari ne znam šta imam.
I opet se priča oko poticaja. Klasična priča slavonskog seljaka. Kao da se uzgoj ne isplati i bez poticaja. Itekako se isplati.
Brate imaš jako dobru šnjuru u Glasu Slavonije. Pa svaki mjesec si u novinama. Il te neko plača da pričaš gluposti. Daj reci koliko. Ja ću te platit duplo da promoviraš pasminu a ne da ju blatiš.