A gle tovne svinje sa 6-7 mjeseci postižu 100-120 kg, bijele mislim.
Neka ih, nemože im naškoditi, ja sam probao i sa oskudnijom hranom,al pazi njima vrijeme ide i one se tjeraju u neko doba svoga starosti,e sad, to doba dođe bila ona 60 ili 120 kg... Po meni je suludo pripustiti nazimicu sa 60 kg,jer ona će još rasti do poroda,ali ne mnogo i onda se prasi sa 80 kg, meni se čini da je to malo i da od takve krače nema nikada pravog grla,ona ostaje manjih gabarita. Ljudi su radi takvih stvari počeli misliti da CSS nije veća od 100 kg,jer u Gudovcu uvijek ima krmačica od 70-80 sa prascima, ada bude žalosnije to im je 4-5 leglo, a na starim slikama vidimo fajferice od 250-300 kg.
Ako ne pripustimo sa tih 60 kg, nego čekamo da dođe do 90 kg,a to je nekoliko mjeseci,jer takva životinja je zakržljala i teško prikuplja kilažu, e onda rikiramo da ne ostane bređa,jer ako se ona tjera i tjera,a nema pripusta često je kasnije problem da ostane bređa...
Al kažem, to je moje mišljenje i ja tako radim...
Gle. Nema govora da nazimicu od 60 kg treba pripuštat. Ali da važe sa 10 - 11 mjeseci 110, 120 kg to je po meni puno. Zlatna sredina je najbolja. 80 - 90 kg je najbolja težina za pripust po meni. Stare su oko 10 -11 mjeseci i one su kako mi kažemo lasaste, utegnute nisu zamaščene. Da te pitam koliki ti je prosjek prašenja? Jel znaš da je zamašćenost trupa obrnuto proporcionalna plodnosti?