Ništa im neće biti , nafta iznutra -nafta izvana .powershift kaže:Pozdrav, kad ste vec na temi ulja u pumi visokog tlaka, zanima me sto je razlog da je u pumpi kad otvorim poklopac (klipna) umjesto ulja se nalazi nafta,da nije neka membrana u pitanju i koliko je to stetno za radne elemente pumpe.
muhanicar kaže:Na pumpi ti je poklopac na dva šarafa na šarafciger. Skineš i natočiš ulje motorno dok na cijevčicu ne počne curiti čisto ulje. Provijeri si membranu i cijev o kojoj sam ti pisal.
muhanicar kaže:Membrana ti je ispod poklopca na ona 4 šarafa a cijev ti je zašarafljena na poklopac ključ 17 i vodi na usisnu granu na šuplji vijak ključ 17. Skini ju i probaj da nije probušena. Nego ispred pumpe ti je bakelitna spojka a možda je i gumena, ako je bakelitna probaj ju podmazati malo uljem. Možda se i ona čuje.
Poklopac membrane netrebaš skidati samo otšarafiš cijev na šupljem vijku na usisnoj grani i povučeš polugu za gašenje i prstima zečepiš cijev pustiš polugu ipričekaš par sekundi i pustiš cijev tada moraš čuti da je zrak ušel u cijev. Ako je tak onda je u redu i membrana i cijev.
anel kaže:muhanicar kaže:Membrana ti je ispod poklopca na ona 4 šarafa a cijev ti je zašarafljena na poklopac ključ 17 i vodi na usisnu granu na šuplji vijak ključ 17. Skini ju i probaj da nije probušena. Nego ispred pumpe ti je bakelitna spojka a možda je i gumena, ako je bakelitna probaj ju podmazati malo uljem. Možda se i ona čuje.
Poklopac membrane netrebaš skidati samo otšarafiš cijev na šupljem vijku na usisnoj grani i povučeš polugu za gašenje i prstima zečepiš cijev pustiš polugu ipričekaš par sekundi i pustiš cijev tada moraš čuti da je zrak ušel u cijev. Ako je tak onda je u redu i membrana i cijev.
odvrno sam poklopac da naspem ulje u pumpu onaj na dva sarafa (sarafcige) e sad ispod imaju tri opruge gdje tacno tu treba sipat ulje a na koju cjevcicu treba pocet curit cisto ulje :scratch
jd4755 kaže:Samo lagano sipaj ulje pokraj federa naći će ono rupicu koja je uz rub dekla,ugrij malo ulje jer ako je jako gusto načekati ćeš se.Cjevčica za nivo ulja je s desne bočne strane pumpe.Vjerovatno će prvo teći nafta iz nje a ti sipaj dok ne krene čisto ulje.