• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Da IMT ne krči kod šaltanja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Da bi to ugradil treba skidati poklopac hidraulika, vaditi pumpu hidraulika i reduktor i bušiti rupe.
Znači špena .....

Mada meni još uvjek nije baš najjasnije kaj pritišče, tj koči, ili to stalno koči?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Vise spene bude od osipanja zupcanika s vremenom .Spena od dvije rupe fi 8mm u gusu dubine nekih 20mm je zanemariva.Na kraju krajeva sva se moze pokupiti magnetom...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A veliki problem rastaviti traktor da kučište ostane prazno i izbušiti ga, sve oprati i ponovno sastaviti, ujedino bi se pretepel cjeli taj dio i zamjenilo ako nekaj treba i mir Božji narednih godina.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To ti i ja znamo, špenu sam komentiral radi ovih malo "osjetljivijih".
Koji je princip kočenja?

Neznam baš da tu i ima puno više mesa od 20 mm :icon_scratch:

Šanana, uopče nije problem rastepsti traktor na 3 djela, povaditi sve zupčanike iz mjenjača, rastaviti zadnji kraj, usput potrošiti soma ako ne i više kuna na stvari koje buš usput zamjenil ....

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ima oko 20mm maximalno.Princip je taj da bronzani polumjesec uz pomoc opruge stisce suplje vratilo.U metalnom dijelu koji je pricvrscen za kuciste materijala ima rupa .U njoj je orpuga koja pritisce bronzani klipic kojem je kraj koji nalijeze na vratilo u obliku polumjeseca. Iza opruge ima vijak sa kontra maticom preko kojeg se moze stelati zategnutost opruge na klipic. Uglavnom se vanjski dio dobro vidi na slici. Posto je potopljeno u ulju potrosnja materijala je minimalna.Bar na ovom sto sam vidio tu kocnicu (star je preko 30 godina) nije zajedena .

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
ma da, nek krči , glavno da si ga pofarbal .:lol:
tako su razmišljali i inžinjeru u tomo vinkoviču pa je agt dobio sinhrone a ovi lokot .

ako krene serijska prozvodnja toga patenta išlo bu ko alva , garantiram

vaš velečasni
još važnije da nafrljiš muziku unutra
ovi prvi su kopija i to loša, ovi drugi su prvo bili kopija kopije......a ovi što su dobili sinhrone su prva kopija.....kopija je kopija :(wasntme): da su i ovi iz IMT-a kopirali ovu žutu kvrgu ti bi otvorio temu Koji roštilj je najbolji za kremenadle jer dolazi ljeto

mislio sam da se ovo aktivira kvačilom nekako.....
skoro sam vidio na jednom traktoru (agria 9600) nekakvu remenicu koja je spregnuta s spojničkom, nikako mi nije jasno o čemu je riječ, prvo sam mislio da je nekakva remenica za vršalicu, pa onda da je kočnica......e sad bi mogla da bude ovo što ti pokušavaš da napraviš

e jel može da se poradi nešto na korpi kvačila, da više oslobađa lamelu? mada je ovo na slici jednostavno napravit (pretpostavljam da već naručuješ materijal)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti možda da se naprave zupčanici sa magnetima npr zub sjeverni pol utor južni pol i tako bi se sami poravnavali kod uzubljivanja !!!!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Nemojte se brigati niš,dok krči znači da ide,problem bu dok nebu krčio..mjenjač.. :icon_e_biggrin:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na IMT-eu se bu nakrčal prije nego stane.
Nije to MF, to je samo kopija.

Kosjerac

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
167
Kolega Lisnik koji je mf sa slike u pitanju? Evo kako je urađena ta kočnica na zetoru 3511, sa
desne strane donjeg snopa se vidi jedan deo koji pritiska zupčanik i koči ga kada se pritisne kvačilo, a na trećoj slici se vidi šaf gde se šteluje ta kočnica.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
O tome smo jučer u temi o Zetoru razglabali.
Samo ti izgleda na satu nisi bil :(wait):

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nek on zakrci tu i tamo i moji zglobovi skripe al lakse cu nega obnovit nego sebe!!

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,131
SVaka pohvala za temu. Nema li mjesta da se nešto uradi kod spojničke.. tipa kad se stisne kuplung, druk lager potegne kočnicu za sobom koja brenza spojničku...

Ili sa kočenjem spojničke niš ne dobijemo?

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Mislim da je to neizvedivo kod IMT-a jer je kod njih unutarnja spojnička osovina pogonska, pa ju je nemoguče kočiti, kod Torpeda bi se to lako napravilo..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
A moja ideja sa magnetnim zupčanicima ? Ni je baš moja izmislil ju BIZING !

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,131
Nemam otvoreni mjenjač, htel bi to ugraditi, ali se bojim više bilo kaj otvarati na tom traktoru... Kam god pehnem, nekaj treba menjati :):):)

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
G. Velečasni.... pa imate 3 brzine na fergiju. A kaj dok krči onima kaj imaju 18 brzina? :icon_fU:

Najnoviji postovi

Na vrh