• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz 7207C

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ivan i Nada su davnih dana počeli, jos u Gunduličevoj.
Trenutno su gazde Davor i Branimr Bolf.

Ja sam od Davor i Branimir napravio Damir :icon_rofl::icon_rofl:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pa skoro da tak i je pošto su suvlasnici :eek::

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Moguće,ali neka potraži u webshopu ili ih kontaktira pa možda imaju to što mi treba..

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
To je za gornji kočioni cilindar.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Skupo, a možda dojde isto kakvo i ima. Slika je obično samo simbolična. I kaj onda s njima?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mani se čini da si ti dobio brtvu za pumpu , jer pitanje jel ima brtve samo za cilindar , vjerojatno samo koplet , tj. novi cilindar

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Za koju pumpu misliš?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nisam zvao, ima tu u Karlovcu jedan kaj također radi te gumice. Idem sutra njemu pa ćemo vidjeti kaj se da složit.

Nego opet drugi problem sa kočnicama, ne mogu dobit ulje u glavni cilindar.
Znači razdvojio sam dovod ulja u gl. cilindre tako da imam barem lijevu kočnicu i da traktor barem kolko tolko normalno funkcionira.
I sad natočim ulje u posudu i idem odzračit a cilindar uopće neće povuć ulje. Do sad je normalno radio.
Ulje dolazi do cilindra ali ne i u njega.
ad45449dce4279ba8ee33ae1d7eb5e99.jpg
aff1df08d273095581ba2f8a9e04182a.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
sve rastepsti , očistiti , ispitati , premjeriti , slikati i najbitnije skužiti kak dela .

pumpe ( za brguda glavni kočioni cilindri) su međusobno spojeni brikom od cijevi , to služi da ujednači kočenje kad kočiš s spojenim pedalama tj da ne bi jedna strana kočila a druga ne .

brijem da ono žuto na izlazu pumpe prema cilindrima nije samo neki reducir nego ventil ...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
E vidiš, ta cijev koja spaja oba cilindra nije u funkciji. Na jednoj i drugoj strani su stavljene kuglice koje o enmogućavaju protok ulja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
To je ventil za izjednačavanje pritiska kad kočiš s obje.

Probaj ulje propustiti slobodnim padom prema odzračniku na cilindru ili ga probaj prisilno natlačiti u cilindar.
Moja je predpostavka da imaš smeča n klipičima pa se oni sad ne vračaju dovoljno da bi povukli ulje. Kasnije kad dobiješ bar malo tlaka u cilindru dio toga tlaka vraća klipič, zato je prije radilo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nekad smo cilindre nazivali glavni kočioni i kočioni cilindar u kotaču. Kasnije je ovaj postal radni, a ovaj drugi pomoćni. Pa pumpa......

Kak god bilo ako bilo koji u sistemu otkaže, kak god se on zval, kočenja nema.
Bitno da se mi razmemo, a ko kak koji dio zove.... manje bitno.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
E vidiš, ta cijev koja spaja oba cilindra nije u funkciji. Na jednoj i drugoj strani su stavljene kuglice koje o enmogućavaju protok ulja.

da li ti se pumpe , tj klip u pumpi vrača do kraja ..pedale moraju imati makar 1 mm lufta ?
prvo odzrači na pumpi ?!?

kad su ruke več masne vidi jel ono žuto pocinčano na izlazu pumpe prema cilindrima samo redukcija ili je unutra kuglica , opruga ..i hrđa .

i bolje da je brika blindirana , inače sad ne bi mogel koristiti samo jednu kočnicu

Najnoviji postovi

Na vrh