• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr Agrofarm 100

R

Ratarko

Guest
Ma jok . EVO 3 ti je Agrfarm , XB Max , Explorer 3 ili ti poluproizvodi kako ja to kažem.
Deutz-Fahr Agrotron K 90-120 je sasvim druga kobasica.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
ima na Belju nekoliko DF traktora slične linije kao ovaj powerfarm 100 a možda i jesu, a viđao sam i veče u krugu

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Moj prijatelj ima Deutz star oko 20 godina ili više, kupio ga je prije nekoliko mjeseci, 75 ks, mjenjao je 10 godina starog Zetora 65 ks za njega.
Zadovoljan je , ore sa tri brazde okretačem 12 cola, traktor ima 9000 sati, ne dimi, ne troši ulje, pali izvrsno, potrošnja izrazito niska, motor čist, nigdje nije u ulju, kaže da sa misker prikolicom troši puno manje nego što je Zetor trošio!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa zar ne vidiš kakva je njima zemlja?kao u cvijetnjaku...

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Robert K100 ti košta oko 46 000 E + PDV.
Ratarko.. objasni mi "poluproizvod", zašto.
Zanima me tvoje mišljenje ta 4 u 1 modela.
:?:

B

Bobo

Guest
A ja bi medju ove clipove jos dodao da kod mene traktor od 35 KS moze orati sa 3x10" plugom, ali samo po ravnom...

Dokaz: http://www.youtube.com/watch?v=BpUVYRxILUY

Ja takodjer saIMT 549 orem sa 3x10" plugom bez ikakvih problema, jer imamo jako laganu zemlju za raditi.

P

paor

Guest
kad ovo pokažem svojem sinu, suze če mu krenuti. mi sa MF 75 ks ne možemo 3x12, zemlja ritska crnica

R

Ratarko

Guest
@robi
Rekao sam prije zašto mislim da su ta četiri traktora poluproizvod.
Tek nedavno smo imali prilike vidjeti Same Explorer 2 da bi dvije godine kasnije izašla ova trica . Naravno da niti jedan od ta četiri modela sada u početku nije full proizvod. Gdje su moderni mjenjači sa minimalno četiri brzine koje se prebacuju bez kvačila , gdje je prava powershuttle ručica sa lijeve strane volana , gdje je EHR ( neču niti spominjati da traktor od 100 KS MORA imati EHR serijski te da je prije dvadeset dogina dokazano da je EHR sto puta bolji od običnog hidraulika ) , isto tako el.sustav proklizavanja koji ide ruku pod ruku sa EHR-om i jedno bez drugog je samo sjena mogugučnosti nekoga traktora , kabina koju svi hvale da je poboljšana je prilično bučna ( možda i zbog motora jer je u prvu ruku on kriv za povečanu buku ) te je potpuno jednaka kao u mojem Hurliju 85 KS - to mi je nerazumljivo jer Hurli nema dobru kabinu a svi znamo da se puno kupaca upravo odluči za traktor kada vidi kakvu kabinu ima ( nije niti čudno jer se u njoj sjedi cijeli dan a ne na super zakošenoj Giuggiaro modeliranoj maski motora ).

Eto za početak meni dosta da mislim da su ti traktori poluproizvod.
Ako znamo da traktori iz te četiri nekadašnje kuče svi zapravo isti probajte ih sada pobrojati ( samo modele do 100 KS ) pa če vam biti jasno o čemu se tu radi . Po mojem mišljenju se radi samo o dominaciji i prezasičenosti tržišta tako da prosječni kupac vidi samo njihov proizvod i kupi ga.
Da ne bi ispalo krivo ja mislim da je to dobar traktor ( takav osakačen kakav je ) i da če ispravno raditi puuuno godina , kao i moj Hurli uostalom.

K

krx pozega

Guest
Ratarko sve si to lijepo napisao,Ali to je traktor za 30000eura..i to nije traktor za teške poslove, e u tom grmu leži zec(totalno su ga izreklamirali)i sad dođem ja i kažem vidi traktor od sto konja pa čovječe taj može "sve"..največi hendikep je što za te pare nema ama baš nikakvu opremu a kad bi ga opremio sa time što si rekao da bi bilo potrebno točno bi te izašaš kao jedan K100 koji je izmišljen traktor za tog agrofarma..e zato sam ja na kraju išao na tog maseja s kojim sam dobio gotovo sve za 32500+PDV(OSIM EHR-a kojeg ni ne ugrađuju)a..ŽIVIO FERGI :wink: 8)

R

Ratarko

Guest
Kužim ja to krx pozega , trktor je gol a kao razvikani novi model dolazi na tržište , jedino me to malo smeta .
Kada se tako gleda onda nisi pogriješio što si uzeo MF jer taj višak opreme koji češ ti dobiti se još niti ne može naručiti kod tih novih SDF modela a kada bude mogao cijena ide gore kao što si rekao i u igru dolaze i neki konkurentski modeli traktora te ovi automatski gube dominantni položaj jeftinog traktora.

K

krx pozega

Guest
Nekidan pričam sa čovjekom koji več jedno vrijeme vozi tog 4455(98KS) i računa da ima oko 110 konja te da je pravo poletan(karakteristik tog sisu motora..zbog turba..kao da je i na niskim obrtajima odličan)i nemože se izčuditi potrošnji i kaže da nimalo nisam pogriješio...daj Bože

Sorry što ovome nije mjesto u ovoj temi....

B

Bobo

Guest
Ovo da ta serija ima 110Ks mi je rekao i civjek koji u susjednom selu ima MF 4255 ali taj traktor po ISO standardu ima 95KS, dok po DIN-u ima 110...

To mi je on rekao jer mu bilo sumnjivo kako u jednoj literaturi pise 95 a u drugoj 110, pa se raspitao malo i rekli su mu u cemu je stos.

Traktor je odlican i pogotovo mi se svidja sto ga ustekas u struju i on se zagrije na radnu temperaturu i zagrije kabinu na 20 stupnjeva... To nisam ni znao da postoji, dok kod njega nisam vidio.

U pocetku mi mjenjac bio cudan (imak sam iz IMT-a sjeo u pravi traktor) ali u 2 minute sve sjelo na svoje mijesto.

Jedina zamjerka tom traktoru je slijedeca: Da dignes hidraulik, moras se cijeli zasukati i rukom iza traziti komandu. Mozda se to moze pomaci prema naprijed, ali traktor je bio po njemu postelan i nisam nista htio dirati. No sve je u njemu za 5 i jednog dana sam rekao da cu kupiti kakav-takav MF, makar mi sutradan zaribao...

A ovaj s kim si pricao, da ne zivi u pocetku ulice Pavla Radica i takodjer sadi duhan? Gospodin M.? On ima 4455 i kaze mi mladji gazda da su zadovoljni s njim.

K

krx pozega

Guest
Gospoda M. iz radičeve imajo 5400 seriju,komfornija kabina 90KS perkinsov motor,te bez ikakve opreme..znaš da su imali onog deutza od devedeset konja duplaka pa su ga prodali, e za njega sam gazda(stariji) kaže da je trošio duplo manje od ovog MF ako ne i više..velika boljka perkinsa

Ajde zamolio bih te Bobo da poslikaš tog MF 4255 iz susjednog sela...vraški me zanima kako izgleda..

B

Bobo

Guest
Ovako, taj covjek ne da da ista slikam. Dobri smo si, ali nema sanse da ista slikam...

Mislis da ne bi vec poslikao njegovih 5 traktora i dva kombajna i stavio da smijem?

Uglavnom, traktor je kupljen polovan (prijasnji vlasnik nije placao kredit) i imao je 800 sati kad je dovezen ovdje. i traktor je u super stanju.

Sto se gospode M. tice, nisam znao da nemaju nikakvu opremu u traktoru, jer mi je mladji pricao da traktor dosta kosta...

Uglavnom, on mi rekao da su jako zadovoljni. Mislim da mi nema razloga lagati, iako se ne poznamo bas dobro (vidimo se na faksu tu i tamo pa popricamo).

Na vrh