• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr Agrofarm 100

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Hvala Ratarko, sve mi je jasno, novi ali običan traktor.
Jučer sam se puno vozio s njim, i kod mene smo obavili prvo pranje.
Sviđa mi se u vožnji po cesti, ne skače baš previše po rupama, dalje,
osječaj je super, meni ko da voziš neku igračku, udobno sjedalo,
zvuk motora mi je zakon, samo zujanje.
I nije nešto bučan, primjetio sam da je malo tiši kad se ugrije, ili se meni
to uha začepe, i u kabini nije bučan, odlična izolacija.
A okretan, fantastično !!
Dobro, meni je to sve super, možda jer ja prvi put vozim novi trak tog tipa,
a vi neki več imate slične Hurlimane, Lamborginije itd, pa vam ovo nebi
bilo niš novo.
Osim kaj je na ovom modelu novi tip motora i getribe. Pozdrav
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Danas je prijatelj kupil i plug za njega, Lemken rabljeni 3 brazde.
U podne smo išli po njega i pri povratku kroz Vrbovec vidli nešto iznenađujuče.
Å to, pročitajte na MF strani. :roll:

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Traktor ima klima uređaj i jučer je bio upaljen, pa smo uslijed toga primjetili lagano lagano curenje ili ti kapanje žučkaste tekučine s krova traktora.
Dali je to kondenzat, trabao bi biti, ali zašto je žučkast, i zašto curi s cijelog krova, na kombajnu ima cijevčica koja ide skroz ispod kabine.
Obrisan neispravan link.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Na mom Lambiju kondezat pada na rezervoar!
Kad če iči orati obavezno slikaj!

R

Ratarko

Guest
Robi , taj Agrofarm je super traktor , nemoj me krivo shvatiti jer ono što ti je frend platio to je i dobio. Nema pravog Deutza od 100 KS za te novce znači da je moralo biti tako spartanski unutra . Nekome niti ne treba sva ta silna oprema koju sam ja spominjao prije da ju Agrofarm nema ali meni treba. Buduči da se bavim ratarstvom i da mi traktori večinom rade u pripremi zemlje i održavanju usjeva nikada ne bih uzeo sebi traktor koji ima prvi tip mjenjača odnosno mjenjač koji nema barem nekoliko mogučnosti promjene brzine bez kvačila. Meni to puno znači , najviše od svega u traktoru .
Moj Hurli nije toliko jak kao taj Agrofarm pa mu je u polju dosta teško krenuti sa mjesta ali kada krene u recimo drugoj sporoj brzini bilo bi mi idealno da onda na nekih 1600 okretaja motora mogu pritisnuti dugme i da traktor prebaci u drugu brzu . E vidiš ja to ne mogu a dok ja klasično promjenim brzinu moment se izgubi .
Kada budem kupovao drugi traktor to mi je prvi preduvjet a i svakome tko me pita za savjet bi to preporučio .

Ovo za klimu je i kod mene na Hurliju tako , nema nikakva cijevčica koja vodi prema dole nego isto kapa odozgora.

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Sve u redu, razmem ti ja sve.
A ovo za klimu je banana, pa ne mogu vjerovati da nisu smislil nešto bolje

R

Ratarko

Guest
robi kaže:
Sve u redu, razmem ti ja sve.
A ovo za klimu je banana, pa ne mogu vjerovati da nisu smislil nešto bolje

Ima možda i gora stvar od toga , da li je probao špricati vodu na prednju šajbu , mislim na vodu iz traktorske posudice za pranje šoferšajbe ?

Kod mene nakon špricanja voda curi u kabini sa lijeve strane po kvačilu i komandnoj ploči :shock:

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Neznam, ali kad smo ga prali minivašem, nakon pranja ušao sam u kabinu
i vidio sam da je voda ušla na donjoj lijevoj strani i ispod kvačila
je sve bilo mokro. :x

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Blago tebi, no dobro, kod druge kupnje treba znači tražiti fiksnu
prednju šajbu. :lol: :lol:

R

Ratarko

Guest
Mislim da nisu učinili neki pomak u kabinama od mog Hurlija do toga novog modela Agrofarma pa ti mogu reči da če voda ulaziti na još nekoliko mjesta kada pereš sa visokim pritiskom. Å teta jer ja sam možda lud ali puno računa vodim oko toga kako je kabina uređena u novih traktora , više na kabinu mislim nego na motor , vjeruj mi . Več jako dugo vremena nisam vidio loš traktorski motor , pričam o novim modelima traktora a ne sada o nekim IMT-ima , kinezima , rusima nego mislim na zapadne traktore dok sam u isto to vrijeme naišao na dosta loše napravljenih kabina i unutrašnjosti.

Recimo da je novi Fendt najbolji traktor na svijetu a da ima ružnu kabinu i unutrašnjost ja ga nebi nikada kupio , pojma nemam zašto tako razmišljam ...

Mario ti imaš drugačiju kabinu , na Agrofarmu i mom Hurliju su slične ako ne iste .

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
I ja tako razmišljam, ako mi se traktor sviđa izvana, prvo gledam
u kabinu.
Vidiš, Fendt je meni isto lijep, ali mi je kabina, neznam, nelijepa,
ona armatura mi nikako ne paše.
Neznam kak su sad novi, ali ovi do prije 3-4 g su mi tak.
Naj instument tabla mi je u đoniju, primjer 6210,6210, te serije, i naravno
u agrofarm i agrotron :)

K

krx pozega

Guest
Zbilja šteta što je tako jeftin iznutra..mislim na tu plastiku..nekako mi je sve to slabo...čista petica jedino za vanjski izgled...mislim na Agrofarma

R

Ratarko

Guest
Meni unutrašnjosz Fendta izgleda kao neka dječja igraonica . Nikako ne mogu prežaliti što ga nisam kupio jer mi je joystick u Fendtu sto puta bolji od bilo kojeg drugog joysticka u svim drugim traktorima.

Å

Željko

Guest
mario kaže:
Moj prijatelj ima Deutz star oko 20 godina ili više, kupio ga je prije nekoliko mjeseci, 75 ks, mjenjao je 10 godina starog Zetora 65 ks za njega.
Zadovoljan je , ore sa tri brazde okretačem 12 cola, traktor ima 9000 sati, ne dimi, ne troši ulje, pali izvrsno, potrošnja izrazito niska, motor čist, nigdje nije u ulju, kaže da sa misker prikolicom troši puno manje nego što je Zetor trošio!
Bok ljudi! Ja sam prijatelj od marija, koji ima Deutz-a. To je izvrstan traktor, kupio sam ga u 12 mj. i napravio preko 250h s njim bez ikakvog kvara!

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Bok Željko i dobrodošao! Mi idemo skupa u istu školu i u isti razred!

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Da to je isti kao i Lamborghini, još su isti i Same i Hurliman!
Svi traktori iz SDF grupacije su potpuno isti!
Do 100 ks Deutz se proizvodi u Italiji!

Na vrh