• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr Agrofarm 100

K

krx pozega

Guest
Mario jel još uvijek stojiš kod onoga da je Agrofarm bolja opcija...

MF je napravio pravi potez sa tom valtra serijom i definitivno je do sto konja broj jedan u klasi...ne što sam ga ja dotjrao jer ja sam isto tako mogao dotjerati i to skoro R3 EVO...

Usporedi sad malo izgled iznutra,vana,motor je garant bolji...i još nešto što su finci izmislili na tom mf potpuno sakriven kardan vuče skup sa rezervarom..navodno da su dosta zastupljeni u šumi...ja sam prezadovoljan

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ja i dalje stojim iza toga što sam rekao. Po čemu bi motor bio bolji, original Deutz se nema čega sramiti pred SISU motorom!
Po mjenjaču je Deutz sigurno bolji! Fendt 309 VARIO sigurno bolji traktor od tog MF-a!

K

krx pozega

Guest
Fendt ni nema traktora u toj klasi ako čemo tako...ali agrofarm u odnosu na 4400 isto kao stari mf i deutz...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ja da kupujem svakako bi uzeo Deutz-a, odnosno R3 EVO. Daj mjeri potrošnju kad češ nešto raditi, baš me zanima. Neznam koji je traktor bolji od ta dva, to ne možeš ni ti znati buduči da nemaš Agrofarma-a.

B

Bobo

Guest
Daj, krx, da si kupio bilo sto, bio bi prezadovoljan, je rkad iz IMT-a sjednes u traktor, dodjes do nekih spoznaja i krenes se po glavi lupati...

Bio to MF, bio to Deutz, bio to Lamborghini, Same ili neki deseti traktor, sve je dobro. Nema tu sta puno filozofirati, jer da ne valjaju, ne bi se prodavali.

Osobno mi je nekako SAME jedan od lijepsih traktora, jer ne volim "moderne" linije. Sto kockastije, to bolje. MF-u bih oprostio i da je okrugao kao lopta, jer je to imak MF... Fendt-a nikada ne bih kupio, pa da imam i viska novaca, bas zato sto nije nista bolji od npr. Ratarkovog MF-a...

MF je zakon od traktora, kako prije, sad jos vise, tako da se tu nema sto pricat i usporedjivat s Deutzom i njemu slicnima ;) MF je klasa vise od njih.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
mario kaže:
Deutz je zakon od traktora!!!!!!!!
Bilo pa se spominjalo,kao nekad kamoni,sada je ostalo samo ime i nasljedstvo,tako i ovo sa traktorima,mozda su i ovi dansnji dobri,ali kao nekad tesko.

B

Bobo

Guest
Nekada im nije bilo konkurencije pa su bili medju najboljima, ako ne i najbolji za nase podneblje. Sada to vise ne pali...

MF je za klasu bolji traktor od Deutza istih karakteristika.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Po čemu je bolji? Po mjenjaču je kad ima Fendt-ov VARIO. Agrofarm ima duplo veču snagu hidraulika MF diže 3300 a Agrofarm može i do 6200.
MF ima mjenač 12+12 a Deutz 40+40 , moj Lambo 60+60.

K

krx pozega

Guest
nisam se ja htio pravit pametan :wink: samo sam htio otvoriti temu :wink:a vidim da mi je uspilo....

Može on dizati i 10tona kad mu to nije potrebno a i raspo bi se kad bi nosio 6tona iza...mjenjač ima 12+12 ali sve bez upotrba kvačila...agrofarm šalta kao moj imt :wink: samo što ima malo više brzina+power...

Eto mogu reči za potrošnju u transportu za 180km je potrošio oko 50 litara sa tim da je išao pun gas na 2200-2400okretaja...znači neče više trošiti ni pod opterečenjem pošto mu je puna snaga več na 1800okretaja...odlika četverocilindraša(veliki borung)..

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Agrofarm ima 20+20 mehanički mjenač + svaka od te dvije brzine se šalta dva puta bez kvačila pa to iznosi 40+40!
Da li ti kad šaltaš bez kvačila trebaš stisnut tipku na mjenjaču? Agrofarm isto može sve bez kvačila jer kad uzmeš elektrohidraulički inverzer onda imaš kvačilo na tipki na mjenjaču.

180 km / 41 km/h = 4.39 sati ,,, 50 litara :4.39 sati = 11.38 litara po satu

Toliko ti ne troši ni moj Lambo makar ima 6 cilindara - potrošnja ne ide iznad 10 litara. Agrofarm na punom opterečenju ne troši sigurno više od 8-9 litara.

Znam da bi puko da diže 6 tona, ali lakše če podič 1500 kg ako ima podizač koji diže 6 tona nego 3 tone, zato je i Ratarko ugrađivao na svojeg Hurlija dodatne cilindre da može više podič makar je več bila hidraulika snage 3 tone!

K

krx pozega

Guest
Ama baš sve brzine šalta bez kvačila sa sa dugmetom na mjenjaču(kvačilo mom traktoru uopče nije potrebno jedino što nije poželjno kretat pod opterečanjam bez kvačila)..naprijed nazad+brzine+brza, radna, spora...šta če mu moilm te više brzina

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Tako ima i Agrofarm kvačilo na dugmetu. Zašto nije poželjno kretati pod opterečenjem bez "pravog" kvačila? Pa to ti dođe na isto ili je čak još lakše tako kretat nego kad ideš naprijed pa prebaciš bez kvačila unatrag.

Brzina nikad dosta!

K

krx pozega

Guest
Mario to su priče za malu djecu da deutzov ili taj tvoj motor troši manje od deset litrara u teškom radu...pogotovo sa onim plugom što si bio radio sa njim

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Sa onim plugom na 1900 okretaja 8 litara, Za R3 Evo bi taj plug bio prevelik i pretežak, ali neki lakši okretač 14 cola bi mu baš odgovarao!
Tvoj MF ima 98 ks, a Agrofarm 93 ks (96 bez ventilatora), ali ta snaga smanjuje potrošnju za samo 0.5 litara, tako da tvoj opet troši više!

Vjeruj mi nebi požalio da si uzeo Lamborghinija R6 110 ili njegove blizance , jer je to dokazano najbolji traktor u klasi 100-120 ks! Ali opet da sam na tvojem mjestu ja bih uze R3 EVO ili tvog MF-a jer je ta serija R6 preskupa za svoju snagu!

K

krx pozega

Guest
U potpunosti se slažem sa ovim zadnjim da je R6 i ostatak ekipe definitivno najbolji u klasi ili ti ga za klasu bolji od mf 5...serije...to mi je apsolutno jasno od toga sam i krenio sa takvim razmišljanjem tj. saznanjem jer sam prvo pikirao takav traktor koji meni u biti niti ne treba a o cijeni da ni ne govorimo..ali sam isto tako siguran da je ovaj mf bolji od nedorečenih agrofarma i njemu sličnima...i baš u toj klasi se mf vratio na "stare staze slave"...opet kažem ne zato što sam ga ja uzeo..vrijeme če pokazati da sam u pravu

P

Picek

Guest
mario kaže:
Vjeruj mi nebi požalio da si uzeo Lamborghinija R6 110 ili njegove blizance , jer je to dokazano najbolji traktor u klasi 100-120 ks!
niti jedan talijan nikad nije bio i nikad neče biti najbolji traktor u bilo kojem segmentu osim u dizajnu...
iz jednostavnog razloga što je to talijan i samim time bofl roba..

K

krx pozega

Guest
Teško mi je priznati ali nebih se složio sa tobom picek makar i ja mrzim talijane,pogotovo njihove automobile,ali ovo je neka sasvim druga priča(R6,Agrotron...)

Evo lijepe usporedbe kad sam več spomenuo aute...talijan gazda,lijep dizajn,jeftina unutrašnjost...te dobar motor samo u slučaju da nije talijanski što je u ovome slučaju riječ(čisti KHD))e sad ako tu još talijani počnu čačkat po motorima ne bu šljakalo...kao što navodno nešto i rade od toga..ma to oni ni sami neznaju,makar ti naši zastupnici neznaji ili neče pravo reči..

Bolje bi ja da mi finci čačkaju po traktoru nego talijani... :wink: :wink: :wink:

Sigurno ima nešto i u tome da su preskupi..ipak za 45000eura za TRAKTOR OD STO KONJA postoji i bolja opcija...

R

Ratarko

Guest
Picek - PMT kaže:
mario kaže:
Vjeruj mi nebi požalio da si uzeo Lamborghinija R6 110 ili njegove blizance , jer je to dokazano najbolji traktor u klasi 100-120 ks!
niti jedan talijan nikad nije bio i nikad neče biti najbolji traktor u bilo kojem segmentu osim u dizajnu...
iz jednostavnog razloga što je to talijan i samim time bofl roba..

Potpisujem da do sada talijaner nije bio najbolji traktor u bilo kojoj klasi ali nikada se ne zna što donosi sutra .

Na vrh