• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr Agrofarm 100

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ja bi odabrao Deutz-a! I ja mislim da je zato Deutz pobjednik jer je Nijemac!

:D :D :D :D :D

K

krx pozega

Guest
Definitivno Lamborghinija 110 šestaka...strava traktor...a dizajn...mene je zezao onaj zastupnik da ako ga uzmemo da ču iči sa njim u grad...ima onaj neki F1 mjenjač..ma strava traktor...čista perverzija terat u polje

S

seljaček

Guest
Re: Agrofarm 100

Narode nemojte ni kvarit veselje u 6 mj. og. sam kupio AGROFARM 100 i još me drži ruforija imao sam IMT 560 "savršen traktor" sa tim znaš da oreš. Novi je prva liga ima sve što sam htio sinhronizirani mjenjač, konforno sjedalo, udobnu kabinu, 4x4 ,"šperu" ,96 ks ,6250 kg na hid. polugama vuće 3x14 V&N, 3m rotodrlaču, kamionsku prikolicu, ide 39,8km/h i naravno ima i radio-cd. To je ono pravo i sve to za samo 37.215€ sa PDV-om.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Daj slike. :D :D :D :D

Koje gume imaš? Na koliko okretaja ide 39,8?

S

seljaček

Guest

GUME SU 16,9/34, KOD 2500 O/min SOLO NA RAVNOJ CESTI ALI DOSLOVNO RAVNOJ INAČE AK JE MALO GRBAVA SKAČE KO JARAC I SA PRIKOLICOM OD 4T JEDNOOSOVINKOM AK JE PUNA PREKO 25 km/h HOČE ME RASTEPSTI DRUKA SKAČE KOMA.VJERUJEM DA JE KRIVA PRIKOLICA JER NEMA OPRUGE(FEDERE). AK NEKO ZNA RAZLOG NEK SE JAVI, HVALA.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

To je 3 metra kombinacija, zar ne?
Stavi još slika. :D

M

matija

Guest

jel mi se to samo cini il je sijacica 2.5m a rotodrljaca 3???

S

seljaček

Guest

To vam je draga gospodo rotobrane 3m i sijaćica 2,76 i brdo gluposti kada sam probal krenut napred tak mi se digel prvi keaj da da sam odma bil gotov jedva sam uspel vratit sijačicu u garažu.Kad traktor stoji na mjestu sa jednom rukom ga moreš podići od zemlje na prvom kraju. Nema šanse delat sa tom kombinacijom pre teška je za njega.Još kad bi stavil 250kg sjemena sigurno bi se prehitil. :( Dal netko prepoznaje rotobrane koj je proizvođać :? :?:

S

seljaček

Guest

Ne nemam utege to spada u dodatnu opremu (800 €+ PDV) pokušat ću sa betonom u kućnoj izradi možda što i slomim na traktoru. Orginal utezi su 432kg mislim da nebi djelovalo na ovu kombinaciju malo je, ne usudim se ići sa više kg. Dal netko možda ima utege od Torpeda ADRIATIC-a ili od Deutez- a trebami 12 kom.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

i ja sam razmišljal o kombinaciji od 2,5 m ali vidim da bi to bila muka pa ću pojedinačno od 3m. koliko brzo tjeraš agrofarma sa rotobranom i na koliko okretaja kardana.

S

seljaček

Guest

Sa ovom rotobranom 3m na ravnom i suhom oranju 7-8 km/h 4 radna 1800-2200okr. motora oko 490-530 okr. kardana, na vlažnoj zemlji ili uzbrdo 3 radna oko 4,5-6 km/h ista turaža. Isto tako bolje je posebno rotobrana pa onda sijačica. nego skupa pogotovo najveća parcela mi je 6 rali a najmanja 0,5rali

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

ja sam tek prije 10 dana kupil svoju i obradil sam 4 rali (prije one kiše)a bez ikakvog iskustva od prije pa sam išel samo 2,5km/h i na 700ok kardana doduše u vlažnu zemlju. lijepo se priredilo u jednom prohodu ali morat ću znači brže iči

S

seljaček

Guest

Ove brzine nemoj uzeti zdravo za gotovo puno faktora utjeće na pripremu tip rotobrane , valjka podešenost ima ih za 540 i 1000 okr kardana. ukoliko 540 teraš na 700 okr možeš slomiti nešto u njoj zupčanik ležaj itd i nemoj pretjerivat sa dubinom za žito dovoljno ti je 5cm sjetvenog sloja a kukuruz max 8cm. Kak se ponaša Same sa njom kolko je teška dal te jako ljulja u transportu.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

nije preteška ,valjak je običan -7 ili 8 cijevi klinovi su inače dugi 14-15cm ne znam kolko su dugi novi, ja sam malo podignul valjak da ide dublje u odnosu na ono kak je došla iz švabije.tamo gdje je ostalo puno kukuruzovine pomiješane sa zemljom i travom vani tu je padal broj okretaja kardana i mašine (super mi je što se to sve vidi na displeju)

Najnoviji postovi

Na vrh