• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr Agrofarm 100

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ne govorim ja o Talijanu več o Njemačkom traktoru Agrotron K - R6

R

Ratarko

Guest
mario kaže:
Ne govorim ja o Talijanu več o Njemačkom traktoru Agrotron K - R6

A tako , ja sam onda krivo skužio , ispričavam se .
Mislio sam da kažeš za Lamba da je najbolji u klasi do 120 KS , ako pričamo o Deutzu kao najboljem traktoru onda smo več blizu istine , hehe :D

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Agrotron K je valjda najbolji u klasi, a onda su isto tako dobri i njegovi blizanci!

R

Ratarko

Guest
mario kaže:
Agrotron K je valjda najbolji u klasi, a onda su isto tako dobri i njegovi blizanci!

Da sam imao lovu prije deset i više godina sigurno bih kupio JD 6600 iz te klase 100 KS . Danas iz klase od 100 KS bi mi bilo puno teže izabrati jer su mi svi traktori dobri , mislim na ove zapadno evropske ali opet bi lova odlučivala u izboru .

B

branko

Guest
A tako , ja sam onda krivo skužio , ispričavam se .
Mislio sam da kažeš za Lamba da je najbolji u klasi do 120 KS , ako pričamo o Deutzu kao najboljem traktoru onda smo več blizu istine , hehe Very Happy

ovo tvoje me podsjeca na jedan slucaj sa drugog foruma gdje su komentirali fiat sedici i suzuki sx4 koji je bolji na kraju se stekao dojam da je bolji suzuki jer japanac je japanac, veza izmedju ovog tvog komentara i toga je u tome sto se oba automobila rade u istoj tvornici na istoj traci, ali u madjarskoj i razlika je samo u imenu i nekim kozmetickim detaljima. isti slucaj je i sa ova dva traktora koji se vjerojatno isto tako rade u istoj tvornici (ovo vjerojatno stoji tako dugo dok ne nadjem konkretne dokaze moje tvrdnje). prema onim podacima koje sam uspio iskopati s njihove stranice samo 20 % traktora iz grupacije se proizvodi u njemackoj , a u italiji 60 % (ostalo u poljskoj i indiji). BTW kako se ovdje radi o vodeno hladjenom motoru onda je najvjerojatnije MWM motor.

R

Ratarko

Guest
Branko , poanta bi bila da su oba traktora jednako dobra ( Lambo R6 i Deutz K ) , jesam te dobro skužio odnosno da su obojica najbolji traktori ?

B

branko

Guest
krivo si me skuzio poanta bi bila da su to isti traktori samo pod drugim imenom i druge boje. sad koji je najbolji to nitko nemoze tvrditi jer nema mjernog instrumenta ili uredjaja koji to moze izmjeriti, tako da se sve svodi na subjektivne zakljucke (malo moje zivotne filozofije - vjerujem samo izmjerenim rezultatima, a ne subjektivnim zaključcima :lol: )

R

Ratarko

Guest
Prije nekog vremena sam naletio ne neki usporedni test traktora , ustvari ima toga na http://www.topagrar.com/ pa ako netko traži najboljeg među najboljima možda mu ta stranica pomogne .

Meni osobno najbolji traktor u toj klasi od 100-120 KS je JD serije 6 .
Ne mislim na neki određeni model nego opčenito od kada se serija 6 počela prodavati 1993/4 pa do danas . Vjerujem da se u godini dana na tronu najboljeg u klasi izmjeni i nekoliko traktora , pogotovo danas kada se novi modeli izbacuju brzo jedan za drugim ali po meni je JD šestica uvijek u samom vrhu i to več jako dugo vremena , bio on serije 00,10,20 ili sada ovi najnoviji 30 .

K

krx pozega

Guest
mario kaže:
Koji košta 45 000? R6 se proizvodi u Njemačkoj!

Mario toliko me tražio za R6110+PDV...to je velika para

R

Ratarko

Guest
Evo jedna anketa na njemačkom forumu gdje su se ljudi odlučili za Deutza K da im je najbolji .
Pitanje je bilo : Tko je kralj u klasi od 110 KS a da nema vario mjenjač ?
Kako se do sada javilo 80 ljudi anketa je polučila solidne rezultate i mogla bi se uzeti za mjerodavnu .

Mario , neki komentar možda ? :D

http://www.landtreff.de/viewtopic.php?t ... sc&start=0

B

Bobo

Guest
Kao prvo, to je Njemacka stranica...

Kao drugo, tu nema MF-a...
(ili nemaju model koji ima 100-tinjak Ks a da nema vario?)

Kao 3. nema ni IMT-a koji bi zasigurno odnio 80% glasova ;)

R

Ratarko

Guest
Eh Bobo baš si neozbiljan :wink:
Mislio sam da bi ta njemačka anketa mogla biti mjerodavna pa sam zato stavio link . Da mi napravimo anketu ne bi nam se javilo toliko ljudi :(

B

Bobo

Guest
Zar ja da sam neozbiljan?? Ma neeeee ;) :roll:

Sad najozbiljnije: zasto tu nije IMT uvrsten, ili bar MF, ako ne "the king"?

R

Ratarko

Guest
Bobo kaže:
Zar ja da sam neozbiljan?? Ma neeeee ;) :roll:

Sad najozbiljnije: zasto tu nije IMT uvrsten, ili bar MF, ako ne "the king"?

Svašta , pa kakvi IMT .

Iskreno , MF među tim traktorima nema što tražiti , svi ga operu , moje mišljenje .

Edit :

Ustvari , mislim da bi MF dobio isto kao i ovi drugi , znači do 10 % glasova.

B

Bobo

Guest
Svasta, ja sam mislio da je MF ipak medju prvih 3 po pitanju kvalitete, tj. kad se ne gleda na cijenu, no po cijeni je opet medju prvih 3...

Izgleda da sam bio u zabludi...

Vozio sam po cesti MF 4255 i za njega samo rijeci hvale. Traktor je kupljen kao DEMO model koji je imao oko 300 sati na sebi, i sad ima oko 800 i radi i dalje bez ikakve greske...

Ako je MF los, u ovakvoj usporedbi, onda stvarno ne znam kakvi moraju biti konkurenti da ga "operu" kako ti kazes...

B

branko

Guest
ratarko ne vjerujem ja ni njihovim anketama (jer uvijek pobjedjuju njihovi). traktore ne pratim toliko ali ako pogledas njihove usporedne testove automobila prvi ti je uvijek nijemac, drugi nijemac, treci nijemac (obicno opel) četvrti japanac a poslije bilo koji drugi proizvodjac, cak sam nedavno vidio jedan test gdje je skoda (superb) bila ispred mazde 6 :eek:

R

Ratarko

Guest
Branko , kužim ja tu dimenziju u njihovim anketama ali bolje mi je gledati i njihovu anketu nego našu . Pa ima ih 80 miliona valda onda nešta znaju .

U stvari nije mi ta anketa bitna , moj pobjednik u toj klasi bi bio JD a dobio je za trečinu manje glasova od Deutza . Bilo mi je zanimljivo da sam na to naletio a ovdje smo pričali o tome pa samo da ostali vide kako švabo diše , iako se moglo naslutiti kako si i sam rekao , MADE IN GERMANY je za njih još uvijek zakon .

B

branko

Guest
a stayer je tu zalutao zato jer ima i nesto austrijanaca clanova foruma. zadnji put kad sam bio u austriji (kad sam slikao onaj mf) isli smo kod jednog servisera - handlera rabljenih strojeva Rudi Ãœllen , koji dobro govori i hrvatski i on je sam rekao da stayer nije vise sto je nekad bio, te da jedino jos ZF-ove getribe imaju nekadasnju kvalitetu dok svi ostali sparaju maksimalno na materijalu (napomenuo je i neke podatke o tezini zupcanika ali ih se vise ne sjecam).

K

krx pozega

Guest
Bobo mf u toj kategoriji nažalost nema takmaca(za vrh)makar trenutno i ovih zadnjih par godina...

Na vrh