Pa baš sve ne poterem evo imam 3511s od 1974 godine ima blizu 30 000 rh .
Ako je stvarno 30 000 pitam se koliko put je radilica navariva , ja nisam čul za više od tri brušenja ..a tek klipovi , sklopovi ?Pa jel to moguće da traktor ima 30 000 radnih sati?Možda 3000?
Rus je izdržal 653 vure (mtz 80) a starac još ima radilicu koja nije brušena sklopova koliko je mijenjano neznam ulje skoro i ne troši .da je rus nebi se čudio ali zetor :icon_e_biggrin:,to je ko da kažeš da imaš kravu holstein koja je stara 20 godina .Šalim se malo,ali to je ipak puno sati.Koliko god da je dobar niti jedan materijal nije nepoderiv,taj mora da troši ulje jednako kao i gorivo
Bez generalke najviše 14 000 sati,ja ne kažem da je traktor loš nego je stvar u tome da je tu jako puno djelova koji se troše čak i uz normalno održavanje i zamjenu ulja.Cilindri bi sa toliko sati trebali biti dosta potrošeni a klipovi nisu prvi sigurn radilici da ne pričam.To su sve potrošni dijelovi i teško je da traktor doživi toliko sati a da su na njemu još uvijek originalni dijelovi,nakon toliko sati su već i zupčanici u getribi poderani do bola.Željko za puknutu radilicu postoje dva razloga,prvi je kineska radilica a drugi razlog je neodgovoran vlasnik,budući da tebi nije valjao niti jedan traktor koji si imao,uključujući rusa i imt-ove svi se možemo složiti da je problem u vlasniku
Kad rus krepa,to je kriv gazda,a kad zetor ide,to je nevjerojatno. Bar se svi vade da su stari zetori kvalitetniji od novih (u sto ja ne vjerujem),a kako onda zetor iz 1997. izdrzi 15000 sati i jos ide?
a za mojih 41 godinu koliko imam vozačku još nisam imal sudar sa traktorom .