• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Ma 539 nema kaj tražit u šumi pored Unija. Iskreno ne vidim ni jednu prednost 539 u odnosu na Universala. U oranju 539 i plug 2x10 je kombinacija, sve više mu je previše pogotovo ako je teža zemlja. Sa unijem ide 2x12 i u težoj zemlji.

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
To mu i ja govorim , ima ga doma znam kaj može , po mojem ta dva traktora se nemru ni uspoređivat , mislim da je uni ipak klasa fiše od imt- a 539 , valjda bude i kolega skužil.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dečki malo ga ipak previše uzdižete,to je skalamerija ko i mnogi modeli imt,zetora a o štoreu da ne pišem!

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
obišao sam par oglas išao sam gledati torpeda -deutz naravno dupljak jedan 86g. 75 ks 50tis. potrošen da ne kažem loš, i jedn od 90 ks adriatik 57.tis 92g. u vrlo dobrom stanju nije lickan i gledam dalje nekako mi je torpedo zapeo za oko.
Ali našao sam i CASE ali neznam tko ih proizvodi djelovi i pouzdanost
evo i linka
http://www.njuskalo.hr/traktori/case-10-56-xl-oglas-14040576
šta kažete na ovo ?

evo mišljnje i o ovakvom modelu me zanima isto

http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-fiat-680-oglas-14601817

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Dečki malo ga ipak previše uzdižete,to je skalamerija ko i mnogi modeli imt,zetora a o štoreu da ne pišem!
Možda je skalamerija, al je sigurno bolja od 539

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,286

Taj univerzal bude nadživel tvojeg zetora samo tak...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa bude,al u štaglju pokrit sa bjelom plahtom.
A moj zetor je skalamerija od traktora i ima puno boljih modela,a sad zamisli unija bez prve vuče ili neki sličan model.
A 539 je borac i nadživel je mnoge traktore u količini rada i godinama rada...

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
Moj 445 je 74 godište jest da ima do sad nekih 6500rh i da pokucam nikakvih problema s njim samo ide i ide , nije da ga sad uzdižem velim realno kak je palim ga gotovo svaki dan , delal sam s njim sve i svakaj od frezanja , vuče sjetvospremač 2,20 može i za 24 diska tanjuračom , oranje s 2x12 , ako je plug dobar ide kud očeš s njim, po šumi ko mene je dost ravni teren ide v lafetom od 5m kud očeš , i dok je on na čvrstom tlu nema kaj nebude povlekel to je več dost puta sprobano , i vjerujte da je to puno življi i živčaniji traktor od 539 , pogotovo ove starije linije nepoderive su . Bumo vidli na kaj se bude kolega odlučil , mada nije ni 539 loš traktor .

Posljednje uređivanje:

mariop

Član
Tu od
14 Kol 2011
Poruka
124
obišao sam par oglas išao sam gledati torpeda -deutz naravno dupljak jedan 86g. 75 ks 50tis. potrošen da ne kažem loš, i jedn od 90 ks adriatik 57.tis 92g. u vrlo dobrom stanju nije lickan i gledam dalje nekako mi je torpedo zapeo za oko.
Ali našao sam i CASE ali neznam tko ih proizvodi djelovi i pouzdanost
evo i linka
http://www.njuskalo.hr/traktori/case-10-56-xl-oglas-14040576
šta kažete na ovo ?

evo mišljnje i o ovakvom modelu me zanima isto

http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-fiat-680-oglas-14601817

Taj Case ti se spominjao i u drugoj temi...
http://poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=1112801&postcount=7173

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Moj 445 je 74 godište jest da ima do sad nekih 6500rh i da pokucam nikakvih problema s njim samo ide i ide , nije da ga sad uzdižem velim realno kak je palim ga gotovo svaki dan , delal sam s njim sve i svakaj od frezanja , vuče sjetvospremač 2,20 može i za 24 diska tanjuračom , oranje s 2x12 , ako je plug dobar ide kud očeš s njim, po šumi ko mene je dost ravni teren ide v lafetom od 5m kud očeš , i dok je on na čvrstom tlu nema kaj nebude povlekel to je več dost puta sprobano , i vjerujte da je to puno življi i živčaniji traktor od 539 , pogotovo ove starije linije nepoderive su . Bumo vidli na kaj se bude kolega odlučil , mada nije ni 539 loš traktor .
Tvoj ima tek 6500, našem je sat stal na cca 4500 tam negdje krajem 70- tih. Polugeneralna je napravljena mislim 81- ve ili 82- ge godine, prva generalka 90- te, druga 2000- te i sa tom još radi. Sad si malo sračunajte kolko bi mogal imat rh? Ni jedan 539 u bližoj i daljnjoj okolici nema ni blizu te sate.

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
E bome se onda tvoj naradio i još se bude , moj se naradio dok sam bil bez posla onda je samo v šumi bil i usluge , sat za radne sate mu i dan danas radi pa budemo vidli kolko bude točno zdržal do generalke.Godišnje oko 200rh možda malo više radim s njim .Nadam se da kolega dok vidi komentare se bude isto odlučil za unija hehe.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
A čuj, stari kad ga je uzeo 72 god. odmah je krenul sa njim u zaradu, bio je tek drugi traktor u selu. Kad mi krene pričat kaj je sve radio i di je bio sa njime čudim se i sam kak uopće još i ide i kak su mu svi kotači na mjestu. Njemu je bilo normalno sjest u traktor prikopčat prikolicu i proć u SLO. po nešto šta je trebalo za poljoprivredu ili u BiH. Meni to zvuči nevjerojatno al tako je bilo.

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Dilema rijesena štore 504 je u dvoristu ;) prvi dojmovi ok a za dalje cemo vidjeti !

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 169

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Neka te dobro i dugo služi bez kvarova, a ti njega mazi ko mladu ženicu.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ćestitke ! Dobro i uščuvano izgleda, a sve ostalo vidiš najbolje sam . Potpisujem napisano kolege @iwanho

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Hvala hvala i ja se nadam da budemo radili samo nek me dobro služi nebum ni ja njega tiskal šume neće delat samo obrada zemlje i to je to .
Jedino što mi fali to su oznake za šaltanje di je kaj probao sam guglati ali banana nema baš neki suport na webu ako ima netko bio bi zahvalan znam da su gore spore dolje brze brzine ali bi htio vidjeti prikaz (manual ) da ne tokari kao neki dan :drink: i da čim je došao na dvor zalili smo ga gemištom :drink:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
hmm ... Mislima da su na 404 iste kao na Ursusu 335, samo obrnuto spore i brze. Ako je na 504 isto kao na 404, onda ti objasnim, il poslikam na svom 335. A kaj nema "ugravirano" ništa kod mjenjača ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Imaš na odljevku poklopca shemu brzina.
Getribe na 400 i 500 seriji su identične.

Ukratko: kad je mjenjač u leru i traktor stoji, ručicu gurneš naprijed za reducirane brzine, a bliže sicu su direktne brzine. Za šaltanje brze-spore traktor treba stajati. Kuplung može, ali netreba biti pritisnut.
Za šaltanje treba dosta prakse. Iz niže u višu treba malo pričekati u leru, a za iz viših u niže treba međugas. Za početak šaltaj samo u više, a za u niže stani.

U bilo kojem području:
Rikverc - lijevo pa naprijed
1. i 4. - lijevo pa natrag (nasuprot rikvercu)
2. i 5. - desno pa natrag (s druge strane od 1. i 4.)
3. i 6. - desno pa naprijed (s druge strane od rikverca, nasuprot 2. i 5. brzine)

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
tnx na objašnjenjima vozio sam zetora,533 i 539 i to sve ukupno mozda par sati tako da su mi traktori totalna nepoznanica ali jos jedan stroj za prokužiti :drink:

Najnoviji postovi

Na vrh