Bok, i ja sam odlučio kupiti traktor, prvi traktor pa molim bez smijanja, ako je ko voljan pomoći...
sada neznam dali bi uzeo nešto staro pa bez kredita do 10 000eura ili po neki kredit za uzeo nešto do 30 000eura. zasad bi još i stigao vraćati kredit ali bojim se šta će bit pa nisam pametan, a staro me strah kad će rikavat ko ludo.
uglavnom ako već idem na staro, potrošnja nije bitna, šta ni očekivat, možda bolje neki koji se manje kvare pa makar nek troše, treba mi da vuče i diže plug okretač (mora biti za zemlju di ima kamena) sada koliki točno neznam, da uzima oko 75 -90cm, da se ne muči snjime u težoj zemlji pri manjoj uzbrdici, zatim bi koristio rotodrljaču od 2m ili 2,2m te sijačicu od 2,2 - 3m to je sve za šta meni treba traktor plus eventualno neki berač za kukuruz i tanjuraču di je puno kamena ali to znam da neće mu bit problem
imam 7 ha zemlje a računam na još 3-7 kad bi imao svoj traktor, sve se radi samo žitarice
sada stvarno bi volio da je možda malo jači traktor da ide to a koji i koliko točno pojma nemam, meni treba traktor za vi ćete bolje izračunati koliko sati godišnje da odradi na tih 7 ha ali treba mi neki da se ne pokvari odmah a ako potroši 500kn više nafte ću preživjet samo da odradi...
sada koji dali fiat, dali massey, dali renault, zetor ili nesto drugo pojma ja nemam
jedino važno da ima kabinu i hidraulični volan