• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
Nesto puno okretaja mi je to. Istih tih 540 dobijem na 1200 o/min tako da koristim 540E. Sve u svemu 540E su upotrebljiviji.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
NH, nemoguće da je 540E@1200o/min motora. Obično je na 1500-1700, zavisno koliko se motor vrti na nazivnoj snazi.
540E može dati cca 20% manje snage od nazivne.
Na 1200o/min motora možeš dobiti 540 samo ako nje uključena tisuća.

Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Meni je na proximi na 2000-2050 o/min 1000 okretaja kardana. I sad kolikim gasom ja trebam ići da mi bude 540 okretaja kardana??

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
NH, nemoguće da je 540E@1200o/min motora. Obicno je na 1500-1700, zavisno koliko se motor vrti na nazivnoj snazi.
540E može dati cca 20% manje snage od nazivne.
Na 1200o/min motora možeš dobiti 540 samo ako nje ulljucena tisuća.
Govorim o 1000 brzini posto je i kolega govorio o njoj. U 540E na 1550 o/min to isto dobijem.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Nesto puno okretaja mi je to. Istih tih 540 dobijem na 1200 o/min tako da koristim 540E. Sve u svemu 540E su upotrebljiviji.

Je , ali treba imati ekonomik brzine kardana, moji traktori ih nemaju nazalost.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Za špricu i sijačicu može i tak kak se služiš, tisuća na malim okretajima motora, jer su to priključci koji zbilja traže malo snage, a traktori su relativno veliki.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
A jel zna itko na kojem bi ja gasu trebao raditi na hiljadarki kardana, a da na nižim okretajima motora dobijem 540?? 1000 o/min motora je premalo, a na 1500 vrtim silokombajn i to je više od 540.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
ovdje je tablica brzina vožnje i kardana od mojeg Hurlimana XA 86.
2ykcflw.jpg

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
...ili dok ti krepa kardan na Hurlimanu.

Posljednje uređivanje:

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Šta je gore ako je traktor uvezen iz Nizozemske, u Sloveniji sam naša jedan takav, a kod nas uvezen iz Francuske, šta je gore ili bolje?

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Jel tebi baš treba TRAKTORČINA od 90ks, a o traktorima nemaš baš puno znanja? A vjerovatno nemaš ni ozbiljne poljoprivrede?
Čini mi se da bi LADNO mogao ostat bez nekih tisuća eura kupujući mačka u vreći.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Jel tebi baš treba TRAKTORČINA od 90ks, a o traktorima nemaš baš puno znanja? A vjerovatno nemaš ni ozbiljne poljoprivrede?
Čini mi se da bi LADNO mogao ostat bez nekih tisuća eura kupujući mačka u vreći.

A sad nakon tega je da se ćovjek zamisli da. Može i od 70ks al da je udoban, a to većinom nisu, u planu je proširenje koje kao da samo čeka da kupim traktor (koji će služit) ali poslužio bi i onaj od 70ks vjerojatno da.

Al najbrže uzmen jedan Case pa šta bude, bio bi već uzeo da me nije strah toga jer nikako ne vjerujem tim šta prodaju, a od nekog čovjeka nemožeš ga naći ili pita duplo pa mi se čini da valjda i da kupim nekog mačka u vreći neće me valjda poslije još toliko koštati.

Da iman novca uzeo bi NH t4.75 powerstar ili od steyr-a takav, ili lindner geotrac 74 ali skupi su ko da su od zlata pa, a i oni farmtrac nisu jako jeftiniji ne...

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Nisam nigdje vidio koliko Ha obrađuješ, koliko misliš obrađivati? za svaki ozbiljniji posao, uz traktor od 90ks treba i neki manji, za lagane poslove (za one koje nije racionalno raditi traktorom od 90ks).
Imam dojam da ne znaš koliki su troškovi održavanja traktora (a pogotovo tako velikog),npr koliko ulja ide u motor, mjenjač, hidrauliku, koliko koštaju gume i sl.
Također su i priključci skupi, novi plug za taj traktor je 20-30 000kn (možda i više) a gdje su svi ostali priključci.

Najnoviji postovi

Na vrh