• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Sve zavisi za kaj trebaš traktor, koja ti je potrebna snaga i do koliko novaca.
Moj savjet ti je ako već gledaš štorea i univerzala, onda univerzal svakako i to još da možeš naći 550 DTC.
Taj traktor da je i u lošijem stanju u njega se isplati uložiti i imaš traktor za sve poslove

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
Ma za masline, imam 402 štore relativno dobar i brz ali prednji kraj ne sluša baš kad je atomizer gore. Našao sam dva zanimljiva:
A kakvi su 640???

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Universal 445 je bolji izbor od Štorea 404/504 jer ima djelomično sinkronizirani mjenjač, 8 brzina i nezavisni kuplung. Vjerojatno i servo volan (mislim na ovoga 445 sa slike). No, za razliku od Štorea, puno je neokretniji, reduktori prednjeg mosta mu strše izvan kotača, pa je malo nezgodno na uskim mjestima, sporiji mu je kardan (ali ima više snage na njemu) i dosta je sporiji.
Onaj voćarski...hmmm ... radije budem zadržal mišljenje

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
!

A ovako nešto???
Nemoj zadržat mišljenje hhahahaha sta bas 0 bodova a?
Šta znači sporiji mu je kardan?
Sporiji misliš na cesti??
Znači 640 bi bio dobar izbor??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
DTC ima masivniji prednji most od ovog plavog DT-a, a ima i 4-brzinski mjenjač.

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
Plavi ima 4-brzinski mjenjač?

Znači taj crveni 1999 445 bi bio odličan izbor?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne, nema.
Ima 3+3 (na jednoj ručici).

Po meni bi. Mlađi je 12 godina, ima ručni (nezavisni) kuplung za kardan, 8 brzina i sigurno manje sati.

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
Aha crveni ima 8.
Koliko je
Ne, nema.
Ima 3+3 (na jednoj ručici).

Po meni bi. Mlađi je 12 godina, ima ručni (nezavisni) kuplung za kardan, 8 brzina i sigurno manje sati.
Možete mi reči po vama kolilo je crveni neokretniji??
Treba mi za masline pa bi bilo super malo agilnosti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Plavi su od kvalitetnijeg materijala napravljeni i imaju manje brzina a s tim manje mogučnosti za kvar. Ionak mu ta jedna (ustvari dvije) ne znače bog zna kaj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kak nebi bil, vidiš da je obnovljen izvana. Naravno, ako me oko ne vara.

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
Samo to kod prednjih gume me sad zivcira moglo bi mi smetat za masline, se mogu stavit radialne šire gume samo di nač felge?
Sta je zj htjeo reč imaju sporiji kardan?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Mislim da je on mislil u usporedbi na Štorka.
To moraš njega pitati ja ti se u te sitnice ne kužim, a nisam ni s jednim ništ delal niti imal da bi ih mogel i znal usporediti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Fiat je po svemu svemirski brod u odnosu na ove dvije kopije koje tebe zanimaju.
Ako naletiš na imalo očuvanog kupuj i ne štedi para.

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
Ja sam od italije 15 min.... Sta kad ja tim talijanima ne vijerujem nista.
Pitanje ako nađem fiat 420dt to bi bilo puno bolje od 404? A taj gore bi mi bas pasao izgleda top

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Onda kupi Štorea, ni Slovenija ti nije daleko.... Do Rumunjske ipak ima kilometara... a i ljudi su slični Talijanima.

Tvoja lova tvoj odabir, ja da moram birati između ta tri kupil bi svakak Talijana.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Fiat 420DT je Štore 404 (rađeni su u Sloveniji).
Ovaj F55-66 ti je bolji po svemu: ima nezavisni kardan, 12+4 mjenjač, sve 4 sinkronizirane brzine, jači motor, veću podiznu moć hidraulike, bolji prednji most (poput onoga na Štoreu), veće prednje gume...
Isplati ga se i popraviti jer su i Uni i Štore 30-tak godina tehnološki iza njega.

Kad sam spominjal neokretnost, i DT i DTC imaju manji kut zakreta od Štorea, a na DTC još vire glave reduktora van.
Sporiji kardan...na Universalu kardan postiže 540 o/min na skoro 2200 o/min motora, dok na Štoreu na ~1900. To je dobro za frezu, malčer i slične teže priključke, dok je manje dobro za rotacijske kosilice, okretače sijena i slične lakše priključke.

Vlado339

Član
Tu od
25 Tra 2019
Poruka
31
Zj....... Znaš možda di bi mogao nabaviti prednji most za moj 402???

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh