Moj glas za Fiata 80-90 ili Zetor 7341.
Hoće biti 7245 na prodaju?
Ak si "prerasel" Zetora, i tražiš traktor te klase za usluge, gledaj da ima nekoliko važnih stvari:
- reverzer
- bar dvije brzine kardana (540/540E)
- čim više brzina, poželjno i puzajuće (za kanalokopač npr).
- powershift ili bar mehaničke polovičke
- donje poluge hidraulike s kukama
- bar dva para izvoda vanjske hidraulike
- da ima čim "mekšu" pedalu kuplunga (kad već nećeš električni reverzer)
Ne boj se hidraulike niti elektronike. To se rijetko kvari i ima ljudi koji to znaju popraviti. Više obrati pozornost na to da najdeš i kupiš održavan i ispravan traktor.
Dijelovi za sve zapadne nisu jeftini, koju god marku da odabereš.
Pozdrav
Kad kupim drugi, bit ce. Ne trebaju mi dva traktora
Ne znam za te novije Zetore-Proximu-Fortteru ali mislim da oni imaju više elektronike od ovog 7341 pa sam zato izabrao 7341.Hvala na brzom odgovoru!
Zanimljivo mi je da nisi uzeo u obzir Proximu. Ima li neki razlog?
Hvala
[/QUOTE
Imas li iskustva s tim traktorom ili znas nekoga tko ima takav traktor?Ne znam za te novije Zetore-Proximu-Fortteru ali mislim da oni imaju više elektronike od ovog 7341 pa sam zato izabrao 7341.
Ima cca 63ksNisi napisao koliki je buđet.
Moje mišljenje je je nije neki skok sa (koliko zetor ima ks? ) 65-70ks na 80ks traktor.
Netreba se bojati jačeg traktora,znam da to "vuće" za sobom i druge priključke(skuplje).
Također neznamo kakve priključke imaš i što od usluga radiš?
Ja imam 80ks traktor i radim 20ak ha zemlje i žao mi je što nemam jači traktor.Ove godine imam dosta košnje pa stvar spašava klima jer radim po vrućini bez problema.
Ciljam u nekoj bliskoj budućnosti na nekakvog 6-aka sa 120+ ksali otom potom.
Nisi napisao koliki je buđet...
S tim što imaš od priključaka imaš dobar stroj za tjerati.
Sam moraš odlučiti što želiš,ali svakako podržavam modernizaciju u obliku novijeg stroja.
Odaberi onaj koji je u najboljem stanju i sa dostupnim majstorima/dijelovima u tvojoj blizini i samo naprijed
Ok. Kad bude aktualno, saljemHoće biti 7245 na prodaju?
15ha s 539?!? Stari, ti si moj idol! I ti i tvoj traktor 😁Ja onda moram pod hitno mijenjati traktor, radim oko 15 ha i dosta usluga sa Imt 539. Desno koljeno me vec dosta zeza a imam 28 god.
Mislil sam isto nekakvog Zetora 70-80 ks da moze normalno vuci dvobrazni okretac i pripremiti zemlju za sjetvu bez puno muke.
I najbitnije mi bude kod kupnje izoliranost kabine od prasine i buke, a mislim da mi Zetor to bude pruzil.
Podnosim visoke temperature, jer na 539 sam uvijek skroz zatvoren u kabini dok baliram, i jos sam si zatvoril i ono kod ruku hidraulika, samo da mi nejde prasina unutra, jer nju bas ne podnosim.Buka da (zimi), ali prašina i buka ljeti nikako, osim ako podnosiš 50+°C temperaturu.
Imam 2 kom 539, al samo ja ih tjeram.15ha s 539?!? Stari, ti si moj idol! I ti i tvoj traktor 😁
Znam za jednog tl100 no ima ehr i el reverser te mi se to ne sviđa iz razloga odrzavanja. Skupo kad stane. Ipak ili dobar 7341 ili proxima 84 ili jaciA da razmišljaš o holandu TL 80-90-100 e tu već imaš izoliranu kabinu klimu nema previše elektronike a i ima 3-4 vrste mjenjaća ili fijatima samo su to malo starije serije a vrlo slični holandima.