• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

Zdenko80

Član
Tu od
17 Pro 2020
Poruka
92
Može se dobit samo taj nema kabinu i nekak mi je imt povjerljiv new holland mi neznam nekak djeluje da ga nemreš rastepst sam i popravit sam nek trebaš nekog pravog majstora

Ja bi kupil veći traktor ali imam jako puno manjih komada zemlje i onda mi se neisplati uđem u brazdu pogledam iza okrenem se naprijed i gotov sam ili su duge pa uske

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ima i s kabinom. I novi je, provjerene marke, s mehaničkim komandama, svimsinkriniziranim brzinama, dvije brzine kardana...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Jebate koliko za i protiv!
Sin mi veli ajmo kupiti neki traktor (za manje od 5000 kvadrata zemlje imam prikolicu, malčer i frezu)!
Tražim, tražim, gledam 533, 539,,,, i u KŽ nađem jednog Steyr 658 za istu lovu s tim da hidraulične komande - 3 paraizvoda i sic Gramer vrijede skoro kao traktor.
Zamolim stručnu osobu iz KŽ da ga škicne.
Negov komentar: - ili se bu raspal dok ga dovezeš kući ili bu nadživel unuke
U ove tri godine je napravil 70 (da ne` zabune - sedamdeset) radnih sati i još vozi:p,
Unuci će najebati! :hahah:
Danas tutnjim preko KŽ za KC idem mu (traktoru) kupiti neku "igračku".

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ovaj new holland je zbilja stroj, dobri stari fiat, neznam zakaj su mu mjenjali ime opce? Ja koji sam ljubitelje Talijana sve Talijansko volim.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Da se i ja ukljucim u raspravu. Kolegu nece nitko odgovorit pa ni ja.
Ne znam kome je lakse s manjim traktorom obrađivat manje parcele. Oremo s dva traktor, tata vecinom s malim ja s velikim. On ore velike komade ja male, kud i kamo mi je lakse s velikim. Isto tako i svi drugi poslovi. Sto sam radio s 533 sad radim s 80 ks traktorom puno lakse i brze.
Sto se tice imt-a, nekad bili dobri, ovi nakon 2000te ni blijeda slika prijeratnih. Ako su losi lezajevi u prednjem mostu kakvi su onda tek u diferencijalu, mjenjacu... Sto se tice popravaka isti klinac bio on imt, nh ili sonalika. Sve dok su ovi osnovni modeli. Bitnija je dostupnost i kvaliteta dijelova. A imt vise ne proizvodi nista.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Ma dečki rasprava je gotova, traktor bi već trebao biti doma, Zdenko 80 je rekao da 7,ooh ujutro ide po njega, već se očekuju prvi neslužbeni rezultati izbora.

• Haha
Reactions: ZJ
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa ko zna kolko ima vožnje do doma, pa dok ga opere, nemre slike znazanog traktora stavit tu, ulje dok promjeni, ima on posla snjim a mi nestrpljivi ko da mi kupujemo😊😂

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Svatko smije potrošiti svoje novce kak hoće...i sam biti kriv za svoje greške i propuste.
Isto tak i za zadovoljstvo.

Od sad šutim
🤫

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Ne znam kome je lakse s manjim traktorom obrađivat manje parcele. Oremo s dva traktor, tata vecinom s malim ja s velikim. On ore velike komade ja male, kud i kamo mi je lakse s velikim. Isto tako i svi drugi poslovi. Sto sam radio s 533 sad radim s 80 ks traktorom puno lakse i brze.
To stoji, kod takvih veličina traktora, ali problem se javlja kod još malo većih.
Recimo kod nas su zemlje da je di koja tabla, sve ostalo raštrkano po malo i onda je kod nas cca 150 ks traktor sasvim dovoljan, ali se javlja da veći koji imaju više pokušavaju kupit stalno što veći traktor i što veći plug, a to nejde na našim komadićima, dva traktora od 130-140 ks i 3 brazde plugom imaju puno više smisla nego jedan od 200 i 5 brazdi. To je tak dugačka kompozicija da uvratinu ne možeš ni izorat.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Slazem se, mislio sam na svoj reda 150ks i 4 brazde kao neku gornju granicu za normalnu obradu takvih komadica. I jos je okretan kao neki 4cil.
I sam znas koliko si brzi sa velikim traktorom u spricanju nego prije sa malim.
Do 100 ks ni jedan traktor nije gabaritno prevelik osim ako nije potreban usko specijalizirani traktor.

Najnoviji postovi

Na vrh