• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Slatke muke, ali idi razumom, a ne sta ce selo rec ni sta je in :D
Ja bi radije holanda s vise opreme, ili jos neki stroj uzeo za razliku

cole1270

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
5
Tafe 42 vs Yto 445

Kupujem nov traktor,ova dva su mi zapala za oko.Živim u planinskom području a traktor ću korisiti za voćnjak,oranje,da dovučem sebi drva iz šume i slično.Komentari i mišljenja molim prednosti jednog i nedostaci drugog.Vlasnici jednog ili drugog molim za svoja zapažanja i mišljenje:icon_toilet:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Re: Tafe 42 vs Yto 445

U brdskom području uvije dajem prednost duplom pogonu. I ja sam jedno vrijeme razmišljal o YTO ili Foton traktorima, ali sam odustal i kupil Goldonija koji je kompaktniji, ali i skuplji.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Zbog brda dajem glas YTO-u zbog prednje vuče, ali inaće bi ja gledao Tafe.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
E @cole .... ak buš sve slušal, nikad nebuš niš kupil

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606

Kupujem nov traktor,ova dva su mi zapala za oko.Živim u planinskom području a traktor ću korisiti za voćnjak,oranje,da dovučem sebi drva iz šume i slično.Komentari i mišljenja molim prednosti jednog i nedostaci drugog.Vlasnici jednog ili drugog molim za svoja zapažanja i mišljenje:icon_toilet:

A da napišeš koliko površine misliš raditi?
Pretpostavljam da su ta dva u izboru zbog "povoljne" cijene?

cole1270

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
5
Izvini,nikada se nisam bavio poljoprivredom,pošto sam u penziji i naslijedio sam oko 400 duluma ili 40 hektara zemlje na Majevici,želim da kupim jedan od ta dva traktora,interesuje me kakav su oni u brdsko planinskom području,nedostaci,priključci za njih,održavanje,kvarovi.Ne mislim sve obrađivati jer je jedan dio pod šumom oko 12 hektara,jedan dio bi pretvori o u voćnjak i malinjak oko 15 hektara,a jedan dio bi koristio za sjetvu.Interesuje me pouzdanost ,oranje , drljanje prskanje, košenje izvlačenje drva iz šume za vlastite potrebe i slično.
Neki mi preporučuju Tafe 45 i Yto 554 ali nekako su preveliki za naših puteva,sokaka i prolazaka kroz šumu i voćnjake,što se tiče cijenae spreman sam da izdvojim oko 14000 Eura za sam traktor ,naravno nov.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Ako nov onda Europard 524 27500KM kod Kondica, registruj poljoprivredno gazdisnstvo i imas podsticaj od Drzave

cole1270

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
5
Pokušavam da nadem oficijalnu stranicu tog prodavca i da pogledam ali mućak,ništa ako znaš koja je molim te objavi

Posljednje uređivanje od moderatora:

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Zanima me malo informativno par stvari sljedečih tratkora...
Jel zna tko okvirne cijene bilo kojeg od ovih Deutz 5080D, Case Farmall 65c, NH T4.65, John Deere 5065E? Gdje se proizvodi svaki od njih? Jel Farmall C skuplji od Farmalla A? Pošto vidim da A nema u to konjaži, samo 55, pa 85 i dalje..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Talijani valjda svi, osim jd?(indija).
U istoj konjazi C bi trebao biti skuplji od A. C je kompakt ali farmall A vuce korijene iz turske i ipak je slabije opremljen.
65c i t4.65 su blizanci pa su valjda i cijene tu negdje.
Farmall 105A sa kompresorom, tri vuce, brzim kopcama i tegovima je bio nekih 33-34000€ ako se ne varam.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Mislim da nemaju stranice.
Ako te zanimaju slike evo ovdje ima slika od 45-ice i 52-ojke

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Koji manji traktor veličine IMT 539 razvija najveću brzinu, ono da 50 km po cesti prođe za sat vremena, naravno i da je cijena prihvatljiva tj niža.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pa recimo 542 sa 5 brzina, teško da ćeš proć 50 km za sat al nekih 25-30 sigurno.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Štore baš i ne ide ko mutav, Fiat možda neki noviji modeli. Al pošto je napisal da traži cijenovno prihvatljivo, ne znam da ima nešto jeftino a brzo.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Koji manji traktor veličine IMT 539 razvija najveću brzinu, ono da 50 km po cesti prođe za sat vremena, naravno i da je cijena prihvatljiva tj niža.

Jedino ako ga natovariš na neko brže vozilo. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Jedan od bržih u toj klasi je Tuber s 40 km/h.
Traktori koji postižu brzine veće od 40 km/h moraju imati koćnice na sva 4 kotača, a to, koliko znam, imaju samo veći traktori.

Najnoviji postovi

Na vrh