To nije logika, s vremena na vrijeme kad upregneš traktor u opterećenje, nafta ispari, ali kratke ture opet dodaju novu naftu u ulje. Pregledaj ti njemu razinu ulja neposredno nakon 2-3 dana oranja pa reci da nije ništa potrošio... Ne pišem ja da motor ne može trajati i bez termostata, ja kažem da koliko god trajao, puno duže bi izdržao da ima termostat, naravno uz jednako održavanje. Ako ga vozis tako već 15 godina, onda ga dobro održavaš... Jedna opaska, jel ne čuješ razliku hladnog motora u radu i toplog? To ti sve govori... Ja kad god sam na traktoru, krajičkom oka pazim na temperaturu, nije to toliko teško za pratiti da bi zbog toga skidao termostat.
da je termostat potreban imali bi ga i zračno hlađeni motori...
Kao velikog fana IHCa,bez dvoumljenja 6 cilindara.
Vozio sam jednog i drugog,ali ovaj veći daje osjećaj snage
Pod uvjetom da su u istom ili sličnom stanju.
Za 2.5m roto branu,3 brazde plug,95ks i 6 cilindara je pun pogodak.
Nisu poznati kao potrošaći,sa većim ćeš posao odraditi brže,i da ne kažem bezbrižnije.
Roto branu budeš mogao do kraja "pričepit" sa većim,plug budeš vukao i u lošijim uvjetima...
Imam i manual na kompu,mogu ti poslati za 956 i 1056xl.
Za 956xl pazi da ne iskače iz brzina(druga i treća su kritične).
A kak mogu znati da je pvp ispravan ?Neko je pisao da je kod 956 problem reparatura pvp, odnosno da je skupa, oko 10000 kuna . Kak je onda za 856 ?
IHC 956
Kad sam kupovao plug taj gazda ima mislim 844 ili 845, tak nešta. Strojčina od traktora.