A
AGRIPLUS65
Guest
ma oni ti ima tega 0ko 70 komadi nezna ni sam kolko cega,jednom su mu krave probizale iz ograde ,pa nisu znali kolko ih je bilo :lol:
tek su telci dovedeni iz vana pa su nekakvi jadnidino kaže:neznam.
uzmite kako vama odgovara i kako je vama najviše isplativo..
mislim da sa teladi od 180 kg nebi više trebalo bit problema i da su oni spremni za tov...
a kada več imate toliko silaže,uzmite si manju telad da vam se ne dogodi da odjednom prodate bikove a pola silaže če vam ostat,a šta onda? i da onda nemožete dugo dobit drugu telad,e onda če se bacit a to je šteta...
kolko je promjer od jasala do onih cijevi u cm gdje junad provlači glavu da se hrani.dino kaže:
SRETAN USKRS. molim te izmjeri od jasala do onih željeza i gornje jasle to što ti je majstor ostavio šire 2 cm kolko je trebalo bit širina.Kolko ti je dubina silaže.dino kaže:Neznam sve napamet,pa da vam nebi nešt reko krivo,sutra vam budem sve izmjerio...
malo mi se prosipa kada je otava gore,(zato što mi je majstor napravio 2 cm šire nego što je trebao :twisted: ),ali kad je sijeno onda je sve ok,a i kad se malo sitna otava prosipa,onda ona padne u jasle,tak da ništa ne propada !
malo izvuku van,ali to je normalno,tako rade svugdje i na svim "lotrama"...
Tamo gdje mi je silaža,dužina 8 metara,širina 3,5 metara,a silažu mečemo visoko do koliko god možemo gazit,do samog krova!!!
Pojilice su automatske,mi ih imamo 4 (nemora ih biti toliko puno),ali dok bikovi izađu,obavezno potrgaju 2,pa su 2 taman.
razumijem to nego hoću nešto da izmjerim sa kolko si h imao toliko silaže zrna.dino kaže:I Vama Sretan Uskrs !!!
Evo ako danas OPET ne zaboravim budem izmjerio, :roll: ,pa Vam naveče napišem...!!
Visina zida mi je 3 metra,ali mi smo stavljali silaže jedno 2 metra,jer višlje nemožemo gazit zbog krova !
molim te upitaj nek sračunaju bez utrošenog rada. jako mi je važno molim te iskreno.hvaladino kaže:Pa razlika je to,što sam sad mljeo je bilo suhi kukuruz i zob,a za silažu meljem samo vlažni kukuruz!!
A što se tiče hranjivih vrijednosti,ja mislim da je silaža hranjivija,a i bikovi ju rađe tj. lakše jedu nego suhi šrot!
A za koliko me što dođe stvarno neznam,jer se ja nebavim financijama,to rade moji starci,ja sam sam "fizikalac" (naganjanje traktora i takve stvari :lol: ). :mrgreen: Ako vas zanima stvarno,mogu ih pitat...