Mi smo godinama lovili ribe, onako, otišli na Muru, nabacali štapove, na dubin sko, gore povješali zvončiče i čekali da zagrize. Bilo mrena ko u priči, i od dvije kile se znali komadi zakačiti.
Onda počelo to ribočuvarstvo, kazne velike ako te vlovi, i veli moj muž - idem ja na taj ribički, položim tečaj, uzmem dozvolu i bumo mi to legalno. I prošle godine ulupa on šestopedeset kuna - a s time da je to bilo ispod cijene kao nešt preko veze sređeno, i postane on legalni ribič doživotno sa dozvolom za tu godinu, i ajmo se mi spremimo lovit ribe i malo se uz obalu izležavati.
Prvo smo autom uletjeli u duboku raskvašenu vodurinu i blaturinu nekoliko kilometara od najbližeg ljudskog bića, i pet minuta se naprjed nazad pokušavali izvući - ajd pa smo nekako, Onda došli do obale, i prvo dok sam vrata otvorila - bilo ljeto, triestinešt u hladu, normalno kretki rukavi i kratke hlače - bande komaraca su se sjurile na mene takvom žestinom ko da su započeli treći svijetski raT A JA SAM IM NEPRIJATELJ DRŽAVE nO. 1 - JEBOTE, TO NISI VIDIO PET CENTIMETARA ČISTE KOŽE - JEDNOG KLOPNEM, ŠEST USMRTIM, A DRUGIH DESET SE ISTOG ČASA ZALJEPE ZA MENE I VEĆ ME CICAJU BRŽE I JAČE I USRDNIJE NEG MOJA DJECA DOK SAM IH DOJILA.,
O bem ti velka slova, sad me bude moderator klopil jer budem zločesta pa ne budem ispravljala. Može me ubost u guzu, baš me briga.
Je, to s komarcima, ispili su me tolko da bi mi bila dobro došla jedna dobra transfuzija od dvije booce i jedan normabel da mi smiri ljutnju zbog toga. A vlovili nismo ništa. N I Š T A!!!!! Niti tog dana, a niti cijelo to lijeto što smo išli. Niti nešto za keder čak! Ko da smo pocoprani bili, materemi, za tih šesto pedeset kuna mogla sam cijelo ljeto kupovati ribe i bilo bismo se riba najeli ko mali praščeki.
Ribarnica je zakon.