Dugo već nije na ovoj temi ništa napisano,a ni na većini ostalih nije nešto bolje,pa da razbijemo malo monotoniju.Ionako je neka sparna noć,iako sam širom otvorila prozor,prevrćem se u krvetu,zapravo me probudila žeđ,sinoć smo za večeru naručili pice.Cijeli smo jučerašnji i prekjučerašnji dan spremali robu za Žitnjak pa sa kuhanjem nisam bila na ti(što bi za jedno normalno žensko trebala biti sramota
:lol
.Muž je otišao-kako ja to znam reći-nešto privrijediti,tamo još prije pola noći,a ja sam bila toliko umorna da sam zaspala u dnevnom boravku na trosjedu,pa sam se probudila oko jedan i premjestila u spavaću,ali dalje je slijedilo samo prevrtanje i blejenje u strop.A i komarci su velikim djelom zaslužni za ovu priču,navalili su ko da su dva tjedna bili na prisilnoj dijeti pa sada hoće nadoknaditi sve dane gladovanja na meni.Inače,problem gladnih komaraca u spavaćoj sobi ja rješavam vrlo jednostavno i efikasno,bez upotrebe kemije,ne volim to,onda udišeš bogtepitaj šta sve ne,imam ja puno ekološkije rješenje.Pošaljem muža malo ranije na spavanje,nađem neki izgovor-ili mi se još malo gleda tv,ili mi se još ne spava...E,onda on ode,komarci ko komarci,njima je svejedno ko će im poslužiti kao večera,fino se posluže,i kada se ja uvučem u krevet već su lijepo siti,trbuščići nabrekli,puni krvi za dva-tri dana.Nekada sam ih ganjala po sobi,mlatila mlatilicom za muhe,ručnikom,a onda ostaju tragovi po zidu i plafonu,pa to više ne radim.Zapravo,niti ih ne treba sve mlatiti,bodu samo ženski i opet i tu postoji selekcija-samo mršavi ženski.Oni puniji su se već napili pa te neće slijedeća dva-tri dana sigurno ubosti,a muški uopće ne piju krv.No,i šta bih ja onda po sobi naganjala komarce,lamatala mlatilicom,da me susjedi slučajno vide kroz prozor mislili bi da mi nisu sve na broju.Ah,da,malo sam se zanjela,zapravo sam htjela ispričati kako smo moj suprug i ja prošle godine išli u ribolov.Nakon popriličnog broja godina ribičkog staža,a ponajviše zbog poprilične visine kazni,moj je životni suputnik odlučio položiti ribički ispit i uzeti ribičku dozvolu.Da sve bude legalno u ovoj našoj domovini gdje se najbolji poslovi rade ilegalno.Dao čovjek,čini mi se ,sveukupno šestopedeset kuna,i onda šta?Treba sad tih šestopedeset kuna nadoknaditi,neću valjda i dalje novce ostavljati u ribarnici,a konačno se mirne duše može nešto upecati.Pa smo mi tako,ponekada popodne znali otići na obližnji bajer i baciti štapove.Samo je problem bio u tome da zbog plastenika nismo mogli ostajati dugo,pa nismo niti nešto baš ulovili.Zapravo,nismo ulovili baš ništa.Niti prvi puta,niti drugi,niti treći,niti....Bem ti dozvolu,kada je nismo imali,nije se dogodilo,ali baš niti jedan jedini puta da se kući vratimo makar bez jedne ribe.Taman one za baciti,ali je bila riba.E,ovo je iziskivalo hitno mijenjanje taktike i promjenu lokacije ratišta.Pa smo,kada su nam dojadili učestali porazi odlučili zaputiti se malo dalje,na rijeku,tamo,petnaestak kilometara od nas teče Mura,rijeka na kojoj su se u doba neposjedovanja ribičke bozvole vodile teške bitke sa mrenama,ali smo redovito iz boja izlazili kao pobjednici.Bilo je to ovako-otišli smo mi opet na bajer,bacili štapove,i opet se nije ništa ulovilo,pa nam dopizdilo,sjeli smo u auto i pravac-Mura.Bilo je nedeljno popodne.Par dana prije toga je danima povremeno padala kiša.A put do našega mjesta za boj je vodio preko nekog drvenog mostiča,one okrugle oblice samo su se okretale pod kotačima i jedva smo ga prošli.Već smo mislili a ćemo tu i ostati i u divljini brojiti ovce,a onda su se gume ipak nekako uhvatile pa smo prošli.Dalje je bio koliko-toliko prohodan putič kroz livade,sve do stotijak metara do rijeke.A onda se pred nama ukazala ogromna mlaka puna vode koju je trebalo priječi.Prešli smo je .Do polovice.A onda je auto stao.Nije zapravo stao,kotači su se vrtjeli ko ludi,samo se mi nismo micali sa mjesta.Možda malo,onako,mic po mic,ali nekog napretka baš i nije bil
,kako u tom tranutku metar puta izgleda dugačak.Već sam nas vidjela kako pješačimo nekolko kilometara do prvoga sela po pomoć,a onda je moj suprug iskoristio sve vještine dugogodišnjeg šoferskog staža i nekako nas izvukao iz gabule.Došli smo do rijeke,za svaki slučaj smo se odmah okrenuli,bilo je oblačno,počne li padati kiša,tko zna bismo li uspjeli okrenuti auto po mokroj travi.No,ajde da bacimo štapove.Eto,bačena su sva tri u vodu.Samo je gore u Austriji četiri dana stalno padala kiša,a kod nas svaki čas,pa je nivo poprilično porastao.No,to nas nije sekiralo,prekaljeni smo mi ribolovci,u normalnoj situaciji muž izvlači ribe,ja ih hvatam,stavljam u kantu,spremam -zapravo mijesim mamce,i rastjerujem komarce.Komarce.Bem ti komarce.Ovakvo što u životu nisam vidjela.U istom trenutku kako smo izašli iz auta cijeli roj se spustio na nas i nisu odustajali.Nije postojao niti djelič tijela gdje nas nisu uboli.Ma u istom trenutku bila sam bodena na sto mjesta.Sve se po nama crnilo,a mi smo došli lijepo u kratkim hlačama,ljetnim majcama,i naravno,bili bi ludi de se ne posluže kada im je ručak tako naivno i besplatno serviran.Je da je nekima to bio posljednji obrok u životu,ali ih se većina lijepo popunila,tromo bi odletjeli na odmor,ali bi se novi gladuši sručili u brzom letu i sve je oko nas stalno zujalo i bolo.Borili smo se neko vrijeme u nadi da će nešto zagristi,ali grizlo nije.Moram li reći da nismo ništa niti ovaj puta ulovili.Bem ti dozvolu.Bem ti komarce.Spremaj stvari i pravac kući.Opet preko mlake,opet preko mostiča.Nekako smo prošli i odahnuli.Šestopedeset kuna.Koliko riba sam za to mogla kupiti .I niti jednog ugriza komarca ne bi bilo.Koja ribička dozvola.Kada je nismo imali,imali smo riba ko u priči.A sada imamo dozvolu.Riba nemamo.Izgriženi i pobodeni jesmo.Pita muž,kada smo stigli do grada,hoćemo li na sladoled.Može,rekla sam,samo prije idemo na hitnu.Zašto na hitnu-pitao me naivno.Pa na transfuziju,vidiš da su mi komarci svu krv isisali.