E,i tako ja bila danas na sajmu u Gudovcu,tradicija je to već neka ići tamo- ma nije to zato što nešto nama treba,mada,sada smo zbilja trebali pogledati,a i kupiti da je bilo prilike za nešto dobroga uzeti - aj,o jednom puhalniku za napuhavanje foljie se radi,zapravo o dva koji su nam krepali,ali ništ od toga - dok sam ih vidjela onako sve plastične za tisuću i četristo kuna,nekako su mi sasvim solidno izgledali ovi metalni kineski koji su nam nakon dvije godine krepali,pa od kupnje nije bilo ništa.Ali.....nema problem braco,nemože ta nekupnja mene smesti,ima meni drugih čarolija taj sajam - evo recimo danas - danas mi je merak počeo i prije neg sam iz auta izašla.Parkinga nigdje,a smo se vozikali brat bratu dobrih petnaestak minuta naokolo - sva dvorišta pozauzeta,a da idemo tamo negdje bogu iza hrbta pa pješice.....nema šanse.A onda sreća - dvorište,dvadeset kuna,petstotinjak metara nanoge,i.....ma neću ponavljati,ajd,odi na "Šta smo radili danas" pa vidi,tam sam rekla kak sam karte kupila,hehe,a i hihihić ko kuća velik.E,zovne mene @ajkula,a di sam - ma me evo tu na kapiji,sada ćemo mi banuti,a čekao nas on kod balona,sa malim bio -ej,Đuro,ti koji si strašni Đuro,reko mi Ajkula da si mi pozdrave poslao,eto mi ih on izdeklamirao - hvala ti strašni čovječe,i ja tebe lijepo pozdravljam,samo sam mu to zaboravila reći da ti rekne,pa hajd ću ti ja sad - budi pozdravjen.Pusa.Jedna.Dvije sam ajkuli odvalila, onak - jednu sa lijeve strane(ebajga,lijevak sam pa uvijek počinjem ulijevo)jednu sa desne strane (e,materemi,sad sam se sjetila vica kako su se natjecali hrvat,slovenac i bosanac kolko koji lubenica može nositi....
angel)
,on meni isto tako,a onda njega nešt zgrabilo,pa mi odvalio jednu cmoku taku da je išlo "CMOK" ko da puška pukla.Ajkula tnx,još mi vrući obraz.E pa smo mi tako stajali tamo kod balona i pričaIi, pričali,pričali.....,pa veli on,oćemo negdje sjesti pa popit nešto,ma nećemo velim ja,žuri nam se.....i tako.I napričali se mi,pa krenuli dalje,i taman mi prešli desetak koraka,kada netko ide prema nama - kad vidim ja,a tko to bude - Grof sa svojom gospođom suprugom.Pa mi stali opet.......i pričali,pričali,pričali......i bilo vrijeme krenuti dalje,kad velim ja njegovoj gospi - a znate šta,uvijek kada vas nema,mene vaš muž izljubi,a evo sada ništ.A on mene zgrabi,zacmolji dvije,ja mu dvije vratim,i tako....a je,opet bilo slijeva nadesno.I tako to bilo,našetali se mi tako tamo,svašta pogledali do dvije ure,sve stigli nismo,izmicalo nam vrijeme,dvije se ure opasno približile kraju,a mi još u Ludbreg morali ići.Mislila ja - ajmo - malo svete mise,pa na janjetinu kod ličanina,ta omanula nije već desetak godina - krknemo mi tako kod njega svaki puta kilu i po ak smo sami,ak nas je više proporcionalno broju uvečanja članova za stolom više - a sam se jednom za.ebala s tim matematičkim izrazom - proporcionalno i obrnuto proporcionalno - sad mi tek sinulo zašt sam ja imala iz matematike u školi nategnutu trojku, pobrkala ja definicije,a tak se pametna držim,ebome da me ebo,za ništ sam drugo neg da opet u školsku klupu sjednem...... kaj sam ono htjela reći - e,otišli mi dakle tako lijepo za Ludbreg,ali pošto bilo već kasno,kraj mise smo samo prošli,slušali je onako usput,preko zvučnika, i tražili janjetinu.Ličanina.Al ga našli nismo.Eh....nebum sada dalje,budem drugi puta,zoki,materemi,kletva nas tvoja stigla,dečec,ubiotebog,nebude ti to sam tak prošlo.......