Posadio ja kukuruz šećerac i nakon par dana dođem na njivu kad ono navalile svrake ima ih desetak ,šta sad uradit ,padne mi napamet napraviti strašilo kao nekad jer nisam vidio strašilo sto godina ,nabrzinu nađem neke letve i staru dječiju loptu ,žena nađe neku staru trenirku i gotovo strašilo za par minuta ,postavio ga ja u njivu i onako za rukave svežem dvije vrećice da ga bolje vjetar mlati ,i odem kući .Nakon par sati paducka kiša kad staje traktor pred kuču ide jedan poznanik iz sela ,mislim šta sad on hoće ne idemo baš jedan drugom ,kaže on smije se ,nisam mogo proći da ti ne ispričam- Idem ja kraj tvoje njive stoji čovjek ja mislio ti ,pozdravlja diže ruku ja isto pozdravim ,on opet ja mislim nije vidio pa opet dignem ruku ,on opet maše ,mislim šta sad maše pozdravim i treći put usporim i tek onda vidim strašilo -,kaže tip smijao se do kuće i nije mogao proć da mi ne ispriča.I ja sam se smijao ,a strašilo radi poslije toga nema ni jedne ptice ,a strašilo stoji i mene je neki dan trznulo čupam mladi luk i onako saget uspravim se kad neko kraj mene baš se trzneš onako na prvu.