Mislim nešt, ideš tako nekuda,ma posvuda,i nije dobro ne paziti što govoriš,ma možeš ti biti negdje u nekoj stranoj zemlji,negdje gdje nitko tko je oko tebe ne govori tvoj jezik,ali je ipak bolje da se ponašaš lijepo.izražavaš se kulturno i onako na finjake, izigravaš damu ak treba, jer seljača možeš ispast i bez obzira ak se ko dama ponašaš. a ak se ko seljača ponašaš, dama ispast nikako nemreš. Vidi me kak sam ja to dubokoumno razradila ovu tezu - za anale bi ta mogla ući - ući, izaći - nekak mi danas više paše izaći, jer što je danas iz mojih usta izašlo u hungariji materi zemlji mojih susjeda,materemi, događa se to meni rijetko (ma figu rijetko,omakne se meni počesto neka bedastoča, al ne priznajem ja to bez prisile sa strane),ali kad izvalim, onda izvalim onak,za usta otvoriti.....Odmah da kažem - nisam ja ništa kriva bila - ko i obično - momenat trenutka je to bio, oteo se kontroli, a i onaj moj, sumnjiv je on meni već odavno, nešt tu meni čudno, al kad ga pitam ne priznaje da ga beš - nema šanse. A o tom izletu se radi - vidi vako - to, taj izlet, to je krajem mjeseca, onog slijedećeg - i ja to idem tako ponekada dva puta godišnje obično na jedan dan - on neide, ima dobar argument - veli. - koljena ga u autobusu bole, pa mu teško sjedit tako dugo - a ajd, znam ja, do Italije, Slovačke, Austrije, onkraj Slovenije...se treba jedno vrijeme peljat i odsjediti u autobusu - pa onda on mene to tako spakuje samu - ma sam brus sama - naša ženska ekipa,ustaljena već je uvijek na okupu - ali....ja sama.A naučena inače - nas dvoje uvijek zajedno. A i ima tu još jedna caka zašto ja ne volim tako nekamo sama,bez njega - ajd, na jedan dan još i može proći, ma je zapravo i poželjno otić tako nekamo na jedan dan sam samcat . Onda dan partneru traje dugo, dugo, pa ga već tamo negdje oko podneva lovi nostalgija, fališ mu, znaš, onako, pošteno....navečer je to već čista samoća u pitanju - skuži se da netko fali,fali.fali.....eh....a na dva dana je to već malo rizik tako sam nekam otići, jer šta se događa drugi dan - skuži partner da zna di je kruh i da se jesti može kupit u dučanu,a i ima tv ....i tako...a na duže od dva dana nekamo sam otići je čisti rizik - jer kada partner jednom skuži da si zna speči jaja na oko i skuhat klapučino, a da nema nikog ko će ga kljucat po mozgu dok skinutu majcu preko naslona stolice prebaci a klompe ostavi nasred sobe, može skužit da to i nije loše,ma da je to zapravo super kaj mu nitko po živcima ne gazi i može mu pasti na pamet da ima nešto što mu krvi pilo trifrtalj života njegovog,a onda bi se tu mogle još svakakve ideje naći u igri - ključ u ulaznu bravu bi lako mogao ne pasati , i tako....
A je to,zašto on meni sumnjiv malo - taj izlet,to,krajem mjeseca - ja to idem,to sam ja već sredila da idem - i on reko - dobro.Ali idem ja i krajem petog na dva dana,tam negdje u Njemačku - i to on reko isto dobro.I sad - nije to to što to mene neće biti kući samo,nego to i košta.A on mirne duše veli - dobro.Ali. (ko u onoj reklami) to nije sve.Veli on meni jutros - odii pogledaj nešt.Išla ja pogledat - a ono reklama na Ponudi dana - izlet u Italiju na jedan da za sedmi mart - veli - vidi - I to vidi sada mene,dok smo u hungariji bili opsjedalo pošteno stalno - a jeftino se nudi - sto pedeset kuna i osam eura - i ja velim njemu,dok smo tamo kobase s nogu jeli - a znaš kaj - ja budem išla i na to - za taj sedmi mart - a veli on meni - idi.
E,tu smo sada - jeboga,on mene šalje na tri izleta na ho-ruk,i materemi, jedva čeka da ja odem. A to meni sumnjivo ,krajnje.I velim ja njemu - a pokraj nas jeli hurke neka dvojica koja su pred nama naručila po tri komada i jeli su ko da im je zadnje u životu - ma nema veze - ali - čula sam ja njih da su oni te hurke naručili na mađarskom koji ja beknuti osim jonapot neznam - i velim ja njemu - a kaj,ti jedva čekaš da ja odem.Sumnjiv si ti meni,sumnjiv. A veli on - veli - je,sad dok odeš,ja bum si neku dopeljal pa bumo cijeli dan orgijali. Pa je,rekla ja,a zašt me inače nagovaraš da idem,pravi muž bi rekel - nema šanse,nebuš ti nikam bez mene,.....ma tko zna kaj ti radiš doma mene nema, .... i tako ja razvezala monolog,i natovarila ja njemu sumnji i sumnjičenja za dobru pettonku jednoosovinku , i bila bih ja i dalje da se ovaj jedan od dvojice što su pokraj nas hurke tovarili nije nasmijao i na čistom hrvatskom rekao - a baš su dobre te kobase,jeli? Auuuuj brate - što sam usta zatvorila....a onda se počela smijati.Pita on mene - a što se smijete gospođo? Ma što.....