• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dogodovštine iz naših života

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ne brini,mene ti je život naučio da je sve lakše i bolje kada se izgovori naglas,sve odmah postaje lakše i jednostavnije.Svi mi pred drugima nastojimo prikazati samo lijepši dio svoje osobnosti,a ispovjed je prilika da barem pred samima sobom priznamo da imamo i lošu stranu.

Pozdrav svima!

Čitam lijepih tekstova i dobrih anegdota na ovoj temi..
I mene često muči taj problem karizme u svećenika, pa nemam volju ni na misu, ni na ispovijed. Navodno da je najbolje otići kod redovnika - svećenika, po mogućnosti franjevca, a salezijanci su dobri s mladeži..
Čitam da se posjeduje C kategorija, pa me zanima jel' aktivna ili tek da se ima? Viđam sve češće žensku ruku na volanu kamiona ili busa, što mi je uvijek oku ugodno.. I to kako vrlo uspješno u rikverc cilja šlepera na rampu dok razgovara na mobitel, kao stari kamiondžija..:prayer:

Trebalo bi zaista napisati neki roman, ali ne da se zove 'život na visokoj peti', već nekako prikladnije svima nama s foruma..:lol:

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Povjerenje u kult ličnosti ili osobnosti kako u svečenstvu-zbog materijalnih stvari kojima su sve više podložni(zbog toga ponajviše cijenim franjevce koji su prema mojim informacijama,ako su točne,zavjetovani na siromaštvo),tako i u liječništvu-zbog jednog posjeta otorinolaringologu koji ću opisati kada dođe na red-sam odavno izgubila,vjera je jedno,crkva nešto drugo-institucija sa raznim anomalijama sa kojima se više ili manje uspješno nosi.E,Markec,"C" sam ja položila iz čiste potrebe,imali smo kamiom od pet tona,zastavu 650,produženu,dvadeset jutara krumpira koji smo prodavali na Žitnjaku u Zg,trebalo je to cijeli deveti mjesec vaditi a uz to i odmah dio i prodavati,jer skladišta za svu kojičinu nije u ono vrijeme bilo,pa smo mene natovarili za zg,a dio ekipe je svaki dan išao u polje.Sve što sam tijekom jeseni prodala bilo je olakšanje jer nije trebalo skladištiti preko zime.Usput,nije na tržnici niti bilo tako loše,izuzmemo li što je trgovina počinjala od sitnih jutarnjih sati,ali sve ima svojih čari,tamo negdje oko pet ujutro jedan čovjek je prodavao bureke i sendviče,oni koji su prodavali na Žitnjaku ga svakako znaju,a nama prodavačima je to dobro došlo jer od pola tri,zapravo jedan sat ujutro kada krečeš od kuće do pet već dobrano ogladniš i burek ti dođe kao torta a sendvič ko najzamamnija pečenka.Ja sam uzimala burek sa sirom,bio je odličan,mogu reći,čim si tri-četiri puta pošteno zagrizao,već si se opasno približio siru,ponekad bih se odlučila za sendvič sa tragovima kulena,ali dosta rijetko,jer bio je onako,više studentski-kruh-zrak-kruh.Kasnije smo zbog krumpira kupili mercedes nosivosti dvanaest i pol tona,tovarilo se petnaest,zastavu nismo prodavali još dugo nakon toga,ovaj veliki sam vozila puno manje jer nije bilo potrebe,pa imam ja muža,kada smo je prodali uzeli smo kombi,jedan krasni Iveco koji mi je uništio šleper-totalka-kada se zabio u mene,pa smo uzeli drugi,prodali i mercedes,vremena se mijenjaju i traže drugačiji pristup i organizaciju.Nije položiti"C" nikakav bauk za žene,u ono vrijeme kada sam ja polagala bilo je to malo čudno,pogotovo za moga istitivača na ispitu,što ću jednom prilikom isto opisati,danas već ima dosta toga i nekako je normalno.Ma što ću pisati neku knjižicu o svome životu,ja sam jedna obična,normalna,zapravo nenormalno normalna žena,a to što se događa kroz život su obične dnevne stvari koje ukoliko ih gledaš sa lijepše strane mogu nasmijati i tebe i druge,a ako si ih prezantiraš kao nesretni slijed okolnosti izgubiš se u samosažaljenju.Uostalom,da i hoću ne bih mogla napisati i nazvati roman"Život na visokoj peti".Prije desetak godina su mi u lijevom koljenu prilikon igranja nogometa popucali ligamenti(muška ekipa protiv ženske-seoske sportske igre-) i to u napadu na protivničkog igrača-koji je igrom slučaja bio baš moj muž- pa par godina kasnije,baš kada sam se koliko-toliko oporavila još jednom,pa sam zbog toga prije dvije godine završila na operaciji koljena,i nakon toga visoke pete nosim samo u izuzetnim prilikama,kao što je npr.kada smo išli na skupštinu udruge povrčara-sa svečanom večerom i živom glazbom-o kojoj isto tako imam što ispričati.

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
salezijanci su dobri s mladeži..
Pogotovo koji je još u vojnoj službi, tko je DVO na karlovačkom području može potvrditi moju priču :rolfer:
Viđam sve češće žensku ruku na volanu kamiona ili busa, što mi je uvijek oku ugodno.. I to kako vrlo uspješno u rikverc cilja šlepera na rampu dok razgovara na mobitel, kao stari kamiondžija..:prayer:
Potpisujem :shock:
Još kada dođe na rampu, radnici se trgaju tko će je istovariti :lol:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Nadovezat' ću se:
Vjera je stvar pojedinca, crkva je ustanova, religija je globalna kontrola masa.

Čiko, jel komentar ironičan, vidim :rolfer: na kraju?

Kažem opet da mi je ženska ruka za volanom kamiona ili busa uvijek oku ugodna. Daje iznimku pravilu o debelim likovima u potkošulji i mirisnom aurom pive, pljugi,znoja i prdeža satkanom u jednu..:lol: Vjerojatno cure i kabinu održavaju u zavidnom stanju.. Još kad imaju i E kategoriju..:prayer:

Vidio sam i boljeg ženskog nogometa od onog klasičnog, makar uvijek inzistiram na opreznosti i brizi o sebi i suigračima.

Danas čitamo svakakva štiva, a 'kronike jedne 'rvatice'' o normalnoj borbi za goli život bi zasigurno podigle kvalitetu izbora..:)

Lijepi pozdrav!

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Da,nekako se blagonaklonije gleda ne ženske vozače teretnih vozila,to sam i ja primjetila,čak i kod policije,osim kod onog koji me je jednog snježnog zimskog dana zaustavio ispod Plitvičkih jezera,tamo kod mosta.E,tu je vrlo jasno došla do izražaja spolna diskriminacija i stav da bi žene trebale biti barem pola koraka iza muškaraca,a nedaj Bože da rade poslove koji su predodređeni za muški dio populacije.To ću ispričati kada budem imala malo više vremena,jer treba pisati malo duže.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Evo,već sam se probudila, posljedica je to valjda što jučer nisam radila baš ništa,pa ću na brzinu reći kako smo ja i moj suprug prije par godina išli na skupštinu povrčara.Ovo-na brzinu je relativan pojam,jer da me zaposle kao daktilografkinju,kruha se sigurno ne bih najela.Bilo je to ovako-na sastanku udruge prije skupštine lijepo smo se dogovorili najprije za termin održavenja.Odluka je pala- za dva tjedna,prve subote idući mjesec.Zatim smo još dogovarali odabir mjesta proslave,tu smo vrlo složno prihvatili jedan ugodan lokal sa živom glazbom,i na kraju,ali nimalo manje važno,jelovnik,pa bitno je valjda što će nam dati energiju za cijelovečernji štimung i ples do jutarnjih sati.Zadatak sređivanja i ugovaranja sa ugostiteljem su dobila tri člana,a tajnik će nam poslati pozive,tako da sve bude prema pravilima i statutu udruge.I,par dana prije dogovorenog datuma poštar je poziv donio.Muž ga je donio u kuću,malu plavu kuvertu,obavjestio me o dospjeću,ostavio na stolu,a ja sam to uzela,stavila iznad televizora-uvijek nešto ostavlja po stolu,začas se nakupe nekakve stvari i naprave dojam nereda,a ja onda neka sama spremam.Baš me to ljuti.Dobro,subota je začas stigla,ujutro sam suprugu pripremila lijepu košulju,trebalo ju je malo ispeglati,odijelo si može uzeti sam,otvorila sam svoj ormar,i sada je slijedilo ono najteže-što obuči.Ipak je to godišnja proslava,mala svečanost,ne možeš doći među ljude ko da si se spremio na sajam kupovati pajceke.Trebam li reći da sam redom isprobala sve kombinacije koje bi bile iole prikladne za ovu priliku.Teška je odluka ipak nekako donesena,sve što mi je trebalo sam odložila kraj suprugovog,tako da nam navečer bude pri ruci,sedam će sati brzo doći,a treba se i okupati i ženski dio populacije otići frizerki,frizura je veoma bitan dio ženskog stilinga,a i muški dio ima odličnu frizerku.Termin sam srećom dogovorila tjedan dana ranije da slučajno nešto ne pođe po zlu,kakva gužva ne omete planove,jer treba i šminku nabaciti,a za to treba vremena,pa ako se kasno vratim sa frizure,biću u gužvi,a ja želim izgledati lijepo,a ne kao neka maškara.Dobila sam ja frizuru,nema veze što sam tri sata odsjedila u frizerskom salonu,kosa je bila i ofarbana i lijepo podignuta u kovrčavu lepršavu punđicu,sada je trebalo kod kuće još samo srediti šminku,i to je to.Morala sam malo požuriti,te kazaljke na satu su ko za inat počele tako juriti,samo bih malo okrenula glavu i već bi prošlo desetak minuta.A sa šminkom trebeš biti posebno pažljiv. Tu se vidi svaki,pa i najmanji krivi potez,lice je to,samo žene znaju koliko je truda uloženo u vanjski sjaj jedne dame.Mome suprugu je bilo lako,ošišanu kosu je samo malo poravnao,obukao najbolje odijelo,i onda svakih pet minuta mene zapitkivao-jesi li gotova?Nisam čovječe,neide to na silu,ta njegova upozorenja da već kasnimo samo su povečavala moju nervozu i poteze činila nesigurnijima.Hajde,priznajem da sam pred ogledalom provela malo više od sat vremena,nekih dvadesetak minuta,i već je doista bilo kasno,i kada smo konačno sjeli u auto moj je muž vozio ko da juri kolima hitne pomoći a ne osobnim vozilom.Što da kažem,na cilj smo ipak stigli ne vrijeme,u zadnji čas,ali na vrijeme-točno u sedam sati!Samo,nešto mi je odmah bilo čudno,upadne to pametnom čovjeku prvo u oči-parking je bio pust-svega tri-četiti automobila,a nas u udruzi ima tridesetak članova,dakle trebalo bi biti najmanje trideset auta vani obzirom da je bilo točnao sedam sati,neće valjda baš svi doći u zadnji tren kao mi,šezdeset duša unutra u restoranu već je trebalo zauzeti mjesta.Najprije smo samo zbunjeno gledali.Onda se muž odlučio otiči unutra izvidjeti situaciju.Vratio se vrlo brzo sa informacijom iz prve ruke-direktno od vlasnika restorana-fešta je bila jučer.U petak.On nije mogao organizirati glazbu za subotu,pa se sa našim organizatorima dogovorio za petak.Bem ti život.Pita mene muž-jesi li čitala poziv.Nisam,što ću čitati kada smo na sastanku sve lijepo dogovorili,poziv je tamo na polici iznad televizora,kuverta neotvorena još original zaljepljena.Pouka bi ove priče bila-čitaj i ono što si siguran da znaš napamet.

I

ihorzic

Guest
Moja žena je počela sa vožnjom bojažljivo dok sad nakon godina i kilometara u njenim gumama zna naletiti na poneki davež na cesti te automatski popizdi j..e ženske u prometu i one tko im je dao vozačku ili starce koji stvarno dave.

Tak da sam mišljenja sad kak je to stvar prakse i refleksa pa i dobrog auta koji može potegnuti a ne žena za volanom !!!!!!!!!!!!!

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Moja žena je počela sa vožnjom bojažljivo dok sad nakon godina i kilometara u njenim gumama zna naletiti na poneki davež na cesti te automatski popizdi j..e ženske u prometu i one tko im je dao vozačku ili starce koji stvarno dave.

Tak da sam mišljenja sad kak je to stvar prakse i refleksa pa i dobrog auta koji može potegnuti a ne žena za volanom !!!!!!!!!!!!!

Ja sam radila što kamionom,što kombijem ili malim autom po dvadeset pet tisuća km godišnje.Otprilike.Vožnja mora biti prilagođena uvjetima,i naravno da nećemo voziti u koloni šezdeset ako svi voze osamdeset.Brzina preko stotrideset me nikada nije posebno impresionirala,iako po potrebi može ići kolko treba,ali s vremenom čovjek postane umjeren,pogotovo kada zbog tuđih grešaka ti izvučeš deblji kraj.Nije sve niti u brzini,bitnije je stiči na cilj,hoće li to biti pet minuta ranije ilj kasnije ionako je svejedno.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ja sam radila što kamionom,što kombijem ili malim autom po dvadeset pet tisuća km godišnje.Otprilike.Vožnja mora biti prilagođena uvjetima,i naravno da nećemo voziti u koloni šezdeset ako svi voze osamdeset.Brzina preko stotrideset me nikada nije posebno impresionirala,iako po potrebi može ići kolko treba,ali s vremenom čovjek postane umjeren,pogotovo kada zbog tuđih grešaka ti izvučeš deblji kraj.Nije sve niti u brzini,bitnije je stiči na cilj,hoće li to biti pet minuta ranije ilj kasnije ionako je svejedno.

Pozdrav svima, sretna Velika subota!

Promet je interakcija mase ljudi, ne samo vozača, u kojoj se u vrlo kratkim intervalima pojavljuje bezbroj varijabli i bez jasno određenih pravila ponašanja ne bi bio moguć. Naravno da postoji iskustvo i praksa, kao i početak i neiskustvo. Dužnost je pojedinca kao sudionika u prometu da se ponaša odgovorno i sukladno normama ponašanja, nevezano za spol ili ostale kriterije.
Netko to odrađuje bolje, netko lošije, ali tko je bez grijeha, nek' potrubi prvi..

Nešto sam pisao u temi 'kako nas policija vara', pa slobodno komentirajte..
Koliko se ova rasprava uklapa u ovu temu, to je već materijal za novu temu..

Pozdrav svim odgovornim vozačicama i vozačima ma gdje vozili, sretno!:D

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Isto pozdrav svima,sretan i blagoslovljen Uskrs i mir u duši svima.Danas neću ništa pričati,reči ću samo da smo u toku noći dabili četiri slatka mačića,pa nam se uz macu Cicu i psa bernardinku Ninicu od šezdeset kila obitelj povečala.Evo,imam malo vremena,ne moram kuhati ručak jer je došla kćerka pa me zamjenila.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pošto je blagdansko raspoloženje,evo jedne malo nezgodne situacije koja se samo meni mogla desiti,kada smo žena i ja dobili treče dijete ,prošlo vrijeme nakon poroda i mora žena kuči,normalno ja imao sve pripremljeno i gas u bolnicu ,došao ja tamo ,cviječe,kava ,bombonjera,ženi odječa ali zaboravio najvažnije opremu za bebu,sestre su crkavale od smijeha,dobro što su postojali mobiteli pa nazvo susjeda koji otišao po odječu i jastuk i krenuo on prema gradu ja prema njemu i sve se obavilo onak uz puno smijeha:mrgreen::mrgreen:

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Hvala na čestitkama,kod nas se životinjice tretiraju kao punopravni članovi,zato valjda i jesu iznenađujuče pametne.Ajkula je valjda bio toliko uzbuđen i sretan da nije mogao dočekati da se obitelj nađe na okupu,pa je jurio i žurio.Bebe su male,a sreća je u malim stvarima.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Danas se još uvijek ništa ne radi,još se odmaramo i uživamo u četiri mala mačića i gledamo kako se naš pas trudi preoteti ih mami svaki puta kada ova ode malo protegnuti noge.Cijeli mali cirkus.Opisati ću sada kako je moje grlo nakon dugogodišnjh problema iznenada izliječeno,i nikakvi posjeti liječniku,barem ne onome kod kojega sam hodala više nisu dolazili u obzir.Bila sam još par puta poslije ali kod ženske specijalistice,a onda sam odlučila ignorirati sve simptome,i nakon nekog vremena jednostavno su nestali.Bilo je to u mojim najboljim godinama,tamo negdje rane tridesete,stalno sam imala problama sa sinusima,pa se onda upala širila na grlo,i tako u krug,pa bih svako malo završavala kod otorinolaringologa.Neki arap ili što već,izgleda nakon studija ostao kod nas,skućio se i naravno zaposlio u našoj županijskoj bolnici.Bila su to vremena kada su liječnici bili visoko cijenjene persone,nikakve sumnje u njihovu stručnost ili profesionalnost nisu postojale u očima nas malih smrtnika,njihova odluka ili savjet bio je jednak Božjoj zapovjedi.Pa valjda oni znaju nakon silnih završenih škola,u njihove ordinacije se ulazilo sa strahopoštovanjem,i nijhove odluke i postupci se nisu dovodili u pitanje.E tako je to bilo,i u to vrijeme sam ja jednog toplog lijetnog dana ušla u ambulantu,doktor je najprije pregledao nalaze,zatim me posjeo na stolicu iznad koje je bio onaj mali reflektor i tražio da isplazim jezik.U redu-jezik isplažen-LIjepo ga je uhvatio gazom,malo povukao i tražio da kažem-aaaaaaaaaaa.Izgovorila sam ja aaaaaaaaaaaaa.E sada je na red došlo e.Pa ja opet lijepo-eeeeeeeeee.To mu se valjda činilo u redu pa je prešao na pregled opipavanja.Počeo je od ispod ušiju sa obje strane i obje ruke,pipao,pritiskao,pomalo se spuštao na vrat,i tu je sve ispitao,pa malo niže,došao do ramena,a onda su mu ruke došle ispod mojih pazuha.To me u prvi mah,moram reći malo iznenadilo-kakve veze imaju pazuhe sa grlom.No odmah sam se sjetila kako mi je prijateljica pričala kako je zbog nekih limfnih čvorova ispod pazuha obilazila doktore,pa me to primirilo,i dalje sam mirno sjedila u stolici-bolje da pipa čvorove nego da opet govorim-eeeeee-koje je ionako zvučalo kao-iiiiiiiiiiiiii.Sa pazuhima je završio pa je prešao na grudi.Taj ja baš temeljit!Kakve pak sad veze grudi imaju sa grlom-ništa mi nije bilo jasno,nikakva kombinacija koju sam kao laik pokušala napraviti u glavi nije mi izgledala logičnom,ali,doktor je to,specijalista,ako on neće znati što radi,kako ću ja,seljančica sa srednjom školom bez mature.Ispipao je on i to temeljito,a onda ruke spustio na noge,i lgano krenuo prema koljenima.A-ha,tu smo!Sada je meni blijesnulo!Koljena pa sigurno nemaju baš nikakve veza sa grlom!TU sam se ja trgnula,pogledala u one njegove sjajne očice,i brzo izmakla noge.On se odmaknuo ,počeo pisati nalaz,ja sam ga bez riječi uzela i izašla.Bio je to moj zadnji posjet njegovoj ordinaciji,tada se još nije čulo za nedolično uznemiravanje pacijenata,ali bio mi je krajnje sumnjiv,pogotovu kada je došao do koljena.Eto,izgubila sam povjerenje u kult ličnosti i od toga dana se držim one narodne-nije zlato sve što sja.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da ne dolazi do zabune,uzela sam svoj nick,tako da ne moram više pisati pod muževim.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Da ne dolazi do zabune,uzela sam svoj nick,tako da ne moram više pisati pod muževim.

Bez brige več smo mi skužili ko je naš tajni novi član samo čekamo nove dogodovštine ti si ko knjiga:D

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Malo sam ranije ustala,naša dlakava stvorenja su željela izaći pa nas bude,ali ovo su im zadnji dani za maltretiranje,čim noći zatople deložirati ćemo cijelu ekipu van.Problem je jedino što kada hoće ući pas onom svojom nožurinom lupa po staklenoj stijeni tako dugo dok ne otvorimo.Već sam ražmišljala da im napravimo kućno zvono ispod vratiju,barem mi staklo i ulazna vrata ne bi stalno bila prljava.Ajde da nešto ispričam,još nije vrijeme za rad,u plastanicima je još rosa.Bilo je to jesenas,jedne noći.Dan je prošao u uobičajenim ativnostima,nije bilo nikakvih svađa,prepirki,čak ni dan prije toga,niti par dana ranije,sve uobičajeno,normalno,dalmatinci bi rekli-bonaca u predvečerje.I tako,nakon završenog tog sasvim običnog i nipočemu posebnog radnog dana,otišli smo moj suprug i ja u krevet,onaj negdašnji,francuski,160x200,a ne ko što su ovi danas,poželiš se okrenuti na drugu stranu i već si na podu.Malo smo popričali,kao i obično,a onda je suprug izgovorio poznate riječi-daj pusti me kaj bum spal-siguran znak da je dan gotov.Utihnuli smo,i, ko i uvijek,nije prošla ni minuta,već sam čula ravnomjerno i duboko disanje kraj sebe-znak da moj čovijek spava.Čudo je to kako on može samo zatvoriti oči i zaspati,a ja obično najprije detaljno proanaliziram protekli dan,a najčešće i napravim sve moguče kombinacije za sutrašnji,pa tek onda zaspim.Zaspala sam i ja,neznam koliko dugo sam spavala kada sam osjetila da me nešto pritiska na boku.Tiskalo me sve jače,negdje u predjelu bubrega.Bol je bila toliko jaka da nisam magla disati,htjela sam udahnuti,ali se nisam mogla niti pomaknuti.Pogledala sam,a iznad mene je na mome boku bio zavaljen moj muž,pritiskao me,a očice su mu zlobno sjale.Već sam počela gubiti svijest kada mi je sinulo-umrijeti ću,moram se spasiti.Skupila sam ruku,i zamahnula laktom najjače što sam mogla.Pritisak je isti čas nestao,ništa me više nije boljelo,normalno sam disala,samo sam kraj sebe u krevetu čula:joj-joj,joj-joj,joj-joj...Otvorila sam oči,ležala sam na leđima,a suprug je sjedio u krevetu ,držao se za želudac i ponavljao joj-joj.Pogledao me i rekao-udarila si me.Jesam-tiskao si me,mirno sam mu rekla,i ni trunke žaljenja nisam osjećala zbog njegovog joj,okrenula sam se na bok i tonula u san.Ujutro ,kada sam se probudila,moj je čovjek još spavao_Odmah su mi pred očima iskrsle slike predhodne noći.Prvo sam shvatila da sam kada sam otvorila oči ležala na leđima,a ne na boku.Kako sam onda mogla vidjeti njegove oči iznad sebe prije nego što sam ga udarila,a kada sam ga udarila ležala sam na boku,i znam da se nisam okretala.Nešto tu ne štima.U tome se trenu probudilo i moje milo.Pa što si me tako udarila noćas,nisam mogao doći do daha,a onda si se samo okrenula i zaspala-pitao me i začuđeno gledao.Što da kažem,čudne su noći, svašta se događa, pa ima snimljen i onaj film"Opasni snovi."

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
bemti,pa za tebe je lara kroft mačji kašalj....:scratch
samo još čekam priču da si svoga muža,dok ste bili cura i dečku,tresnula toljagom po tintari i rekla:ti si moj i božji :lol:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ima već par dana kako nisam ništa pametnoga napisala,pa hajde da pokušamo krenuti dalje.A osim toga,tema mi se malo spotaknula i pala.Ali,tako to valjda ide u životu.Svašta se događa.Dosta toga izađe na vidjelo iliti danje svijetlo.U ovome slučaju noćno.Mislim na odanost.U dobru i u zlu.Bilo je to ovako-mi smo povrćari.Pa onda moraš na vrijeme nabaviti ono što misliš sijati-sijeme,zemlju,kemiju i takve stvarčice,a to naravno nemaš tu doma,ispred nosa,u metropolu se mora potegnuti,velegrad,centar svih kulturnih zbivanja i mjesto neslučenih izbora.Pa tako mi lijepo svake godine,tamo negdje prije Božića upalimo auto i krenemo u nabavu kako bi odmah iza Tri Kralja,kada počinju prve sjetve sve bilo spremno.Tako je bilo i te godine,tamo neke 2007ili8.Ustali smo malo ranije,tuš,doručak,zadnje provjere kataloga i popisa i već smo jurili prema cilju.Naravno da smo najprije obišli sjemenske kuće,pa zbog toga smo i došli,ali pošto smo već tu nekakva mi je obaveza prema samoj sebi obići i ono što me zanima,a ne samo ono od čega živim.A zanima me svako mjesto gdje se može vidjeti-čitaj kupiti-kakvo cvijeće.Osim toga,u to vrijeme je tu živio i naš sin sa obitelji,a kći je samo pet minuta pješice udaljena od njega,pa je valjda red da se i njih obiđe.Tako smatra polovica putnika u vozilu,dok je ona druga polovica mišljena-baš sam zločesta-dođeš do table"Zagreb",okreneš se i voziš doma.Šta ćeš se zamarati po gradu,naporno je to.Tu počinju prva razmimoilaženja u planovima.No ja sam,ko i uobičajeno, dosta spretna sa organizacijom,pa sam i tom prilikom poprilično viješto sva unaprijed odabrana mjesta ubacila u rutu puta,sve se lijepo uklopilo-POčeli smo sa Agromajsom,pa Enza,pa smo malo stali na tržnici,a tamo je pokraj Bauhaus,pa smo morali do CPM-a,a tu se lijepo uklopila Kalija sa cvijećem,pa u Kadmo,a onda nas put vodi prema djeci.Samo tu nam je usput Kika,pa opet jedan Bau,ima još toga da ne brojim,a vrijeme ide .Malo se zadržiš kod djece i već se dan bliži kraju,a mora se još obići MBM.To je veliki vrtni centar u Lučkom.Tu treba naglasiti da još nijednom nismo bili u Zg a da ga nismo posjetili i o tome se uopće ne vode rasprave.To ide pod normalno. Kao što dišeš zrak.Pa smo i taj puta otišli u Lučko.No,onda je iskrsnuo problem-u mome planu je još bio posjet Metrou,a i Slovenijales je tu usput,samo sam ja to na početku zaboravila.Pa smo se umjesto po zaobilaznici mi vračali kroz grad.A bilo je već prošlo četiri popodne,svi se vračali sa posla,tamo od Samoborske strane prema slavonskoj kolona je milila metar po metar,padao je mrak,a naravno,počeo je i snijeg.Ispočetka onako sramežljivo,pahulja po pahulju,a onda,onda,šta da pričam.Sa svakom novom pahuljom lice moga muža je bilo sve smrknutije,a sa svakim zastojem kolone sve nervoznije.Da ne dužim-sa jedne strane Zg na drugu vozili smo se točno sat i pol.Moram li reći da sam Metro i Slovenijales vidjela samo kroz prozor auta.Kada smo konačno prošli tablu"Zagreb"bio već je čisti mrak,ali se gužva malo prorijedila i usprkos tome što je snijeg potpuno prekrio cestu tako da se asfalt uopće nije vidio,brzo smo se domogli autoputa.Sada se već vozilo malo ležernije,brže čak,brže toliko da smo dostigli i prestigli sve kamione.Dostigli smo i prestigli i sve osobne automobile. Nas nije nitko.Niti kamioni,niti mali auti.Vozili smo se mi tako nekih sat i nešto,tu i tamo bih ja priopčila neko upozorenje o brzini,malo bi se privremeno smanjio gas,a onda opet sve iznova.U toj atmosferi smo tamo negdje iza pola puta do kuće pretekli jedan auto naše ČK registracije.I ostavili ga naravno debelo iza sebe.Ajde,stigli smo mi do naplatnih kućica bez nekih većih problema.Problemi su počeli iza naplatnih kučica.Tu je počela županijska cesta,ugaženi snijeg,zapravo sloj leda pokrit snijegom.A cesta krivudava, zavoji,nagibi u zavojima,i naravno,auto počeo ići kuda on želi.Prvo smo,umjesto kada smo trebali skrenuti desno na opčinsku cestu otišli koso točno do ruba oranice.Nekako smo se iskobeljali raznim manevrima,i došli do ceste koja bi nas u normalnim okolnostima za sedam minuta dovela do kuće.Bilo je sedam sati.IZ Zagreba smo krenuli u četiri.Na moje ponovljeno upozorenje o brzini moj se suprug samo nasmiješio i pojačao radio.A čim pojača radio automatski se pojača i gas.I tako par puta,sve dok meni nije dopizdilo pa sam mu rekla-znaš šta,ako sletimo dolje sa ceste budi siguran da te ja neču gurati,izaći ću van i otići kući pješice.POgledao me,nasmijao se,i upitao-ostavila bi me u snijegu?Pa da -rekla sam mu,kad juriš ko da je važno hoćemo li stići pet minuta ranije ili kasnije.Zbilja bi me ostavila-uporno je ispitivao-išla bi pješice,bi,odgovarala sam ja,i u žaru razgovora stigli smo do zavoja u kojemu se u normalnoj vožnji iz pete brzine mjenjač stavlja u drugu.E, tu je naš auto otkazao poslušnost,zavoj je bio udesno,mi smo išli koso ulijevo,prešli rub ceste,prešli smo i jarak koji se i nije vidio jer je bio pun snijega,a onda smo stali.Auto je radio,svijetla su svijetlila,ispred nas su bile tri vitke agacije,sa lijeve strane tik uz vrata još dvije,Auto nagnut,zadnji kraj malo u zraku,radio svira,a mi šutimo.Minutu-dvije niti riječi.Nismo se čak niti gledali.Gledali smo u one agacije ispred koje su nas zaustavile.Onda je suprug pokušao otvoriti vrata. Nije išlo.Prvo se ispriječio snijeg,a dridesetak centimrtara dalje dvije krasne agacije.Izašli smo na mojoj strani i razmotrili situaciju.To smo jedino i mogli,jer nikakve šanse nije bilo da se izvučemo Jedino što smo mogli bilo je čekati da netko naiđe ili otići kilometar pješic do sela.Odlučili smo prvo pričekati.Najprije je,nakon petnajstak minuta, naišao onaj auto ČK kojega smo prestigli na polovici autoputa.Ljudi su sami stali,izašli,a onaj stariji je rekao-a, to se vi,rekao sam ja sinu de nećete daleko,stiči ćemo mi vas.Još ste daleko dogurali.Zajedničkim snagama pokušali smo riješiti problem.Nije išlo.Nakon slijedečih petnaestak minuta naišao je kamion.I on nas je pokušao izvući,ali bio je prazan,a na cesti led,i opet nije išlo.Pa je stao još jedan auto.I opet nije išlo.Već je prošlo sat vremena,smrzli smo se ko sige.A onda su ovi iz auta odlučili otiči kući po traktor.Ljudi su nam odlučili pod svaku cijenu pomoći.Vratili su se traktorom,stali su još neki auti,malo je traktor vukao malo smo mi gurali,dizali i kanačno smo bili na cesti U devet sati.Smrznuti i mokri do kože,cipela punih snijega.Eto. Pješice kući nisam otišla,gurala sam i dizala auto,ipak smo mi u braku u dobru i u zlu,odanost je to usprkos svemu,ne misli čovijek baš sve onako kako kaže,a i bilo je hladno,a ni cipele mi baš nisu bile neke za pješačenje.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
bemti,pa ovo je cijeli roman......:rolleyess:

Najnoviji postovi

Na vrh