Bobo kaže:Sijali smo mi faceliju, ali ne zbog gnojidbe, nego da probamo kakav ce biti med, posto glasi za jedan od kvalitetnijih... (Brat mi se bavi pcelarstvom, pa smo probali svega sijati)...
Uglavnom, Nematode su u tlu pozeljne, jer ga prozracuju, slicno kao i gujavice, a da ih nesto ubija, to niej dobro. Nisam upoznat sa svojstvima facelije, ali sto se gnojidbe tice, nismo opazili neke bitnije pomake, nakon sto smo ju zaorali...
Po mome je bolje sijati repicu, ili neku drugu biljku sa puno zelene mase...
cabage kaže:Sijem i ja rauolu za zelenu gnojidbu. Što se tiće prinosa kulture sijane poslije zelene gnojidbe i nema neke prevelike razlike, razlika je jedino vidljiva u tome da je obrada kasnije dosta laganija, pogotovo na težim površinama. Pogotovo kad zaoreš rauolu visoku metar i pol.
To što se tiće nematoda, to me i interesira. Jer one su vrlo opasne na kupusnjačama, a to je moja glavna kultura po površini. Gdje bi se moglo nabaviti sjeme, pa da posijem i kombajniram, da dobijem svoje sjeme za zelenu gnojidbu?
Bobo kaže:Uglavnom, Nematode su u tlu pozeljne, jer ga prozracuju, slicno kao i gujavice, a da ih nesto ubija, to niej dobro.