powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Nosio pumpu bosisti regulaza, bar ja tako zovem), a vaga sad nisam siguran kojih izduvnih i usisnih ventila u paru govori da je prvi klip u GMT.
Kodiak daj probaj metnuti slike, ako ikak možeš, jer ovo je ko da ti mene učiš loviti ribu.Na što se odnosi kad se kaže pretpaljenje?
Ajd nek je i to napokon riješeno artyman:Ponovo sam skidao pumpu i nosi boshisti na rekamaciju, posto nema nikakvih oznaka kad sam je vracao, dotjerao ventile na IV klipu na vagu (prvi klip u GMT) zatim malo vratio radilicu unazad. Pumpu okrenuo u polozaj da prvi klip pumpe krene prema gore, tako postavio i upalio od prve, kasnije sam podesavao zub naprijed zub nazad ali je najbolje bilo kako sam prvi put postavio, onda jos malo na finu reuglaciju na vijcima i konacno se rijesio dimne zavjese koju sam imao. vjerovatno je bilo od pumpe, previse goriva je postavio da baca.
Neki dan sam radio jednog (tri cilindra ali mislim da je isto ko i kod tebe) pa se sjetio tebe i mislim da je kod tebe problem u polužju, a ne u razvodniku. Budem ti navečer stavil neke slike u temu o tome da ne zbunjujemo Kodiaka. Sad nemam lufta brišem dalje.Hidrauliku nisam, nijedan majstor se nezeli petlajti sa tim, neki jos kazu da je to uredu, mađutim ja sam siguran da nije. Ona u stvari funkcionise, podize, drzi, regilira silu vuce, ali ne iskljucuje pumpu kad podigne oruđe, nego i dalje tjera ulje, problem je i dalje prisutan, pomazite.
Kodiak daj probaj metnuti slike, ako ikak možeš, jer ovo je ko da ti mene učiš loviti ribu.
Ponovo sam skidao pumpu i nosi boshisti na rekamaciju, posto nema nikakvih oznaka kad sam je vracao, dotjerao ventile na IV klipu na vagu (prvi klip u GMT) zatim malo vratio radilicu unazad. Pumpu okrenuo u polozaj da prvi klip pumpe krene prema gore, tako postavio i upalio od prve, kasnije sam podesavao zub naprijed zub nazad ali je najbolje bilo kako sam prvi put postavio, onda jos malo na finu reuglaciju na vijcima i konacno se rijesio dimne zavjese koju sam imao. vjerovatno je bilo od pumpe, previse goriva je postavio da baca.
Zašto jednostavno ne kažeš o kojem se motoru radi pa možda neko zna i stvar rješena.
kod mene ja na radilici pisalo stupnjevi stavijo na 25,ali nisam mogo na stolu nariktat početak ubrizgavanja nego sam je postavijo u ležište napunijo gorivom i onda polako pomico dok nepočne ubrizgavat zabilježio i onda još dva tri puta prekontroliro da budem siguran prišarafijo šarafe postavljo cijevi na dizne i palijo malo je u početku dimijo dok se nije ozračijo do kraja i sad pali ko nikad prije ljepše radi i ne trese se motor:supz:oj! pa jel nije najlakše uzubit bosch pumpu ak znate kut predubrizgavanja tak da prvo odredite GMT odnosno VMT onak kak je torpedo to opisal u svom priručniku. Tam kaže doteraj cilindar u kompresioni takt, znači oba ventila zatvorena. Jedan ventil odnosno oprugu stisni npr. šrafcigerom tak da potisneš ventil prema dolje i na njega stavi komadić željeza određene debljine 5, 6 ili 7 mm. LAGANO okrećeš radilicu u smjeru vrtnje dok klip ne dodje do ventila. označiš napred na remenici položaj (u odnosu na referentnu točku na deklnu, kod torpeda ima zatik tvornički). radilicu vratis malo unatrag i izvadiš podmetač koji si stavio na ventil i okreneš radilicu u smjeru vrtnje oko pola kruga. Opet staviš ISTI podmetač na ISTI ventil, i sada LAGANO vrtiš radilici u smjeru kontra vrtnje motora dok opet klip ne dodje do ventila. Ovo LAGANO nije bez veze, ak si sivonja ode ventil u k.... opet označiš na remenici položaj (opet u odnosu na isto ono kao malo prije) i okreneš malo radilicu u smjeru vrtnje motora kako bi izvadio podmetač s ventila. sad odrediš sredinu između ove dvije oznake i označiš ju i ona predstavlja oznaku GMT tj. VMT. i sad motor polako okrećeš u smjeru kontra vrtnje motora dok se ova oznaka ne poklopi s referentnom točkom na deklnu i tada je taj cilindar na kojem se nalazi ventil pod koji si pometao podmetač u GMT tj. VMT.
i sad ak imaš kut predubrizg. dalje je lako..... [puno teksta al je baš u detalje]
pa jel se to nebi moglo primjenit na sve motore (osim iznimaka onih motora koji nikako nemogu povijat ventile i kad preskoči remen, lanac ili krivo uzubi)??
Zakretanjem pumpe se ne ljuti motor :roll:
Možda malo.......... mrvicu............