Zeljko81Bj
Član
- Tu od
- 30 Svi 2013
- Poruka
- 546
I ležajevi skupi samo ina BrasilPre svega stanje remenja i spojnica, glatko remenje i nije problem za masu vrtit koliko je problem da povuce spagu recimo u slami gdje su ajmo reci glatka slama i gladak remen i nece povuc, kod grubog sjena ajd zakači grublju stabljiku pa krene.
Ostalo je mehanika, nesme da zvoni u radu, nesmiju lezajevi skripat, pikup nesme da se klima kao bakin zub i to je manje vise to.
Mogu slobodno reci da je samo remenje pola vrednosti prese.
Ja imam 5650 i imam problem. Do fi100 radi super ali kad treba radit fi 120 zaustaviju se remeni, neki puta i prije. Koliko sam skuzio dva federa koja napinju remene su pukli pa ih je netko prepravljao, dali bi bio u njima problem. Pogonski valjak je u oke stanju, jos ima gume na njima i sami remeni su u oke stanju, cak su 3 remena nova stavljena. Bilo kakav savjet dobro dosao.Idem u 3 ćoj 4 toj radnoj, sad koliko to km nikad ne gledam, ali mislim da tu negdje jer mi vaklove od kombajna malo ukupimo ako su sitni da se ne vozam bez veze...
Duzina im je odprilike istaRemeni stanu jedino ako mi komora ostane otvorena znači kad remeni nisu napeti. Provjeri napetost remena. Može biti da nisu iste dužine pa zezaju.
Tako je i kod mene isto su ušice pukle. Isto kod mene sijeno ide dobro ali kod otave i slame zna zezati i remeni znaju stati u otavi i slami a kako kada u sijenu. Dali ima di drugdje na balirki da se moze napeti remeni ili je to jedino mjesto na ti federi?I moji su bili od prilike isti ali nisu bili dovoljno napeti pa sam ih skratio samo šta je mene zezalo u otavi. Remeni se znali ufrkati. Sijeno je išlo bez brige ali mekane bale. I kod mene su valjda 2 federa pukla ona ušica na kraju pa je tu isto nešta kemijano ali ne vidim tu neki problem.