• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Forumaši vatrogasci.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Evo malo sa današnje obuke obučavanje DVD-a

fotografija0006t.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

fotografija0007d.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
da podignem temu...

pitanje za clanove dobrovoljnih vatrogasnih društava: kakva je situacija u vasem kraju otkad se uvela javna vatrogasna postrojba???
ima li problema, prepirki i slicno jer je opce poznato da u kraju gdje se uvede jvp, dvd-i se pocinju gasiti...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod mene su tri dvd-a a jvp je u karlovcu mi nemamo nikakvih problema ni svada sve funkcionira dobro mozda zato sta smo 40km jedni od drugih:eek::

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ni kod nas nema nikakvih problema...štoviše dvd i se još i unapriječuju...svako malo čujem da se kupuju noviji i suvremenije cisterne i oprema...mi smo od javne postrojbe kojih 35 km...

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
vjerujem da sve sljaka, ali recimo ovi koji su na 5-10 km od novopecene jvp!?

p.s. da vas pitam, neznam koliko pratite zakone i znate statut vaseg dvd-a,
ali zanima me vase misljenje o uskladzenosti zakona za jvp i dvd, odnosno jel netko vidi neke nejasnoce u pravilnicima? meni osobno je nelogicno stavljati jvp i dvd u isti kos! zakon to na zalost radi, ali dvd-i nemaju sredstava da prate jvp, a namece im se isti minimum opreme i ozs-a!!! meni se to cini da kopiramo njemacki sustav protupozarne preventive, ali na zalost nemamo sredstava za to ili takav program...

molim komentar ako me netko prati!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Slazem se s tobom da nemamo financija za opremu ko jvp al opet i ti radis isti posao ko on gasis pozar pa ti treba oprema al jvp ima teze slucajeve pa ima puno vise opreme po meni je jedino nelogicno zasto dvd od npr 25clanova mora kupit za svakog cijelu opremu kupi bar pola opreme kako spada ovak i onak kad je pozar malo ih se odazove jedino kad je festa svi su!

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
Slazem se s tobom da nemamo financija za opremu ko jvp al opet i ti radis isti posao ko on gasis pozar pa ti treba oprema al jvp ima teze slucajeve pa ima puno vise opreme po meni je jedino nelogicno zasto dvd od npr 25clanova mora kupit za svakog cijelu opremu kupi bar pola opreme kako spada ovak i onak kad je pozar malo ih se odazove jedino kad je festa svi su!

ok, tezi slucajevi!
a sta bi jvp bez dvd-a? recimo da gori na 10 mjesta koja pokriva jvp, a nema ni jednog dvd-a?

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
tino7530,
lijepo, otac clan UO i ti mladi ispitani vatrogasac!
samo naprijed, volja i ljubav prema volonterstvu cini cuda!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
ok, tezi slucajevi!
a sta bi jvp bez dvd-a? recimo da gori na 10 mjesta koja pokriva jvp, a nema ni jednog dvd-a?

Slazem se da nemoze pokrivat i da nemoze stic na sve pozare pogotovo kad krene ko kod mene sumski pozari tri su dvd pa nekad mi ne stizemo dolazi nam jvp u pomoc jer gori na puno mijesta jvp je opremljena i ispitana za sve a dvd zna se kak su opremljeni i ispitani svaka cast izuzecima ima nekih dvd-a koji su skoro ko jvp!

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
Slazem se da nemoze pokrivat i da nemoze stic na sve pozare pogotovo kad krene ko kod mene sumski pozari tri su dvd pa nekad mi ne stizemo dolazi nam jvp u pomoc jer gori na puno mijesta jvp je opremljena i ispitana za sve a dvd zna se kak su opremljeni i ispitani svaka cast izuzecima ima nekih dvd-a koji su skoro ko jvp!

i nitko od vas nije dosao na ideju ili si postavio pitanje:
cekaj malo, pa mi smo osnova, mi smo prvi, zasto nebi bili isti kao jvp po pitanju opreme???

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
i nitko od vas nije dosao na ideju ili si postavio pitanje:
cekaj malo, pa mi smo osnova, mi smo prvi, zasto nebi bili isti kao jvp po pitanju opreme???

Puno je tu pitanja samo niko nista ne pita i oni koji pitaju neznaci im nista jer dobiju odbijenicu ili ih se rijese s nekom starom opremom i svi sretni i zadovoljni ja se samo nadam da cu dobit novi konbinezon jer stari mi je premali valjda ce bit tolko para u mom dvd!

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
he, he...
momci moji, bice pitanja, velikih pitanja postavljenih hvz-u.............

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
da podignem temu...

pitanje za clanove dobrovoljnih vatrogasnih društava: kakva je situacija u vasem kraju otkad se uvela javna vatrogasna postrojba???
ima li problema, prepirki i slicno jer je opce poznato da u kraju gdje se uvede jvp, dvd-i se pocinju gasiti...

Dobro, ti pitaš kako je sa DVD kad JVP počne sa radom ali ja ti mogu reči kako je posle dugih godina zajednog rada JVP i DVD kod nas.
Ko prvo moram ti reči da su odnosi jako dobri. Mi iz JVP puno pomažemo dobrovoljcima kod usposobljavanja, zapravo u glavnom jih mi najviše učimo i prenosimo naša iskustva na njih. Naravno, ima i škola na Igu za vatrogasce pa idu ponekad i tamo. Sve to se onda uzvrača na intervencijama jer se možemo uvijek osloniti na njihovu pomoč koja nam u požarima uvijek dobro dođe, zapravo mogu reči da bi bez DVDa na kojim večim požarima težko prošli. Puno naših profi vatrogasaca radi u DVDjima u svojim krajevima, poneki su čak voditelji. Občinarski dobrovoljni vatrogasni savez vode dvojica iz naše postrojbe tako da smo dobrovoljni i profi vatrogasci jako povezani. Surađivamo i tako, da mi njima nudimo i koje osobno vozilo ili kombi pa i teretno vozilo ako njima to zatreba u svrhe DVDa, saveza...
Što se tiče intervencija suradnja je dobra, dobro smo uigrani jedni sa drugima jer dosta radimo zajedno. Komandu a uz to i odgovornost na intervencijama preuzimamo profi vatrogasci. Inače DVDji su po kilometrima jako blizu JVP ali to ne utica na situaciju pa da bi se zbog toga DVDji gasili. Istina da mi u JVP imamo puno više intervencija jer je najviše onih manjih požara koje se sa brzim posređivanjem ugasi ali to ne mjenja stvari pa da bi DVDji bili bezpotrebni jer smo mi ipak malobrojni pa u večim požarima trebamo pomoč DVD vatrogasaca koji imaju masu ljudi a i opremu. Može se reči da su najbolji rezultati ako imaš profi i dobrovoljne vatrogasce koji se međusobno dobro poznavaju i jako važno da se međusobno dobro razumeju.
Dosta puta se može čuti da smo naša JVP i DVDji uzor surađivanja drugima.

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
lijep komentar, hvala! :(handshake):

firemanpeter, ako dobro zapazam, ti si slovenac?
djelatnik jvp-a?
bio clan dvd-a?

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Pozdrav!

Ako gledamo s druge strane, stvar je nedostatka novca za opremanje svih sektora u vatrogastvu, kako profi, tako i DVD-a. Tu nastaje natezanje oko prevlasti profića nad DVD-ima ili slični problemi. Opet je tu u većini slučajeva i nedovoljni interes DVD-ova za usavršavanjem (malo na akcijama - svi na skupštini), a i zakonska regulativa nije jasna po pitanju prioriteta kod nesreće, već se više bavi birokrativnim pitanjima i uvjetima za pojedine postrojbe.. Bilo je slučajeva gdje unesrećeni prvo zovu lokalni DVD, a zatim javnu postrojbu koja ima nadležnost, makar ovi potonji mogu stići tek više od desetke minuta kasnije, zbog čega nastane hajka.. I to pred ljudima kojima gori nekretnina.. Bacaju se crijeva, itd....

Čini mi se da Peterovi imaju dobar sistem obrane od požara..

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
mi kopiram skoro u potpunosti njemacki sustav zastite i to je to, samo nemamo love da to odradimo kako treba!
p.s. mi opet kod nas imamo problem sto nema tko ic na godisnje, moram ganjat i tjerat ljude da idu, a opet na intervencijama moram tjerat ljude da se maknu jer nisu osigurani niti imaju ispit, a bas bi bili glavni!!!

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Evo jedna fotka s državnog u Zadru
ja sam ovaj u donjem redu treći s lijeve strane

6105_234895043320671_1849537930_n.jpg

ova iz Čakovca

579077_234895926653916_1802140595_n.jpg

ovo neam pojma,ja frajer u bjeloj majci ;)

522538_234901166653392_1297832470_n.jpg

Kladare

537729_234899989986843_258908703_n.jpg

Posljednje uređivanje:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Najveci problem su novci kod svih a onda je i nezainteresiranost clanova kod dvd-a jedino su svi za kad se jede i pije!

Najnoviji postovi

Na vrh