lijep komentar, hvala!
handshake):
firemanpeter, ako dobro zapazam, ti si slovenac?
djelatnik jvp-a?
bio clan dvd-a?
Upravu si, ja sam slovenac.
Radim u JVP, još sam član domačeg DVD ali nisam puno aktivan. Ako me zovu da nešto pomognem onda sam jim uvijek na raspolaganju. Inače ako dobiju alarm u DVD ja idem pa jim pomognem osim ako je taj alarm i za moju JVP onda idem na posao.
Znači zavisi od alarma tako se ja odzivam, presudim sam.
Što se tiče dobrovoljstva radim kod njih ko predavač na raznim obrazovanjima kad polagaju za činove, operatere-mašiniste...
Pored toga još sam član komande u dobrovoljnom občinarskom zapovjedništvu. To mi pripada jer sam voditelj 4. smjene u JVP što znači da smo svi voditelji smjene članovi, ima nas četiri. Takva je odluka napisana u jednom statutu pa smo i mi voditelji iz JVP automatsko uključeni u to zapovjedništvo u nivou obćine.
Pored toga još sam odabran sa strane obćinskog zapovjednika da sam njegov pomočnik za vatrogasnu tehniku. To je manje više zbog toga pošto sam u JVP zadužen (pored vođenja smjene) za održavanje autoparka, agregata i pumpa. Ali moram reči istinito da sam kod dobrovoljaca kao taj pomočnik za tehniku manje ili više samo na papiru. Nešto sasvim drugo je u JVP gde se stvarno moram brinuti za avtopark i sve odluke oko toga uglavnom sam donosim.
Još da pokomentiram riječi od
Markeca, u stvari da kažem kako je kod nas.
Ako se nešto desi nema tu ko če koga prvo obavještavati nego ljudi zovu 112 i taj centar onda po planu alarmira dalje. Naravno prvo alarmira nas u JVP ali posle te minute pričanja sa nama operater odmah alarmira i DVD ako su oni u planu alarmiranja.
Planovi alarmiranja su več unapred napravljeni i predviđeni za sve svrhe nesreča koje se mogu desiti, kao npr. požar, prometna nesreča, nesreča sa opasnim tvorima, tunel, željeznica... Sad uzmimo za primjer požar. On je klasificiran u više klasa i tako ako izbije neki mali požar (kontejner za smeče ili sl.) onda idemo samo JVP. Ako izbije požar u stanu onda alarmira JVP i domači DVD. Ako izbije neki još veči požar npr. industrija onda alarmira JVP, domači DVD i neke veče DVDje u susjedstvu. Tako je u našoj obćini.
Sad opet naša JVP pokriva i neke druge općine u susjedstvu pa su tamo opet drugačiji planovi alarmiranja ali su jako slični. Razlika je npr. da su za male požare alarmirani DVD a mi iz JVP ne. To je iz razloga što smo mi iz JVP dosta daleko pa su DVD prije na kraju tog požara nego mi. Ali ako je u pitanju neki ozbiljan požar onda nema tu zajebancije i mi smo odmah alarmirani.
Nadam se da nisam previše kompicirano napisal ovo pojašnjenje ali tako to u stvari postoji i na takav način se radi.