danas se interesiram za liniju kod šumarije kad ono jedan lugar ima posinka i njegova ekipa drma na veliko imaju cca 250m graba i bukve, pitam za liniju-šalje me u čuke ma ffuck off mislim si, kad još jedna vesela vijest cijena po kubiku 145 kn m3 a hrast 122kn da sve bude bolje pali se granje ma propo svijet naćisto i popola, di je tu matematika:scratch, tko tu koga j..e
e da i to se izrađuje ostatak od tehnike i višemetrice-pa moraš spaliti 10 hrpi granja za 1m drva
moram se na ovo nasmijati.
naravno da su dečki iz šumarije ostavili koji komad višemetrice da se nađe za malog.
od tih 250 m će platiti 150 eto ti računice.
Kad sam radio u hrvatskim šumama, uz brdo vlastitih šuma, kupio sam šest kubika
višemetrice, bukva grab. dobio sam rubne grabove, jedan trupac od četiri metra
sam cijepao tri dana. nikad više, makar morao namještaj paliti.
kao pripravnik sam pitao jedog lugara jer sam vidio u jednoj sječini brdo hrastovih gula,
kaže nemaš brige, pili i vozi, cijena 35 kn kubik. Bilo je jedno desetak kubika.
cijeli petak smo stari i ja pilali, ja još raskolio da se u subotu lakše natovari.
došli s dva traktora u subotu, i dvije velike prikolice, no na jednoj smo uspjeli prekriti
dno i to komadima koje sam dan prije mora raspiliti jer ih nisam mogao raskoliti.
Inače ulaz u šumu se zaključava.
Poslije mog odlaska je očito netko bio
tako da više izbjegavam samoizradu i kupovinu od šumarije.
i tvoja priča me uopće ne iznenađuje, jer sam vidio kako se radi i što se radi iznutra.