Radilo se danas koliko se stiglo. Konacno sam uspjeo raspresati sve djelove povaditi sve osovine i semeringe. Improvoziovo sam na nekim mjestima umjesto da tucem cekicem koristio sam saraf duzi cjevi deblje pa ko na radapcigeru lagano.
Kad smo vec kod tih vrazjih lezajeva nerviraju me ti alu dosjedi to izvadis 2 3 puta lezaj iz njega i pisi propalo dobije dosjed lufta. Jel ima neka caka da se vade lezajevi bez ostecenja. Znam za metodu toplo hladno...ali koliko je sigurno grijati alu deklo da se sta ne deformise oslabi metal itd...
E znate sta me zacudilo vamo kod kvacila skinem semering kad ono ne lezi vraze...2 6203 lezaja znaci radilica ide a na njoj 2 lezaja jedan do drugog i normalno deblji dosjed i na kraju lezajeva seger osigurac. i lezajevi su bili ko novi novcijati tu nista lufta nema. eeee da je to na tomosu tako po 2 da su stavljali na svaku stranu motori bi trajali 1000 godina
Slika:
Lezajevi nekakvi germanski sa mesinganim sredistem nista lufta nemaju tacno mi ih zao zamjeniti jer znam da ti novi koje kupim nikad nece moci tolike godine drzati...
Evo kako sam improvizovao radapciger za izvlacenje lezajeva?
A sad vi meni recite kako da improvizujem da kad budem vraco lezajeve ulaze ravno da mi se ne zakrivi malo pa dodatno razloka dosjed?
Radilica ko nova provjerio sam je komparaterom nema trunke da baca...klipnjaca nema trunke lufta...pa nek mi neko kaze da stavlja se manje od 4% u tomosa...a ova drzi skoro 30 godina...
E sad ono sto me najvise brine nervira i ono oko cega mi se misli more...da li ovdje treba da bude ili ne treba vrazji semering. Kod mene ga nije bilo. Ako ulje treba da stize do lamele onda ga ne treba biti ali ulje prolazi u tom slucaju gore kroz ove 2 rupe na deklu:
E sad to u principu ide ovako...ide zvono kvacila pa osovina na osovini je lezaj on je u deklu...s gornje strane je kvacilo ispod dekla je taj mali zubcanik sa osovine i veliki koji pici dole do reduktora. tu ide ulje(zanimljiva stvar kod ovog mjenjaca sto se mora sipati ulje na 2 mjesta jedno ispod ovog dekla i dole ima na reduktoru i pogonskoj osovini tadkodje ulje)
E sad...ako to vrazje ulje iz gornjeg djela mjenjaca ne treba da stize do lamele...sta mislite da tu probam staviti jedan semering znaci njemu bi bio vanjski promjer kao promjer ovog lezaja a unutrasnji kao promjer zvona kvacila jer bi zvono prolazilo kroz njega)
Ako je iko to ikad rastavljo please javite mi samo ima li tu semeringa ili nema.
eto sutra idem u potragu za lezajevima i semerinzima(nadam se da cu to moci pronaci ako ne pronadjem nagrabusio sam)...u principu lezajeve i nisam moro mijenjati al zamjenicu kad je vec masina na pola...sem tih semeringa koji su piskili na sve strane unutra je sve u super stanju zacudio sam se bio totalno...eeeeee kako su se nekad stvari dobro pravilo. da ove nove danas imaju barem 20% kvaliteta kao sto je se po JUSu radilo dobro bi bilo. A ovako danas sve kupis tjeras mjesec godinu i na otpad.
A ovo jbt skoro 30 godina se koristi i otvoris unutra sve ko novo