Hvala puno na javljanju. Drago mi je da neko jos uvijek radi sa ovim malim strojevima. On je kod mene dosta dugo u kuci bogte pitaj kad deda pokojni kupio, ali ja licno nikad nisam radio sa njim do prosle godine kada sam je osposobio(platine bile crkle). Medjutim skontam da su otisli bili lezajevi neki i rastavim je cijelu. Tu shvatim da sam vozio sa katranom unutra umjesto ulja...od stajanja se katranisalo...imaju slike na prvim stranicama
Rastavim skroz....ocistim. E onda je krenula muka sa nabavkom lezajeva. Zivim u vukojebini u kojoj nista nema i dok sam sve to nasao potrosio sam jako dosta vremena i zivaca...ali jebiga kad sam je upalio bio sam sav srecan.
E sad sto se tice pluga...na zadnjoj slici se vidi...prihvat pluga sam ja licno pravio jer nisam to imao. Prosle godine sam radio bez ikakve sipke pa si frezu moro sam kociti. Posle 2 3 4 sata rada nisam osjeco sebe nikako
Pa su mi ljudi u ovoj temi rekli da napravim sipku:
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=26958
Napravio sam 2 jednu koja je ravna i pri dnu ima samo kao mali noz a drugu koja je u obliku malog pluga 15 centi duzine 10 visine. On taman dodje da iskopa ono malo zemlje u sredini sto nozevi ne zahvate.
A sto se tice tog razgrtaca...ako imas ti taj originalni molim te uzmi nekad malo ga poslikaj i izmjeri pa okaci mjere na forum ako ti nije tesko da napravim ja sebi takav. Pa cu probati sa nozevima raditi, a nije mi problem napraviti ni tockove manje...vec sam to radio na Labinu imam iskustva
Sto se tice boje rucki bjele...na zalost to je jedina koju sam imao u garazi, a nisam bas pri parama da kupim drugu...tako da moze za sada ova. Najlakse je prefarbati u drugu.
Inace strojcek ima potencijala za tako neke sitne nadogradnje.
Planiram uskoro kad budem pri vremenu napraviti mu pravi rezonantni 2t auspuh, ljubitelj sam 2t tehnologije pa ponesto znam o pravljenju auspuha za 2t masine. Napravio sam ih dosada podosta doduse za motore. Stvar sa rezonantnim auspuhom je sto kad ga pravis odredjujes hoce li motor imati momenta ili obrtaja puno i na kojim obrtajima najvise snage da ima itd...
Takodje od modifikacija fabrickih sam uklonio bingov karb 14.5mm sa leptirom i stavio neki ceski karbic mali od 10mm.
Ovaj originalni me je nesto zezo jer nemam onih sipkica sto regulisu ler gas preko vakuma a i trosio mi je stvarno dosta goriva.
Samo sam stavio ovaj mali karbic i mrezu, i uljni filter naravno vidi se na slikama. I povadio one blokade iz uljnog filtera.
Mjerio sam i testirao motor ima isto snage i obrtaja sa ovim i sa onim. Samo sto sa ovim trosi upola manje, lakse pali, stabilnije radi na leru. Jedina mana je sto se gas mora dati rukom tamo kod karburatora. Moze se i sajla prepraviti lako ali nije mi to problem ionako je to radni stroj das gas i radis ne turiras
Pozdrav