• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

rhaj1982

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Vec duze vrijeme pratim ovu stranicu i sad sam se odlucio i sam prijaviti jer imam neka pitanja vezana za TV, pa se nadam da mi mozete pomoci...
Naime, pred par mjeseci sam kupio Tomu Vinkovica 730 i htio bi si na njega staviti arnjeve (zastitni okvir) iste kao sto to ima TV 732 pa me zanima da li netko od vas zna tko ih radi ili mozda ima nacrt sa mjerama. Zvao sam tvornicu u Bjelovar i oni mi nisu znali nista za reci i nemaju nacrt. Takodjer mi se svidjaju i arnjevi sta ima sredjeni TV 732 (zuti) na strani 171, znate li tko ih je radio?
Unaprijed hvala, Pozdrav!

G

GROF

Guest

LIPI POZDRAV I DOBRO NAM DOŠAL NOVI ČLAN!

...točno je da u tvornici niko nije mogal pomoć po pitanju ovog zaštitnog okvira - ARNJA., razlog je jednostavan!., taj i takov del traktora tv neproizvodi se već 25 godin. napravila se samo jedna serija traktora sa tim i takovim zaštitnim okvirom. predlažem da okvir potražite privatno., dosta vlasnika tomica okvir je skinula da jim nesmeta., ili prilikom garažiranja u razno-raznim šupami, ili po pitanju obrade vinograda, šljivika, ... -da nezapinje!

...predlažem pronać orginalni zaštitni okvir; preko razno-razni oglasnika, narod sve i svašta prodaje, ili preko ovog poljoprivrednog-foruma "NAJBOLJEG"!...

bog!., sretno., čitamo se...

Posljednje uređivanje:
B

Bagudina

Guest

Aj, provaj preko oglasnika, nazovi "one" kojima se broj mobitela ponavlja više puta po oglasima za različite traktore TV :)
Još davno kad sam planirao kupiti jednog TV- bez zaštitnog okvira,prodavač mi je nudio da če nabaviti zaštitni okvir za 100 eura, i sve ostalo što mi bude trebalo.

Posljednje uređivanje:
R

rhaj1982

Guest

Hvala na savjetima, pratim oglase vec duze vrijeme ali jos nisam uspio nista naci.
Ako netko od clanova ovog foruma ima arnjeve za prodati ili zna tko ih ima, molio bi da me obavjesti.... :D

B

bezimeni

Guest

to se da napravit vrlo lako, ako imaš koga da ti posavija cijevi, a ako i nemaš, ima kupit koljena za cijevi već savijenih i samo ih fino povariš.

Posljednje uređivanje:

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

POZDRAV LJUDI!!

EVO POPRAVIO JA SVOGA TOMU PRIJE DVA DANA, PALI IZ PRVE, EVO BAŠ DANAS SAM NEŠTO HTIO RADIT I NEĆE UPALIT. UZEO SAM MASKU DOLE I PROBAL SAM S KLJUČOM (NASADNIM) OKRENUT RADILICU (DEKOMPRESOR UKLJUČEN) I NISAM MOGO OKRENUT NIKAKO!! KADA OKRENEM KLJUČ NEKI VRAG SAMO ŠKLJOCNE I AMEN. TRAKTOR STVARNO NEMA PUNO SATI, SAMO 499, KUPLJEN 1997. PA AK NEKO ZNA NEAKAV SERVIS U HR. ZAGORJU NEK MI JAVI.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Ako imaš sreče ono pol što je nestalo ti zadaje probleme.Moaš vidjeti da ti nisu ostaci zubčanika blokirali zamajac.

Posljednje uređivanje od moderatora:

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74
puki22 kaže:
bok odku pa jesi iz zagorja?

iz kumrovca.

majstor kaže:
ako imaš sreče ono pol što je nestalo ti zadaje probleme.moaš vidjeti da ti nisu ostaci zubčanika blokirali zamajac.

ok, bum pozval mehaničara, pa nek pogleda.
Hvala na savjetu!

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Možda ti mogu ja pomoči.Da pogledam stroj!
Odkud si h zagorju?

B

bezimeni

Guest

pozdrav svima,

evo da se malo i požalim na tomu...naime, već sam duže vrijeme tražio bubanj i pakne za prikolicu za tv-a, i to bezuspješno kao da tražim dijelove za harley davidsona a ne za obični traktor...jedan mi reče da bubanj odgovara od lade, pa traži ladu koje ni za lijek. kad sam napokon našao, skontam, naravno, da ne paše i ajd dalje. za informaciju, a to vjerovatno svi već znate, ne odgovara niti od čega drugog nego samo originalna. tako da sam išao u radnju koja nabavlja dijelove iz bjelovara i rekoše mi da je to teško za pronać itd itd...
nakon svega, sve sam poslao u materinu i kupio materijal puno fi250mm debljine 65mm, kvalitet 1530, dakle čelik. nisam znao da u tom komadu ima 25 kila...i odnio sam tokaru koji mi je napravio identičan bubanj. danas sam napravio pakne i mogu reći da mi izgledaju bolje od originalnih, nema teorije da puknu...sutra ih idem nalijepit i vozi...
fali mi još anlaser, jel zna neko koliko se isplati dat za polovan??

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Pozdrav svima, evo da predstavim svoj "stroj", TV 730 iz 1980, sa još uvijek originalnim gumama, 1040 rs

Nožni gas

Mjerač goriva po ideji FiremanPetera

Ugodnu Nedilju želim!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

odlican traktor.primjetio sam da na ovim tv/730/kama nema rezervar za hidrauliku,gdje stoji ulje

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Rezervar hidraulike je spojen sa rezervarom nafte.

B

Bagudina

Guest
Pozdrav društvo, evo i mene sa novostima!:)
Pa idemo redom kako je krenulo:

1. Faza I, potraga i kupovina nelošeg traktora, TV-732 86 god 244rh ?, vođen savjetima dobrih ljudi sa foruma i tehničkoj podršci majstora na terenu prilikom kupnje. Još jednom zahvaljujem svima sa foruma koju su pridonjeli savjetima, podršci, kritikama i svemu ostalom :)
Neispravan link je obrisan!

2. Faza II, pa smo ga onda malo testirali, glancali, mjenjali filtere i ulja,razne sitnice, provjeravali sve moguče na njemu, radili, stezali, pucali, pa opet stezali :), pa krpali, pa lipili, pa vozili, ...itd... itd... itd... :)
ukratko sve što je bilo moguče od jednog informatičara za očekivati da uspije napraviti sam :) uz veliku pomoč savjetima sa foruma.

I kad smo se vidjeli da če naš "neloši" traktor ispunjavati dane mu radne zadatke te simpatije koje je skupio za malo vremena, i nije nam bilo druge nego da ga sredimo kako spada, da bude "gajnc novi, ispod čekića" !!!!!
3. Faza 3.
Limarenje i pituraranjee, u orginal boje.

Montirani teži utezi na zadnjim kotačima.

Sređivanje zadnih djela, varenje novih nastavaka sa "očima" zbog gibanja priključaka, pilanje donjeg djela da se može ugraditi inverzija.

E, ipak komfor na 1 mjestu!:)

Sređivanje kočnica, novi španeri... dobro koči !

nastavak ide...

Ovo sam morao uslikati i staviti na forum: AGIP F1 DIESEL SIGMA, glavno da je F1 !

Sređivanje motora, zatezanje glave, provjera dizni, štelanje ventila, auspuh, dovod goriva..... radi ko singerica ler 950 okr, a max 3000 okr. al isto baci "garu" kad daš gas-a naglo :)

Zamjena svih mogučih sajli (ler, gas), dobar dio cijevi za hidrauliku i spojnica.

Sređivanje sredine, ugradnja novih bolcni (one čuvene bolcne)

Dodatni ventil za hidro kočnicu na prikolici + ventil !

i još brdo, brdo sitnica (npr, ručkice, naljepnica, štelanje sata okretaja, start botun, struja, gumice, sve ono šti je propalo u 24 godine zbog nebrige vlasnika) koje nisam uslikao poslikati.

E, skoro da sam zaboravio :) pa evo i još par slika.

Neispravan link obrisan!

G

GROF

Guest

Bagudina kaže:
I to bi bilo to za sad.
Prvi dojmovi odlični, posao napravljen dosta pedantno i precizno, uz glavne poslove (hidro volan, freza, pituranje, itd..)
pazilo se dosta na sitnice (koje su muka svim majstorima) da budu odrađene.
A posao odradio, narvno: MAJSTOR NAD MAJSTORIMA !
Eto toliko od mene, pozdrav svima.

...NEKA DA DRAGI BOG! ZDRAVLJA I SRIĆE PREPONOSNOM, NOVOPEČENOM VLASNIKU TRAKTORA TOME I NJEGOVOJ MLADOJ, DRAGOJ OBITELJI, RODITELJIMA!!!., da ji taj traktorić dobro služi dugi niz godin!...

BAGUDINA! lipe slikice, lipo te za čitat., inati se celom selu!., neka učitelj piz..!
...vidimo se uskoro kada freza bude gotova.-
...pokelji ku slikicu predivnoga svoga kraja!!!

G

GROF

Guest

deva kaže:
Pozdrav svima, evo da predstavim svoj "stroj", TV 730 iz 1980, sa još uvijek originalnim gumama, 1040 rs

...SVAKA ČAST ČLANU; deva! NA TRAKTORU TOMI!., izgljeda ko kakov mladac., vidi se da je usčuvan sve te silne godine., skoro 30 godin?., ali istina i bog!., ni puno ur delal., pa i to je pomoglo da se održi tako vitalna i usčuvana strojčuga., a svakako moram pofalit i one sitne novitete, preinake!!!., BRAVO GAZDA i MAJSTORE!!!

bog!., čitamo se...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh