Pozdrav društvo, evo i mene sa novostima!
Pa idemo redom kako je krenulo:
1. Faza I, potraga i kupovina nelošeg traktora, TV-732 86 god 244rh ?, vođen savjetima dobrih ljudi sa foruma i tehničkoj podršci majstora na terenu prilikom kupnje. Još jednom zahvaljujem svima sa foruma koju su pridonjeli savjetima, podršci, kritikama i svemu ostalom
Neispravan link je obrisan!
2. Faza II, pa smo ga onda malo testirali, glancali, mjenjali filtere i ulja,razne sitnice, provjeravali sve moguče na njemu, radili, stezali, pucali, pa opet stezali
, pa krpali, pa lipili, pa vozili, ...itd... itd... itd...
ukratko sve što je bilo moguče od jednog informatičara za očekivati da uspije napraviti sam
uz veliku pomoč savjetima sa foruma.
I kad smo se vidjeli da če naš "neloši" traktor ispunjavati dane mu radne zadatke te simpatije koje je skupio za malo vremena, i nije nam bilo druge nego da ga sredimo kako spada, da bude "gajnc novi, ispod čekića" !!!!!
3. Faza 3.
Limarenje i pituraranjee, u orginal boje.
Montirani teži utezi na zadnjim kotačima.
Sređivanje zadnih djela, varenje novih nastavaka sa "očima" zbog gibanja priključaka, pilanje donjeg djela da se može ugraditi inverzija.
E, ipak komfor na 1 mjestu!
Sređivanje kočnica, novi španeri... dobro koči !
nastavak ide...
Ovo sam morao uslikati i staviti na forum: AGIP F1 DIESEL SIGMA, glavno da je F1 !
Sređivanje motora, zatezanje glave, provjera dizni, štelanje ventila, auspuh, dovod goriva..... radi ko singerica ler 950 okr, a max 3000 okr. al isto baci "garu" kad daš gas-a naglo
Zamjena svih mogučih sajli (ler, gas), dobar dio cijevi za hidrauliku i spojnica.
Sređivanje sredine, ugradnja novih bolcni (one čuvene bolcne)
Dodatni ventil za hidro kočnicu na prikolici + ventil !
i još brdo, brdo sitnica (npr, ručkice, naljepnica, štelanje sata okretaja, start botun, struja, gumice, sve ono šti je propalo u 24 godine zbog nebrige vlasnika) koje nisam uslikao poslikati.
E, skoro da sam zaboravio
pa evo i još par slika.
Neispravan link obrisan!