• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav!
@deva....eee traktor ti je odličan!
A nivokaz još više,,,odlično odrađeno!
Lepo se žuti nivo nafte!Šta si stavio unutar nivokaza (ono žuto),,,verovatno si testiro dal ga jede nafta?
Moram i ja praviti...hmmm, pre nekoliko dana osto ja bez nafte 50metara pre pumpe :madmana: ...molim boga da stignem do pumpe,,,i kad stignem, izbacujem žmigavac, prestrojavam se, i traktor se gušiiiiiiii,,,stajeeee!
Eeeee popizdio sam....
Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

pozdrav gospodo forumasi, jbg kuci mi je slab internet, nemam vremena.....sve se sastalo
Bagudina traktor je fino sredjen
da puno ne pricam evo nekih slika, izboljšanja kako bi peter rekao itd. 8)
ojacanje haube o kojem je bilo rijeci nekoliko stranica prije
img038q.jpg

img039f.jpg

img040e.jpg

bice jos slika u temi o nama.....a slike traktora koji sredjujem ce biti kad bude sve gotovo :mrgreen:

B

Bagudina

Guest

firemanpeter kaže:
Bagudina
Fino se vidi na sliki (uslikan ti i traktor) da ovaj novi volan stoji malo više gore. E to mi se baš dopada jer je ovaj originalni malo nizak.

Ma spasio me položaj volana i ovo novo sjedalo, sad sjedim puno uspravnije za volanom, jer prije zbog svoje visine sam dosta bio zgrbljen za traktorom.
Ova nova mala svjetla su dosta jaka, imaju poziciju, duga, kratka, mislim da če biti ok.
Ovo sa kopčanjem prikolice, pozabavit ču se kad stigne prikolica pa čemo več nešto smisliti da joj spustimo kopčanje.
Sad kad ga još dobro istestiramo u radu, onda kreče "home made" rješenja, dodatna prednja i zadnja osvjetljenja, filter goriva, onda možda i nivokaz, temperatura, retrovizor, rotacija, prebaciti hidro priključak iza itd itd itd......

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

joekiki kaže:
Pozdrav!
@deva....eee traktor ti je odličan!
A nivokaz još više,,,odlično odrađeno!
Lepo se žuti nivo nafte!Šta si stavio unutar nivokaza (ono žuto),,,verovatno si testiro dal ga jede nafta?
Moram i ja praviti...hmmm, pre nekoliko dana osto ja bez nafte 50metara pre pumpe :madmana: ...molim boga da stignem do pumpe,,,i kad stignem, izbacujem žmigavac, prestrojavam se, i traktor se gušiiiiiiii,,,stajeeee!
Eeeee popizdio sam....
Pozdrav Joe! :mrgreen:

Komadić pluta od čepa za bocu prešprican akrilnim lakom. Stoji već dugo i ne mijenja se.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Edo svaka čast!
Izgleda kao da je izašao iz tvornice!
Samo još stavi poluge od hidraulike i poteznicu.
Ako se ne varam riječ je o TV 730, a pobojali ste ga kao Tv731 ili TV 732.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

edo traktor ti je ko lutka,kao da je ispod cekica,boja je odlicna,jos samo stavi naljepnice da se zna koji je traktor.

svaka cast

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97

Bok

ponosni sam vlasnik 418 iz 75 g. sređujem ga po malo bio je totalni krš kad sam ga kupio sad je i registriran

pitanje di bi nabavio vadilicu krumpira za njega ili kako ju napraviti svaka ideja dobro došla

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

e ovako to izgleda

a lako je za napraviti treba ti malo zeljaza.metalna ploca,osjeces dva komad zavaris medjusobno onda na njih ove sipke i sve to na ram,ja mislim da je to jednistavno napraviti

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo slika Tomo Vinkovića sa hidrauličnim upravljačem i servo kupliugom (spojci) u kućnoj radinosti.
Slike su sa slovenskog foruma:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,502

Servo kuplung??? :scratch

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sta ce mu servo kuplung :scratch :scratch :scratch :scratch :scratch :scratch

pa bolje mu je da je ugradio servo kocenja

to bar ima nekakve veze

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

ZJ kaže:
Servo kuplung??? :scratch

ZJ Servo kumplug je ubiti hidraulički potiskivan kumplug.
Napisao sam servo kumplug jer tako koristim u praksi, a
i svi u firmi u kojoj sam radio.
Nadam se da sam ti uspio objasniti o čemu se radi.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edo
Odlično obavljen posao. Prošli put na njemu tek varijo haubu a sad več obojan. :scratch A bogami jeste brzi. Ah, kad se vas sva trojica kod kuče odluče da nešto srede, ide to. :D

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,502

Željko, to je hidraulički kuplung. Servo bi značilo da ima i pojačalo sile, no toga nema.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

ZJ znam da bi servo značilo da ima pojačivač pritiska, ali kako sam već napisao tako koristim u praksi,
mada nije ispravno. Ako sam doveo koga u zabludu ovim se putem ispričavam!

Posljednje uređivanje od moderatora:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

mislim,neznam,zar nije teze gurati ulje ili je lakse pritiskati sajelu,mozda je to dobro sto sajelu moras stelati a ovo nemoras ili nesta drugo :?: :?:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ovako lakše ti je potiskivati papučicu kumpluga (spojke) ako se aktivira hidraulički, a ne mehanički preko sajle jer se sajla uvijek vuče po (bužitu) zaštiti te se time stvara trenje i određen otpor.
A i kako si sam naveo sajlu treba sa vremena na vrijeme podešavati dok se hidraulika sam podešava.

Ti potiskuješ ulje u veću dužinu u pumpi, dok ulje aktivira kumplug preko radnog cilindra koji se pomjerava manje pošto je većeg promjera. Time tlak djeluje na većoj površini što je nama lakše za potiskivati.. Ubiti isto kao i na hidraulici za podizanje tereta što je izvršni cilindar većeg promjera time ti je potrebna manja snaga za podizanje tereta tj. manji tlak koji ulazi u cilindar.
Danas ti skoro svi automobili imaju hidrauličku aktivaciju kuplunga da je papučica puno mekanija,
a koliko sam upućen ima i Hittnerovi poljoprivredni traktori.

Ne znam dali sam ti uspio objasniti jer sam se i sam smotao u ovome što sam napisao,
ako ti nije jasno napiši pa ću pokušati bolje objasniti, a možda nađem i koju sliku!

Posljednje uređivanje od moderatora:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sve sam razumio,nego mi je bilo cudo,kod mene na tv 420 kvacilo nije tako tvrdo,a kod 732 malo je teze.hocu da kazem da to hidraulicno kvacilko jeste korisno,znam jer ga imam na dzipu,e sad koliko je to potrebno tomici neznam,kad naprimjer je dzip ugasen nemogu stisnut kvacilo do kraja a kad ga upalim propadne do patosa,sve u svemu to nije nimalo bezveze nego je korisno na,na vecim traktorima kao sto je imt i dr. to je vrlo potrebno,a i na tomici dobro dodje ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh