• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Re: TOMO VINKOVIĆ

bagudina svaka cast majstor si nad majstorima stvarno nemam rjeci :prayer: :prayer: ,pa ti si ga sredio od najmanje sitnice do motora cak i hidraulicni volan.samo rjeci hvale,

pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,502

Mr Bagudina...imam samo nekoliko prigovora:
- ove prednje lampe su ružne i kvare izgled traktora koji je bolje izgledal s okruglima
- kad je več napravljeno hidrostatičko upravljanje, šteta kaj se volan i dalje naginje s prednjim krajem.
- za toliko novaca koliko si (pretpostavljam) potrošil, mogel si kupiti još jednog manjeg TV-a ;)

Jeli popravljan i zazor na zglobu?

Sve pohvale vlasniku (jer drži do stroja), a majstor ko majstor...dođe, naplati i ode...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

imam pitanje za tebe bagudina.

koliko te je kostao hidraulicni volan ako nije tajna

B

Bagudina

Guest

ZJ kaže:
Mr Bagudina...imam samo nekoliko prigovora:
- ove prednje lampe su ružne i kvare izgled traktora koji je bolje izgledal s okruglima
- kad je več napravljeno hidrostatičko upravljanje, šteta kaj se volan i dalje naginje s prednjim krajem.
- za toliko novaca koliko si (pretpostavljam) potrošil, mogel si kupiti još jednog manjeg TV-a ;)

Jeli popravljan i zazor na zglobu?

Sve pohvale vlasniku (jer drži do stroja), a majstor ko majstor...dođe, naplati i ode...

Prihvačam prigovore, :)
- oko lampi se lomila koplja, dali okrugla kakva su bila ili ova nova "saturnus", na kraju su prevladala ipak ova nova, meni se mrvicu više dopadaju od starih !
- upravljanje, razlika nebo i zemlja, samo malo navikavanje jer se volan ne vrača sam u sredinu, več ga sam vračaš u središte pa zna malo biti nezgodno na početku dok se ne privikneš (kad pušiš cigare i gledaš naokolo a ne isprid sebe). Osim laganog upravljanja posebno na neravnim terenima, putevima od kamenja, OGROMNI plus je što sad sjedim puno uspravnije nego prije, ono sa starim volanom me ubijalo jer sam dosta bio zgrbljen :)
- dobro, je uvik su novci najteža stavka u svemu, cifra koju sam bacio na stol i nije neka sa obzirom da sad kad ukupno gledam koliko sam novaca sprašio prilikom kupnje nelošeg traktora sa plugom i drljačom + novci za sređivanje traktora + freza, a nakraju ukupno dobio tip-top traktor po svojoj želji, + plug + drljaču + freza, iskreno, nemam što žalit, a naravno, poklopile su se i "određene" stavke da bi se sve to moglo isfinancirati :)
- sredina sređena
a majstor ko majstor :) znam po sebi :), nije problem ni platiti samo kad je posao odrađen kako treba :)

V

vedran5

Guest

pozdrav Bagudina.
trud je urodio plodom.traktor je odličan.
zanima me malo više detalja oko hidraulike volana(ako može).jesu li djelovi original,dali se daju nabaviti,cjena?
nadam se odgovoru i hvala.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

bagudina jos nesto,ja mislim da bi ti tezi tegovi vise koristili naprijed nego nazad jer ako vuces neki teret npr. prikolicu balvan on optereti zadnji kraj a prednji se dize u vazduh ako je nesto teze,jedino da imas prikolicu dvoosovinku pa da s njom vuces onda je bolje da su tegovi nazad,ja to ynam jer na svom tomi 420 imam jednake tegove i naprijed i nazad ali kad zakcim balvan tezi ono me dize u vazduh,pa sam htio pitati da li smijem staviti duple tegove naprijed,sigrno bi bilo korisno.ali da li bi stetilo prenosu ili bi izgubio na vuci...........

sta mislite

pozzzzzzzzzzzzzzzz

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

deva

Ali mi lahko izmeriš rezerova za gorivo (ker imaš skupej za nafto in hidravlično olje) na TV 730. Davidim če bi mi slučajno pasal na mojga TV.

Lep pozdrav, BaTeK

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Pozdrav bercolinija več drugi put u ˝nekoliko dana˝ imaš problem sa starterom dali si starter promjenio ili si stari popravljao izgleda da imaš neki drugi problem koji ti uništava startere ili ako si starter mjenjao možda ti ne odgovara njuška startera.

B

Bagudina

Guest

vedran5 kaže:
pozdrav Bagudina.
trud je urodio plodom.traktor je odličan.
zanima me malo više detalja oko hidraulike volana(ako može).jesu li djelovi original,dali se daju nabaviti,cjena?
nadam se odgovoru i hvala.

Evo po pitanju informacija, nabave djelova, cjene, ugradnje, servisa i sveg ostaloga , najlakše i najbrže je da se javite firmi AGROSERVIS FILIPAN u Bjelovaru, to jest Gosp. Filipanu koji je odradio kompletno sređivanje moga TV-a.

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

BaTeK kaže:
deva

Ali mi lahko izmeriš rezerova za gorivo (ker imaš skupej za nafto in hidravlično olje) na TV 730. Davidim če bi mi slučajno pasal na mojga TV.

Lep pozdrav, BaTeK
Dužina 45 cm
Širina 17 cm
Visina 25 cm
Pozdrav

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

majstor kaže:
Pozdrav bercolinija več drugi put u ˝nekoliko dana˝ imaš problem sa starterom dali si starter promjenio ili si stari popravljao izgleda da imaš neki drugi problem koji ti uništava startere ili ako si starter mjenjao možda ti ne odgovara njuška startera.

POZDRAV!

nisam mjenjal starter, samo zupčanik, orginalni je. Ja stvarno neznam kaj bi moglo bit da ga je ovak strgalo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,502

Nije ti podešen prednji aksijalni "ležaj", pa ti bendiks aksijalno udara u taj poklopac. Imal sam ja takav slučaj i slomilo mi je dva takva poklopca dok nisam shvatil u čemu je problem.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

deva kaže:
Pozdrav svima, evo da predstavim svoj "stroj", TV 730 iz 1980, sa još uvijek originalnim gumama, 1040 rs

Pozdrav svima!
Posle odmora kod vas u HR, u Klenovici, opet naiđem na forum i eto ti puno novih debata. Zbog toga se nemojte ljutit ako pokomentiram teme koje su več prošle.

Da pohvalim Devu, jako dobro očuvan traktor za te godine. Nivokaz napravljen za peticu možda čak i bolje od originala ;) , a vidim da smo mi sličnih misli jer imamo montirano kutiju za orudje na istom mjestu(na rukavcu) pa se zato vjerovatno strinjaš samnom da je to veoma prigodno mjesto.

Bagudina
Traktor ti je majstore ljepo sredil ali tu nisu u pitanju male pare, jer ja znam koliko je to puno posla da se to sve napravi. Trabal si se ti sam malo potrudit pa stavit koji € u svoj đep ;) , barem ja tako radim. Inače po slikama videno, TV izgleda super a volan je sigurno zakon!
Što se tiče prednjih lampa, moje je mišljenje da nove sigurno sijaju bolje. Ali ako nemaju pozicije, duge i kratke onda nije to to. Vidim da ti je odsječen donji dio priključka da se može montirat inverzija. Napravijo sam ja na mom TV izboljšanje da se može imat obadvije ali ne u isto vrijeme, znači jedno ili drugo. Šteta je imat priključak visoko gore kad se zna da to nije najbolje jer treba prikolicu kopčat što niže na traktor.
Toliko za sad, možda pogledam ponovo slike, pa pokomentiramo još koju stvar.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Bagudina kaže:
Sređivanje sredine, ugradnja novih bolcni (one čuvene bolcne)

Neispravan link je obrisan!

Neispravan link je obrisan!

Prije svega dopadam mi se kako je traktor uređen!

Imam pitanje kado to da g. Filipan nije stavio ležaj na gornji čep (bocljin) sredine?
Vidim da je gornji i donji identičan.

R

rhaj1982

Guest

Evo po pitanju informacija, nabave djelova, cjene, ugradnje, servisa i sveg ostaloga , najlakše i najbrže je da se javite firmi AGROSERVIS FILIPAN u Bjelovaru, to jest Gosp. Filipanu koji je odradio kompletno sređivanje moga TV-a.[/quote]

A na koji broj telefona ili mobitela se moze kontaktirati Gosp. Filipana?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Poštovanje rhaj1982!
g. Marijana Filipana možete kontaktirati na broj.
mob.: 0996846719

A i o korisnik/mfilipan/ ima informacija o njegovoj radnji.

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pa ljudi...ovo je neverovatno, šta Bagudina uradi od traktora................ :prayer:
Pošaljem ti ja mog,,,pa ga doteraj isto tako! Svaka čast!
Ali slike više govore,nego sto reči....lepo složena biografija Tome!

Fotka je strava...u pravi momenat je slikana...no coment....EXTRA!
No coment!
No coment!
Fantazija....divim se...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

Bagudina

Guest

Aj dobro je, već smo se zabrinuli di si :) da nisi negi zaglavio na odmoru.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bagudina
Fino se vidi na sliki (uslikan ti i traktor) da ovaj novi volan stoji malo više gore. E to mi se baš dopada jer je ovaj originalni malo nizak.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh