• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

matrix123456 kaže:
edo odlican je traktor za izlozbu je,ja nisam kitovo haubu i blatobrane,mislim namjeravo sam ali sam se predomislio zbog toga sto kit otpada zbog vibracija,u mene je komsija iz kitovo imt 539,kvalitietnim kitom i nakon godinu rada u sumi i u njivi mu je sve spalo,e sad neznam da li je to zbog toga sto mu mozda nije bila umjestena hauba ili nesta drugo,kod mene na leru blatobrani se tresu ko moldavija,a ja mislim da je ova stara boja je kod tv pecena

uglavnom sve pohvale
hvala
pa svaka zenka treba kitovanje pa tako i hauba 8) salim se
ne ide tu kit kao zbuka :mrgreen: nanosis tek toliko da popunis neravnine od cekicanja i sitnije nedostatke a ne zguzvane dijelove
prvo sve dobro ispravis i popeglas, povaris, nakon varenja opet malo cekicanja, masinski predjes smirglom 80 ili 100, opet pregledas i malo lupkas malim cekicem i tek onda navuces tanak sloj kita

ja svaki puta kitujem i nikad ne otpadne, vazno je da je lim povaren i eventualno ojacan

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

e sad je kasno,ali nema veze,nego kako si skinuo farbu sa postroja,ili si samo prefarbo preko stare boje

da li je iko stavio filter goriva od automobila na tv,da li pasuje
ja na svom to vjerovali ili ne nemam,mislim ima onako kao posuda ali nema nista u njemu da preciscava,jer davno prije oko sedam osam godina sam posudio traktor jednom covjeku koji ga je ostavio bez goriva i sprzio mu te listove koji preciscavaju gorivo, i otad je bez filter za gorivo,e sad to je bilo davno pa sad neznam razlike u vuci traktora,a to sam htio nabaviti ali danas sutra nikad,

pozdrav matrix

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

nikad ne skidam farbu prije farbanja....naravno skinem ono sto hoce samo da otpadne ostalo malo presmirglam i to je to
operes dobro spricom (vodom) zatim odmastis eventualne masnoce benzinom ili nekim sredstvom za pranje, ponovo opucas vodom, pregledas sve pazljivo ako se negdje farba ljusti to sastruzes, ako ima hrdje ocistis smirglom, ravne dijelove (rezervoari i sl.) takodje predjes smirglom, ponovo sve natopis benzinom, isperes vodom, zrakom malo ispuses vodu i ostavis da se dobro osusi i farbaj

neki TV imaju filter nafte koji odgovara nekim autima (na navrtanje) a filter je obavezan.... :roll: inace zariba element u pumpi, ne znam kako ti se to do sad nije desilo
nije mi jasno kakav je kod tebe ulozak :scratch ulozak imaju TV 730, taj ulozak odgovara od nekih kamiona, ili stavi nosac kao na IMT traktorima i fini filter i to je to......ili u krajnjem slucaju stavi micro-filter na crijevo

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

edosoko kaže:
nije mi jasno kakav je kod tebe ulozak :scratch ulozak imaju TV 730, taj ulozak odgovara od nekih kamiona, ili stavi nosac kao na IMT traktorima i fini filter i to je to......ili u krajnjem slucaju stavi micro-filter na crijevo

TV serije 700 imaju tri tipa različitih filtra barem što sam se ja susreo u praksi sa njima.

1. jako rijedak tip filtara na izgled pomisliš da je filtre ulja.(ima limeno kućište u kojem je filtar i sve se skupa mijenja; isti je po izgledu i veličini kao i filtre ulja na motorima LDA 672)

2. najčešći tip filtra imaju ga skoro svi TV 730 i TV 731 je filtre sa velikom čašom u kojoj se mijenja samo papirnati uložak (isti takav tip filtra imaju Ursus traktori tipa 335)

3. i «najnoviji» tip je stavljan na TV 731 pred kraj proizvodnje i TV 732, a takav tip ima i TV 830, a isti je kao na IMT traktorima. Filtar ima gornje kućište, tijelo filtra je sa limom obloženo, a u sredini je papirnati dio, a sa donje strane je mala čašica u kojoj se nakuplja talog i nečistoća.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

e u mene je taj papirnati dio sprzen,

neki dan jedan covjek je komsiji dovuko drva i uz jednu stranu sa svojim 418 je izaso 3 sporhodnom na pola gasa a ja sa svojim ostavim citav oblak dima za sobom moram gas dati do kraja,pa sam s bratom razmatro zasto to i nakon sat smo se sjetili da nemamo filter goriva :madmana: :madmana: :oops:

edo ja sam svoj skoro cistio i zgulo sam mu mast al sam odusto od farbanja postroja jer cu najvjerovatnije praviti zglob i kljuc u mjenacu, tako da mi je bezveze ga farbati dok to ne sredim.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

matrix 123456 koji imaš ti tip TV?

Ako nije problem poslikaj kutiju filtra goriva.
Po tome kako si ti napisao imaš onaj drugi najčešći tip filtra.

Posljednje uređivanje od moderatora:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

kod mene je tv 420,sliku nemam jer mi je traktor na selu a sad trenutno nisam na selu,veoma je mali malo veci nego od ulja,lici na filter od ulja

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Kod mene je situacija sledeća:...
filter ulja je iti kao na motokultivator imt 509 - i dosta je skup oko 6eura
a filter goriva 1 euro

matrix - Što se tiče filtera goriva,,,bilo koji - samo da ga imaš! Ako nemožeš naći uložak original:scratch ,,,kupi novi nosač sa uložkom (najrasprostranjeniji), montiraj ga negde...spoji creva i teraj! Menjaj uložak redovno!
Ja mislim da imamo isti filter goriva - sudeći po tvojoj priči!
A ja gume duvam na 1,5 do 1,8 bara...mada nemora toliko! Ali mi je jednom zbog manjeg pritiska u gumi, prilikom oranja okrenula se spoljna guma,,,i odkinula ventil! E od onda ga ja naduvam,,,da osećam ripne po drumu kad vozim,,,kao kamen!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

potpuno isti filter

ma bilo koji samo da preciscava,nego ja sam mislio da stavim od dzipa,pa kad budem pravio nosac cu da vidim

sto se tice guma,ja to ne gledam ja to naduvam kompresorom,ali nevlja kad su preduvane jer po mkadamu brale moj oces da iz sjedista iskocis

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Matrix123456 što se tiče filtra ma možeš ti onda staviti bilo koji ako ti se da praviti nosač za kutiju filtara. Samo je bitno da je filtar za dizel gorivo.

A što se tiče pumpanja guma važi sljedeće za gume dimenzija 7,50x16 tj. kakve su na traktorima
serije 7** i TV serije 8** sa dvocilindričnim motorima.

Dakle gume se pumpaj na sljedeći tlak:

kotač bez utegom u felgi:
1 bara

kotač sa utegom od 25 kg
1,25 bara

kotač sa utegom od 50 kg
1,50

kotač sa utegom od 65 kg
1,65

gume dimenzija 6,00x16 tj,. gume koje su montirane na TV sa jednocilindričnim motorima
gume se pumpaju na 1,5 pa do 2.0 bara ovisno o tipu utega u felgi kotača

B

bezimeni

Guest

pozdrav svima;

ma jel se može na stari tip tome ugradit izlazno vratilo koje pokreće frezu od novog tipa, jer poteško je pronaći priključke za ovaj stari tip. ili se može napravit neka redukcija??
isto tako me zanima da li anlaser odgovara od kakvog drugog vozila, neko mi reče da može od fapa, ja nađem fapa, kad tamo uopšte nema da ga drže šarafi na limu prema zamajcu, nego ima neke dvije velike šelne... a i gazda me čudno gledao.
stavio sam alternator, i mogu reć da sam ponosan kako je dobro sjeo. stavljam slike za dan dva i toga i onoga što sam ranije obećao, naime, zupčanik prve brzine koji je neko naopako okrenuo...
još nešto, jel bi neko mogao, ako slučajno ima skinut anlaser, da izmjeri potrebne detalje koji mi trebaju??
npr. broj zuba, koliko izlazi zupčanik...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

bezimeni što se tiče kardana priča je sljedeća,
neznma kakav točno ima kardan tvoj TV, ali pretpostavljam da imaš onaj sa četiri vijka kao i na serijama 400,
500 i 700.
Ako je takva na njega jednostavno samo montiraš inverziju i to je to.

A što se tiče anlasera ne bi znao možda od kojeg bi drugod vozla pasao.
A ovaj od Fapa je možda isti (dobro provjeri) te u tom slučaju treba samo promijeniti njuške anlasera i zo je to..
Ali u to mogućnost smuljam jer mi se sve nekako čini da je od Fapa-ov anlaser puno jači od TV.

B

bezimeni

Guest

zbalija,
prvo, hvala na odgovoru!!

evo našao sam kako tačno izgleda taj izlaz kardana na mom i to u šematskom prikazu, detalj pod brojem 65.
mehanicka-radionica/tomo-vinkovic-418-shema-mjenjaca-tema2668/

pa reko, možda bi se dalo, ako je moguće, promijenit to kompletno vratilo i stavit od nove tipe ono sa ricnama i poslije nema problema sa priključcima, jedino možda sa prikolicom ako je duže vratilo, jer ovo staro se ravna sa kućištem, a kuka se montira na te iste šarafe. i da, na 4 šarafa se kopčaju priključci. ako se stavi inverzija, da li to onda ode predaleko unazad, koliko je duga?? jesam dosadan jel??!! :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

bezimeni ovo što si našao u mehaničkoj radionici je osovina kardana od prednjeg dijela traktora i to od TV serije 700
tu sam ti sliku dao ja za simboličnu usporedbu!
Sad sam uspio zaključiti da je kardan ubiti isti!
E sad kavu ti planiraš frezu koristiti? Kao na TV serije 800 ili?
Jer kad staviš inverziju onda imaš standardni desni smjer okretanja izlaznog kardana
i promjer osovine kardana 35 mm.

A kad ti ne treba inverzija jednostavno ju skineš dole!

Tu pogledaj kako izgleda inverzija na TV serije 400:

http://zbalija.moj-album.com/album/1508 ... s=15082470

I naravno nemaš se na čemu zahvaljivati!

B

bezimeni

Guest

to sam stavio samo da pokazem o cemu se radi, jer su potpuno isti kardani naprijed i nazad. znači samo se stavi inverzija i to je to što se tiče pogona. e sad, da li je ovjes isti, dakle priključak na hidrauliku, mislim da nije. evo ja sam stavio neku sliku kako to izgleda na mom traktoru pa vi ćete bolje znat.
img9404o.jpg

i majstore jesi u pravu, ja na struju uopše nisam ni pomislio...ma ne odgovara sigurno od fapa, to me neko pravio budalom.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
deva stvarno lijepo izgleda, svaka čast!

Daj malo detalja čija je glava upravljača, si mijenjao pumpu hidraulike, stavljao ventil prioriteta i sl., koliko vidim cilindri su od TT 830sa.

Nosače ploče cilindara mi izgledaju koa na mojem TV 730 samo sa novim tipom bolcljina za cilindre.

bezimeni kaže:
to sam stavio samo da pokazem o cemu se radi, jer su potpuno isti kardani naprijed i nazad. znači samo se stavi inverzija i to je to što se tiče pogona. e sad, da li je ovjes isti, dakle priključak na hidrauliku, mislim da nije. evo ja sam stavio neku sliku kako to izgleda na mom traktoru pa vi ćete bolje znat.

Na taj kardan možeš montirati inverziju, samo ne možeš kopčat frezu na ovaj ovjes jer je freza za hidrauliku u tri točke kopčanja. Ti trebaš skinuti onaj leptir unutra i nabaviti si frezu za TV serije 400 i 500, a takvu novu frezu možeš nabaviti Hittnr-u jer ju i danas proizvodi.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
pa reko, možda bi se dalo, ako je moguće, promijenit to kompletno vratilo i stavit od nove tipe ono sa ricnama i poslije nema problema sa priključcima, jedino možda sa prikolicom ako je duže vratilo, jer ovo staro se ravna sa kućištem, a kuka se montira na te iste šarafe. i da, na 4 šarafa se kopčaju priključci. ako se stavi inverzija, da li to onda ode predaleko unazad, koliko je duga?? jesam dosadan jel??!! :D
na koju novu tipu mislis? na serije 400 500 700 ili na seriju 800? pretpostavljam da si mislio na seriju 800
cisto sumnjam da se moze zamijeniti kompletno vratilo u zadnjem trapu, tacnije nikad nisam ni razmisljao o tome
da budem iskren ja sam razmisljao da zamijenim kompletan zadnji trap na svome TV serije 800 sa starijim upravo zbog freze......ali nakon nekoliko minuta razmisljanja to se izjalovilo :mrgreen:
ali i ako bi to uspio (promijeniti vratilo) treba ti kopcanje u tri tacke.......da imas recimo TV 420 lakse bi islo medjutim posto imas stari TV :roll: to vec dodatno komplikuje situaciju

pitam se samo zasto bi to radio? kazes lakse je za prikljucke.......pretpostavljam najvise zbog freze, mogu ti samo reci da smo prosle godine frezu ROSIT 115 platili 800 € nakon godina i godina potrage za frezom za seriju 800 bez obzira sto je otac u tom poslu
ruku na srce postoje novi priključci, ali cisto sumnjam da ces placati po 2000 KM za frezu, prevrtac sijena i slicne prikljucke koje bi mogao vuci za svojim tomicom
druga stvar bi bila sposobnost tvog tomice za nosenjem novijih prikljucaka

sto se tice alnasera, ako vec planiras da stavis neki drugi, od drugog vozila, mozda bi bilo najbolje da skines zastitni lim sa svog Tomice pa tako mjeris......cak ne moras ni skidati, mozes premjeriti sve sto ti treba bez skidanja bilo cega (dubinu ulaska bendiksa, raspon rupa.....doduse modul zupcanika ces morati provjeriti na licu mjesta)
a cisto sumnjam da ces uspjeti pronaci da odgovara "samo prisarafi" :roll: to bi bilo odlicno ako bi moglo

ja bih to uradio ovako: pronasao bih alnaser koji odgovara po smjeru, da bendiks uklapa u zupcanik na zamajcu, ostalo bih ustimao isijecanjem ploce/nosaca te pravljenjem druge prema novom alnaseru i novu plocu bih zavario za stari nosac
za ovo je potrebno da odgovara smjer okretanja i donekle modul zupcanika ostalo mozes ustimati i prepraviti

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

zbalija kaže:
deva stvarno lijepo izgleda, svaka čast!

Daj malo detalja čija je glava upravljača, si mijenjao pumpu hidraulike, stavljao ventil prioriteta i sl., koliko vidim cilindri su od TT 830sa.

Nosače ploče cilindara mi izgledaju koa na mojem TV 730 samo sa novim tipom bolcljina za cilindre.

Ima još:

http://www.photorola.net/uploads/857895d481.jpg

http://www.photorola.net/uploads/2db9dec501.jpg

Glava ima ugrađen ventil prioriteta, cilindri i ona kupljeni, ostalo lokalni tokar po preciznim uputama. Pazio sam na svaku sitnicu, mora izgledati tip-top, a i raditi, naravno. Istovremeno radi i volan i hidraulika. Pumpa je ostala ista i na ler gasu okrećem volan jednim prstom bez problema.
Jedino što me muči još od ranije, jedan metalni zvuk od pumpe, kad je neopterećena. Vjerojatno nekakva njezina spojka, ali to ne mogu nać u katalogu gdje je i kako izgleda.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh