Re: TOMO VINKOVIĆ
bezimeni kaže:
evo sad stigoh kući, vratio pare, nema nikakvih problema. uhhhhhh.
mislim dalo bi se i to napravit, al prvo mi reče ne treba ništa dorađivat, kad ono....nered. to mi je bilo najviše krivo, nisu ni pare toliko bitne koliko ja ne volim da mi se laže...obraz se ne može platiti, da mi je nudio sad da je nosim bez para, ja ne bih uzeo...
za edu:
ja to zovem leptirica, tako mi izgleda, a to je kopčanje kardana stare tipe...nazad na izlazu traktora.
sve je dobro sto se dobro svrsi :mrgreen:
a reci kakva je bila cijena freze (takve kakva je) i pluga (dvobrazni ili jednobrazni)....ako nije tajna :blackeye
znam kako izgleda......ali to je poseban nastavak, nabije se na vratilo s kronerima.....ne nabije se, ide lagano rukom....ili je kod tebe nesto prepravljeno :roll:
treba ti ovakva freza, ista kao za serije 400 i 500, obrati paznju na kardan
Neispravan link obrisan!
ovako bi otprilike izgledalo spojeno za traktor
Neispravan link obrisan!
imaj na umu da ima osigurac, kajla koja drzi spojnicu na vratilu, nacunjaj na kojem je mjestu i prvo izvadi (izbij) osigurac i tek onda vadi spojku
deva kaže:
Ne, ne, kad je pumpa neopterećena čuje se taj zvuk kao da zupčanici imaju lufta, kad pumpu opteretim ne čuje se ništa, samo fini zvuk motora. Kad krene loše vrijeme odvest ću ga majstoru da to otvori, a usput i da ga predihta sprijeda jer dosta bali na deklima.
vidi jednu stvar, radilica (zupcanik na njoj) pogoni pumpu preko jos nekoliko zupcanika, svaki od tih zupcanika proizvede po malo zvuka na kraju dobijes buku.....zaboravio sam jos jednu spojnicu izmedju zupcanika i pumpe, ni jedan par nije idealno cvrst
eh kad opteretis pumpu zategnes zupcanike medjusobno i praznine medju njima nestane i tada nastaje tisina
sve u svemu mogu ti reci ne cackaj mecku (ili po bosanski, ne trazi guzici cepa) :mrgreen:
e druga je stvar ako ne radi kao svi ostali TV 730 ili TV 732, kod 730 (italijanski motori) je zveckanje jos jace izrazeno)
evo i slike kako to izgleda
Neispravan link obrisan!
jbg ovdje nema zupcanika koji pogoni pumpu....ali ilustracije radi, vidis koliko ima parova zupcanika
stavljao sam slike remonta istog motora prije nekoliko mjeseci, pregledaj ako te zanima