• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO VINKOVIĆ

lakomost je gadna stvar ...nikad ne gledaj koliko kaj platiš kad kupuješ ..gledaj da kupiš po sreći ,to je važnije od dobre cijene .

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

eto sad je sve uredu,vratio pare i mirna backa,e to ti moze biti lekcija,ne samo tebi nego svima nama,da uvijek treba pogledati ono sto se kupuje nista nasumicno,ali postoje i oni koji npr automobil nalickaj do bola reko bi covjek novo,naplate ga dobro ti uzmes i za koji dan nemozes da otvoris vrata zbog toga sto su pragovi puni pur pjene pa zabreklo,takav slucaj je imo moj komsija,srecom vratili su mu pare jer je ovaj ih tako napao i izgrdio da su ovi odmah dali pare i pobjegli glavom bez obzira

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

bezimeni kaže:
evo sad stigoh kući, vratio pare, nema nikakvih problema. uhhhhhh.
mislim dalo bi se i to napravit, al prvo mi reče ne treba ništa dorađivat, kad ono....nered. to mi je bilo najviše krivo, nisu ni pare toliko bitne koliko ja ne volim da mi se laže...obraz se ne može platiti, da mi je nudio sad da je nosim bez para, ja ne bih uzeo...
za edu:
ja to zovem leptirica, tako mi izgleda, a to je kopčanje kardana stare tipe...nazad na izlazu traktora.

Posle svega je sad baš dobro da se ovako izašlo iz te nevolje.

Ovaj leptir , kako i Edo kaže, može se vadit iz traktora. Dobro pogledaj u rupu gde se nalazi, uhvati ju sa kleštama i izvadi napolje. A iči če to lako.

Matrix
Stare gume bi težko imale 12 platana. Tamo oko 85 godine ugrađivali su sa 4 platana. Na gumi ti piše naprimer PLY 4

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

edosoko kaže:
bezimeni kaže:
.....priključak za kardan varen, pošto je moj tv stara tipa, znači treba mi leptirica za priključak, samo je zavaren čeoni dio sa leptiricom i neki rundajz oko kardana da drži to u centru.....
zao mi je sto ti je covjek podvalio, nadam se da nisi puno platio......najbolje bi bilo da ti vrati pare jer ti nije "slatko" legla kupovina
:scratch a kakva leptirica, ja kolko znam ta "leptirica" se vadi kad spajas frezu, a sluzi za spajanje kosilice.....bude osigurana zatikom, procackaj malo mozda je zaprljano
deva kaže:
Da li ima netko iskustva sa pumpom hidraulike na tv 730, zašto se čuje kad je neopterećena, metalni zvuk, kao kliktanje. :scratch
kako znas da je uopste pumpa hidraulike?
mislim da to nema veze s pumpom, ja bih prije rekao da kuckaju zupcanici u razvodu
Kad okrenem volan do kraja ili dignem hidrauliku do kraja i držim ručicu kao da još diže, onda se ne čuje nikakav zvuk. I ja sam pomislio da su nekakvi zupčanici koji pogone pumpu. Ne usudim se to rastavljati prije nego se raspitam.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

deva to ti se čuje sigurnosni ventil u razvodniku. (zvuk je kao da kamion pušta zrak jeli?)
Dali imaš ventil i na glavi upravljača?

Ako je to nemaš se čega bojati to se događa i kod mojeg TV kad jako opteretim hidrauliku ili kad smotam upravljač u jedno stranu i držim tako onda se čuje sigurnosni ventil upravljača.

Posljednje uređivanje od moderatora:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Ne, ne, kad je pumpa neopterećena čuje se taj zvuk kao da zupčanici imaju lufta, kad pumpu opteretim ne čuje se ništa, samo fini zvuk motora. Kad krene loše vrijeme odvest ću ga majstoru da to otvori, a usput i da ga predihta sprijeda jer dosta bali na deklima.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
evo sad stigoh kući, vratio pare, nema nikakvih problema. uhhhhhh.
mislim dalo bi se i to napravit, al prvo mi reče ne treba ništa dorađivat, kad ono....nered. to mi je bilo najviše krivo, nisu ni pare toliko bitne koliko ja ne volim da mi se laže...obraz se ne može platiti, da mi je nudio sad da je nosim bez para, ja ne bih uzeo...
za edu:
ja to zovem leptirica, tako mi izgleda, a to je kopčanje kardana stare tipe...nazad na izlazu traktora.
sve je dobro sto se dobro svrsi :mrgreen:
a reci kakva je bila cijena freze (takve kakva je) i pluga (dvobrazni ili jednobrazni)....ako nije tajna :blackeye

znam kako izgleda......ali to je poseban nastavak, nabije se na vratilo s kronerima.....ne nabije se, ide lagano rukom....ili je kod tebe nesto prepravljeno :roll:
treba ti ovakva freza, ista kao za serije 400 i 500, obrati paznju na kardan
Neispravan link obrisan!
ovako bi otprilike izgledalo spojeno za traktor
Neispravan link obrisan!
imaj na umu da ima osigurac, kajla koja drzi spojnicu na vratilu, nacunjaj na kojem je mjestu i prvo izvadi (izbij) osigurac i tek onda vadi spojku
deva kaže:
Ne, ne, kad je pumpa neopterećena čuje se taj zvuk kao da zupčanici imaju lufta, kad pumpu opteretim ne čuje se ništa, samo fini zvuk motora. Kad krene loše vrijeme odvest ću ga majstoru da to otvori, a usput i da ga predihta sprijeda jer dosta bali na deklima.
vidi jednu stvar, radilica (zupcanik na njoj) pogoni pumpu preko jos nekoliko zupcanika, svaki od tih zupcanika proizvede po malo zvuka na kraju dobijes buku.....zaboravio sam jos jednu spojnicu izmedju zupcanika i pumpe, ni jedan par nije idealno cvrst
eh kad opteretis pumpu zategnes zupcanike medjusobno i praznine medju njima nestane i tada nastaje tisina
sve u svemu mogu ti reci ne cackaj mecku (ili po bosanski, ne trazi guzici cepa) :mrgreen:
e druga je stvar ako ne radi kao svi ostali TV 730 ili TV 732, kod 730 (italijanski motori) je zveckanje jos jace izrazeno)
evo i slike kako to izgleda
Neispravan link obrisan!
jbg ovdje nema zupcanika koji pogoni pumpu....ali ilustracije radi, vidis koliko ima parova zupcanika
stavljao sam slike remonta istog motora prije nekoliko mjeseci, pregledaj ako te zanima

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

majstor kaže:
Zar nema pogon hidrauličke pumpe preko remena direktno sa radlice.

TV serije 700 i 800 sa motorima LDA 672) imaju pogon hidraulične pumpe preko spojke sa razvoda motora.

B

bezimeni

Guest

zaboravio sam još reći da je to freza od tv730, i to skraćena brusilicom po širini, (srezao je osovinu), dakle za po jedan par noževa sa svake strane, dok je limena kutija ostala ista. odozgo se ne vidi ta akcija :mrgreen:
za cijenu freze ću preskočit odgovor ovaj put, dosta sam se osramotio :lol: ... plug je jodnobrazdni, okretač, njega sam ostavio, može se razradit, a dao sam 250maraka, dakle 130€. zanima me vaše mišljenje o ovoj cijeni!

evo stavljam sliku kako izgleda taj famozni priključak kardana na traktoru, i takvog je bio zavaren samo prednji dio na postojeći kardan freze. dakle, samo je zavario ovaj dio sa slike, dalje je kardan ostao isti, a na ploču koja se sa 4 šarafa pričvršćuje na traktor, zavario je dva komada rundajza oko ovog priključka kardana, da ga drži u centru.
ja bih najviše volio kad bi se moglo promijeniti ovaj izlazni kardan u saamom traktoru, pa da stavim neki s kojim neću više imat problema oko nalaženja priključaka...
svaka pomoć je dobrodošla, ako ko zna jel se može to izmijeniti, molim javite.
neću više da teretim forum ovom temom je je bilo i prošlo, gotovo.
kardan.png

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

pa mozes li poslikati zadnji dio traktora detaljno pa onda da ti mozemo reci kako da uradis inverziju

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

deva kaže:
vidi jednu stvar, radilica (zupcanik na njoj) pogoni pumpu preko jos nekoliko zupcanika, svaki od tih zupcanika proizvede po malo zvuka na kraju dobijes buku.....zaboravio sam jos jednu spojnicu izmedju zupcanika i pumpe, ni jedan par nije idealno cvrst
eh kad opteretis pumpu zategnes zupcanike medjusobno i praznine medju njima nestane i tada nastaje tisina
sve u svemu mogu ti reci ne cackaj mecku (ili po bosanski, ne trazi guzici cepa) :mrgreen:
e druga je stvar ako ne radi kao svi ostali TV 730 ili TV 732, kod 730 (italijanski motori) je zveckanje jos jace izrazeno)
Neispravan link obrisan!
jbg ovdje nema zupcanika koji pogoni pumpu....ali ilustracije radi, vidis koliko ima parova zupcanika
stavljao sam slike remonta istog motora prije nekoliko mjeseci, pregledaj ako te zanima[/quote]

Znači da zupčanici imaju lufta, to sam i mislio, samo sam se bojao da nije ispala kakva kajla ili slično, pa da ne dođe do loma. Hvala puno edo.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
... plug je jodnobrazdni, okretač, njega sam ostavio, može se razradit, a dao sam 250maraka, dakle 130€. zanima me vaše mišljenje o ovoj cijeni!
a tu je to negdje sto se cijene tice....zavisi kakvu zrtvu nadjes :mrgreen: i prilikom kupovine i prilikom prodaje
ako lemesi mogu proci, eh na spojku si se isto zalio :roll: ma sve se da dotjerati u svakom slucaju

sto se tice one leptir-spojnice....skini kuku pa poslikaj na traktoru, stvarno sam zbunjen sto se toga tice

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

deva kaže:
Znači da zupčanici imaju lufta, to sam i mislio, samo sam se bojao da nije ispala kakva kajla ili slično, pa da ne dođe do loma. Hvala puno edo.
img035.jpg

evo na ovoj slici ima i zupcanik koji sluzi za pogon pume, vidi se prorez u koji uklapa spojnica koja povezuje pumpu i zupcanik
ako te bas zanima i kopka, skini remenicu i aluminijski poklopac pa provjeri ima li kakvih gresaka.....ujedno zamijeni i semering na koji si se zalio

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Hvalaaaaa, svaka ti čast, ne curi semering nego su svi spojevi sa brtvama lagano vlažni pa se nakuplja i lijepi prašina. Sigurno ta spojnica koja ide u utor ima lufta i vjerojatno ju treba zamijeniti. To se čuje od kad sam ga kupio (2005.), samo mi se čini da je sada glasnije pogotovo u vožnji pod većim gasom.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

matrix123456 kaže:
firemanpeter,provjericu koliko ima plata,mada sumnjam da im samo 4

sto se tice pumpe kod mene se cuje šištanje i zvizdanje,imam video,evo pa cujte kako to zvizdi
http://www.youtube.com/watch?v=_HR1NTfhjQ0

Izgleda da ti je otišao lager na remenici koja goni pumpu. Ništa strašno, to se brzo promjeni. Skini remen da tako sigurno utvrdiš da je zvuk došao od pumpe. Bez remena pumpa stoji pa zbog toga nebi smelo biti te buke.
Ako ti ovaj zvuk dode od pumpe, onda skini pumpu dole i promjeni lager koji nosi remenicu. Remenica ti je dio za sebe pa ti tako neče bit potrebno rasklapat pumpu. Hoču da kažem da nije težko promjeniti taj lager. Kad to promjeniš biče milina slušati motor, a sad... :scratch

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

moracu to provjeriti,mada to sistanje mi i nesmeta toliko,pa kad nadjem vremena provjericu.uglavnom hvla na odgovoru

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

edosoko kaže:
Neispravan link obrisan!
stavljao sam slike remonta istog motora prije nekoliko mjeseci, pregledaj ako te zanima

Čuj Edo,
jel ovaj navoj ljevi ili desni. Mislim na tu veliku maticu koja drži remenicu na konusu? Isto tako tu treba za skidanje remenice upotrebit apciger. Ako imaš volje uslikaj taj apciger da si jedan napravim.
Naime zapazijo sam neki dan da je počelo malo puštat ulje na tom semeringu, koja kap ulja se vidjela na podu gde traktor stoji. Ja sam to obrisao krpom (onu rupicu) i po čudu sad se više ne odkapa ulje. Izgleda da je to početek puštanja pa se malo nakupi ulje samo ako imam koju dužu vožnju. Znači ništa strašno, ne žuri se to mjenjat ali doči če dan kad zatreba.

Matrix
Vjerujem da te ne muči to puno ali nemoj čekat toliko dugo da se lager razleti i napravi sranje. Možda još nije toliko loš da se razleti ali on upozorava na to sa svojim zvukom.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh