Re: TOMO VINKOVIĆ
zbalija,
hvala za odgovor!!
evo par slika što sam već prije firemanu obećao u vezi zupčanika prve brzine zadnjeg trapa koji je bio okrenut naopako, tako da se ključ zaglavljivao između njega i zupčanika druge brzine jer ovaj od prve nema utora za ključ s te strane. kad bi se zaglavio, nije bilo lera između prve i druge, točkovi bi zablokirali i teško bih ga izbacio u ler. stavio sam ipak nov zupčanik, ključ i osovinu sa konusnim zupčanikom.
ovo je prava strana, zupčanik i nije loš, ali bilo je previše lufta izmađu njega i osovine pa sam ih oboje promijenio. nisam htio da rizikujem, jer prilično je klapalo na sve strane, mada se, možda i moglo samo okrenut zupčanik i vozit dalje.
evo osovina pa prosudite jel sam dobro postupio što sam je zamijenio.
ovo je radapciger koji sam pravio za skidanje ploče sa motora na koju se veže korpa. ako ko ima isti problem, veoma jednostavno...
ovaj drugi sam pravio za skidanje zamajca.
sljedeća je slika jedan biser bivšeg vlasnika. ovo što vidite je membrana oduška made by
čoban bh. metalni dio je rešetka od mašine za meso, a drugi je neki najlon ili plastika. predlažem temu za ovakve bisere. žao mi je što nisam sve snimio šta je bivši gazda radio...od dihtunga za karter od spužve pa do auspuha u obliku one stvari. e to ima snimljeno :lol:
ovo je kad sam već skinuo prirubnicu sa kardana. znači odgovara više tipova freze na ovo?? smjer obrtaja, promjer osovine, itd itd...objasnite sve što možete, molim lijepo.
evo ga famozni komad koji me toliko zbunjivao. izbliza!
evo ga kopčanje na traktor.
nedavno sam postavio alternator, a vidim da jedan član ima nekih pitanja oko toga, pa evo slike kako to izgleda, pa se nadam da će mu koliko toliko biti jasnije o čemu se radi. svi zeleni dijelovi su ručni rad, tako da nema problema oko toga. svako ko se i malo razumije oko mehanike može napraviti nešto slično.
na alternator sam stavio manju remenicu tako da dobijem bolje punjenje. remen je 8x1100.
mislim da je alternator od fiće 850. čep oduška sam stavio od nove tipe jer ovaj nisam mogao naći. tokar je samo narezao novi navoj i to tamo gdje je bio odušak. čep je malo veći nego na deklu, tako da nisam htio uništavat njegov za sipanje ulja.
klizni nosač za španovanje sam oslonio na mjesto gdje je bio originalni regler. a usput koristim donji šaraf za lanac koji drži haubu.
kablove sam spajao spojnicama tako da mogu otvarat haubu bez problema, samo razdvojim žice i to je to..