• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

ma narvano BOSNA SSUPER FE 65P

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Da.... ali sa kratkim navojem!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

E u tom slučaju je samo oznaka F :lol: :lol: :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija kaže:
firemanpeter kaže:
Koji se dio kod startera zove bendiks. Nikad kod nas u SLO nisam čuo tu rječ pa zato neznam.

A što se tiče bendiksa, ja nazivam onaj dio elektropokretača (anlasera) koji uzubljuje u zamašnjak motora (onaj zupčanik koji se aksijalno kerče u el. pokretaču).

Aha, razumem sad tu riječ. Trebam još malo naučit vaš jezik :scratch
Hvala zbalija, što si mi pojasnijo.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
Aha, razumem sad tu riječ. Trebam još malo naučit vaš jezik :scratch

firemanpetre nema problem, što ne razumiješ pitaj pa ćemo ti objasniti.

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

deva ako nije problem ako možeš dati podatke sa pločice

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

to se i tako radi , samo pazi da se ne zaboraviš tokom prepisivanja slova ti budu naopako
(nije da se pravim pametan, ali dosta ljudi na to zaboravi):)

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

bas dobar hidraulicni volan,moj tv svugdje hoce samo pravo nece,mali kamen on na pogresnu stranu a i skoro citav krug lufta u volanu mi otezava stvari :mrgreen:

A

AlfaZD

Guest

evo mog tomice u trajektu :D a tablica od blica bliješti :lol:

dscn8860.jpg

i na pristaništu na Silbi :)

dscn8935.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija kaže:
deva kaže:
Probat cu s ogledalom pročitati

to se i tako radi , samo pazi da se ne zaboraviš tokom prepisivanja slova ti budu naopako
(nije da se pravim pametan, ali dosta ljudi na to zaboravi):)

:lol: ;)

Deva, volan ti je odličan, napravljen za 5, i da ne zaboravim- hvala za slike.

PS
Zapazijo sam da ti akomulator nije fiksiran. Ako se slučajno desi, (nedaj bog) pa da se traktor prevrne, neče bit samo šteta od toga nego če se moči traktor i zapalit. Doči če + na lim, tamo ti je i nafta pored akomulatora...
Kako več rečeno, nedaj bog da se desi nešto! Ali ja sam u takvom poslu da vidim puno stvari koje se dešavaju, možeš samo zamislit. Ja samo dobro namjerno upozorvam, ako več vidim da stvari ne valjaju.

Alfa ZD
A ti ideš tomicom na godišnji odmor? :mrgreen:

A

AlfaZD

Guest

ne baš na godišnji :lol:

ja živim i radim pola-pola u Zadru i na Silbi, a i puno dangubim u trajektu :roll:

Posljednje uređivanje:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Deva, volan ti je odličan, napravljen za 5, i da ne zaboravim- hvala za slike.

PS
Zapazijo sam da ti akomulator nije fiksiran. Ako se slučajno desi, (nedaj bog) pa da se traktor prevrne, neče bit samo šteta od toga nego če se moči traktor i zapalit. Doči če + na lim, tamo ti je i nafta pored akomulatora...
Kako več rečeno, nedaj bog da se desi nešto! Ali ja sam u takvom poslu da vidim puno stvari koje se dešavaju, možeš samo zamislit. Ja samo dobro namjerno upozorvam, ako več vidim da stvari ne valjaju.

Je je, baš sam jučer tražio po garaži, našao sam okvir ali neznam di su mi šarafi :scratch pa da ga pričvrstim.

R

rhaj1982

Guest

Deva traktor ti je odlican, i sam sam vlasnik istoga (dakle TV-a 730)...
Imam jedno pitanje za sve vas forumase: Htio bi si ugraditi davač nivoa ulja (to je ustvari prekidač nivoa ulja, kolko ja znam) u motoru (instalacija za njegovo priključenje je navljena). Zanima me koji da ugradim, da li mora biti orginal za DMB 672 ili moze i od nekog drugog motora. Koji je navoj na tom prekidaču M i koji je korak navoja?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

rhaj ako sam dobro shvatio ti želiš da ugradiš tlačni prekidaš za kontrolu ulja (indikator ulja)?!
Ako je tako tad ti paše od Yuga navoj je identičan. DMB nije nikad proizvodio el. mjerne instrumente, već su u prvoj ugradnji koristili indikatore od TELEOPTIKA. Meni je isto bio crkao prije 5 god. pa sam nabavio novog. (mislim da je od Yuga 45 ks motora ali nisam 100% siguran) i proizvodnje je Eloda Zagreb.

Navoj je M 12x 1,5 radni tlak 0,2-05 bara.

Da napomene on je montiran na jednoj redukciji na navoj M8 i ta redukcija je ubiti šuplji vijak koji pričvršćuje tlačne vodove za ulje koje ide u glave motora. I oče puknuti kad se ponovno montira gore indikator ulja.

R

rhaj1982

Guest

Da, zelim ugraditi indikator ulja. Hvala na objasnjenju i korisnim savjetima!

B

bezimeni

Guest

a jel se može stavit filter ulja na mjesto gdje kod mene samo ima davač pritiska ulja?? ako nabavim komplet kućište i sve što je potrebno da li to odgovara na staru tipu.
uzeo sam danas frezu napokon...300€, ne curi ulje, nema lufta nigdje, nov kardan, noževi nisu nešto ali dao mi je nekoliko potpuno novih. lim malo treba doraditi i ofarbati, ali sve u svemu mislim da nije loša. kad je završim staviću slike kakva je sad i kad bude gotova.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
bezimeni kaže:
uzeo sam danas frezu napokon...300€, ne curi ulje, nema lufta nigdje, nov kardan, noževi nisu nešto ali dao mi je nekoliko potpuno novih. lim malo treba doraditi i ofarbati, ali sve u svemu mislim da nije loša. kad je završim staviću slike kakva je sad i kad bude gotova.
I ja kad sam kupio traktor sa frezom...nije curilo ulje...nije ga ni bilo...
Nek ti je sa srećom,,,i da radi ko doksa!
Živi bili...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh