Re: TOMO VINKOVIĆ
bezimeni kaže:
eto, da sam znao ranije da je manje snage mogao sam to već riješit. isto nalijeganje anlasera i raspon rupa ima golf 2 automatik benzinac. ali odustao sam radi toga što sam, sad to znam zasigurno, bio ubijeđen da mi treba 2,6kw. već sam bio našao čovjeka da mi sve to prilagodi jer golfov vrti u kontra smjeru, (novi bendix i stator). onda vidjeh da je manje snage i odustah.
možda je i bolje, jer obećao mi je ako ne slaže, jedan tip prodati originalni. traži 50€, po meni je to sasvim realno.
:scratch
sto se tice smjera odgovara od Golfa 2 dizel-a, e sad....dali bi se moglo ustimati uklapanje :roll:
50 € nije sasvim realno nego sasvim jeftino
naravno ako je iole ispravan (posebno bendiks) jer mozes slobodno racunati jos 50€ za remont (cetkice, pikse, automat....ako nesto zeza) i opet si na konju
danima citam vase komentare i rasprave oko akumulatora i snage alnasera.....mislim da ste i jedni i drugi u pravu sto se tice snage alnasera, mislim da TV novije serije otprilike '88. i mladji, imaju alnasere snage 2,6 kW (oni imaju drugaciji poklopac, sa ostrijim ivicama) dok su stariji 1,3 kW (oni imaju obli zavrsetak), opet kazem pisem po sjecanju, najbolje bi bilo da neko provjeri, npr. joekiki i neko ko ima starijeg TV sa "oblim" poklopcem
mogu samo reci da imam lose iskustvo sa novijim alnaserima (kao sto ima serija 800) mozda se to meni slucajno desilo :roll:
a sto se tice akumulatora, "Amperi" pale a ne "amper-sati" evo ocit primjer: prije nekoliko godina smo remontovali jedan traktor i usred posla je doslo vrijeme da se voze drva iz sume, sastavimo samo osnovno sto treba za voznju, bez instalacije, limarije....i posto nije bio zavrsen jos nismo bili kupili novi akumulator za njega te smo privremeno stavili akumulator od kamiona (140 Ah) ali je bio nekakav cudan...200-300 A i nikad nije mogao upaliti tog tomicu bez koristenja dekompresora
sve u svemu 74-75 Ah uz minimum 400 A (vecinom imaju vise) bi trebalo biti dovoljno za jednog tomicu, moze posluziti i manji uz dovoljno A, mada ni veci nece naskoditi (koliko to dimenzije dozvoljavaju) :lol: