• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

bezimeni kaže:
a jel se može stavit filter ulja na mjesto gdje kod mene samo ima davač pritiska ulja?? ako nabavim komplet kućište i sve što je potrebno da li to odgovara na staru tipu.

Sad sam malo pogledao slike od onog PE 18 koji sam popravljao (jednak traktor kao tvoj) i stvarno nemaju filtera za ulje. :scratch Mislim da bi to bilo moguče dodatno ugradit, samo bi trebal dobit original nosač. Moj bivši TV 420 imo je filter a isti je motor imao kao ovaj tvoj pa zato mislim da bi bilo moguče dodat nosač i filter.

Nisam još nikad skidao taj nosač dole iz motora ali ako malo bolje pomislim, trebalo bi bit izpod nosača ulazni i izlazni kanal za ulje. Ako ima tako onda može ulje proči još i kroz filter. Odmontiraj dole taj nosač koji imaš za mjerač pritiska i pogledaj kako je napravljeno. Mislim da če bit onda sve jasno.

B

bezimeni

Guest

joekiki,

u pravu si potpuno, ni u ovoj frezi nije bilo ni kapi ulja, iznutra je sva crna i to od starog motornog ulja koje je neko sipao. semerinzi...??? toliko su zguljeni da je od njih ostalo samo nešto nalik na vunu namotanu na osovinu. a onaj malo bolji, na njega je neko lijepio po vanjskom rubu onaj sivi selotejp...ležaji su isto tako loši, dva sam već promijenio, sutra ću ostala 4. novi dihtunzi napravljeni, kućišta ofarbana, zazor pogonske osovine podešen (nema više hoda naprijed-nazad), hauba povarena, nove mazalice promijenjene, kardan je dobar. meni nije jasno kako ljudi dopuste da se dovede mašina u ovakvo stanje, jel to svi tako rade, pitam se, jel samo voze dok se ne raspadne potpuno...meni je zadovoljstvo kad znam da imam ispod sebe ili iza sve novo, ili barem ispravno.

firemanpeter,

čim završim frezu, pokušaću pronaći taj dodatak za filter ulja, nekako mi je pravo bezveze bez filtera, kontam da i nije baš dobro tako da se vozi, mada mi svi kažu češće mijenjaj ulje, ali ipak!!

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

Ima jedan kod nas u nogometnom klub,naprijed ima rotacionu kosu a iza valjak i pici po igralistu.....

G

Goranin

Guest

Moze mi netko pslati upute za TV 732 na mail

unaprijed hvala

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Goranin
Imam upute za TV 731, ako ti to odgovara napiši mi tvoj mail na PP.

Orsic
Ako ti nije težko i ako imaš koju sliku stavi gore.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

orsic ako moze malo detaljno poslikaj.

imam jedno pitanje
koliko bi kosto plug obrtac polovan za moj tv 420,onako solidan.

POZDRAV

I

izo84

Guest

mozeli neko da mi kaze gdje mogu da nadzem hidrauliku za volan i mozeli se pregrabiti sa mehanickog na hidraulicni u TV 730

B

bezimeni

Guest

matrix123456 kaže:
imam jedno pitanje
koliko bi kosto plug obrtac polovan za moj tv 420,onako solidan.

POZDRAV
ja sam nedavno takav plug kupio a platio sam 130€.

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

130e :?: .pa nije nimalo skupo a kakav je,jel dobar,mozes li mi reci gdje otprilike ih ima u bih,odnosno gdje si ga ti kupio,i moze slika,hvala

S

ssale

Guest

Dobar dan postovani vlasinici traktora Tomo Vinkovic. Vise dana citao ovaj forum i procitao sve od prve do zadnje strane. Dosta stvari saznao zahvaljujuci ovom forumu. Samo ( kao i uvjek ) napravim jednu gresku. Prvo kupim nesto, a posle gledam, sta to sam nabavio :) Da krenem ispocetka. Ja sam imam motokultivator Pasquali i nije losa naprava, ali tezak za rad. Ipak drzati 14 konja u rukama nije lak posao. Odlucio da kupim traktor i izbor pao na Tomo Vinkovic. Poceo sam stalno pratiti oglase i jednoig dana naletim na oglas o oprodaji traktora sa frezom, plugom i drljacom za 1500 eura. Nazovem telefonom, pitam da li sve ispravno, kaze covek da jesu.Ja u kola i kod njega. I tu neznam sta mi bi. Kao da sam bio hipnotisan. Sve sam pregledao i probao, a nisam nista ni vidio.Jedina greska , koju sam nasao, bio problem sa kvacilom. Ali za to cevek mi da nov akumulator Bosh i to je to. Inace traktor bio u skroz losem tanju, sto se tice izgleda. Na zadnjem menjacu pusato ulje i t.d. Elektroinstalacija nepostoji. Pali tako, sto nasloni zicu mase od akumulatora na lim i traktro upali :) Ali, koliko para tiliko i muzike, kazem ja sebi.Kaparisem ja to i vratim se kuci. Sutra prijatelj koji ima kamion, doveze sve to kod mene kuci. Ja nekoliko dana bio prezauzet, pa nisam ni stigao da to palim i probam voziti. Kad poceo pazlivo da gledam traktor uhvatim se za glavu. Hipnoza prosla, pa videwo sam, sta sam dobio. Svaki dan otkrijem ponesto. Tu neki ( mislim joekiki, ako ne gresim ) zalili se na Marfija ( da se dolazi kod nih u posetu ), sretnici. Kod mene Marfi dosao sa ekipomi i prave ludu zurku. Ispostavilo se da osim lamele neradi predni menjac. Zadni menjac rade neko nepravilno. Neradi rucica za zadni kardan. A na kraju nadjem veliku pukotinu na kucistu prednjeg diferenciala. Danas sam rasklopio traktor napola da pogledam lamelu. Lamea raspala se. Sutra otvaram zadni i predni menjac ( neznam sto da popijem pre toga. Rakiju ili bensedin ) Kad skontam kako staviti slike, stavicu slike od mog tome, tacnije pasquali. ( trazio sam tomu vinkovica a kuoio PE-18, sto u principu pasquali, samo skopljen u hrvatskoj ). Sad procitam, sta sam napisao, ispalo nekako zguzvano, verovatno jos pod uticajem od rasklapljanja lamele :) Pozdrav, sale.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ssale dobro doso na forum

e sad jbg zeznuo si se ali ipak koliko para toliko muzike,prema tome ako hoces da taj traktor funkcjonise i da te posluzi moraces ga skoro svega rastaviti,lamela nije neki problem lako se zamjeni a nije ni skupa,ma to je potrosni materijal,nego je problem u prednjoj vudi koja ti kako kazes neradi,i kardan,ali sve se to da srediti,evo nas kolega na forumu bezimeni je svog tomu iz totalno loseg stanja pretvorio u zescu makinu,

sta da ti kazem,treba ce ti dosta vremena i strpljenja,i nemoj ni rakiju ni bensedin nego kakav sokic jer od rakije i bensedina nema koncetracije :lol: ,sretno u radovima i obavjestavaj nas o napretku i pokoju slikicu.

POZDRAV MATRIX

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

izo84 kaže:
mozeli neko da mi kaze gdje mogu da nadzem hidrauliku za volan i mozeli se pregrabiti sa mehanickog na hidraulicni u TV 730

Sve se to može nabavit ali nisi nam rekao odakle si, da ti savetujemo nekde blizu tebe ako znamo. Može se montirati hidraulički upravljač na TV 730, kao i na ostale tipove TVa, postoje dva načina. Jedan ti je sa jednom cilindrom, a drugi sa dva cilindra. Posle toga treba ti i uprvljačka glava i prioritetni ventil koji obično stoji zajedno sa glavom. Pogledaj malo nazad po temi Tomo Vinković i načičeš dosta slika o tome.

Ssale
Dobrodošao!
Ako budeš imao volje sve češ to sredit. Ako si pročitao ovu temu od A do Ž onda si več sam lako utvrdijo da se ti kvarovi mogu ukloniti. Vjerovatno češ i tu dobit suport ako ti zatreba, barem ako ti budemo znali odgovorit. Stavi koju sliku pa da vidimo šta ima.

S

ssale

Guest

Evo nekoliko slika. Nisam slikao, kakv je stigao. Ove vec posle pranja i pocetka rasklapljanja
DSC02404.jpg

DSC02405.jpg

DSC02407.jpg

Ovo je zadni menjac. Ulje curi na semeringu
DSC02409.jpg

Ovo je pukotina na kucistu nosaca prednjeg diferenciala. Ona me najvise nervira.
DSC02412.jpg

Ovako izgleda zadni deo traktora.
DSC02414.jpg

DSC02415.jpg

DSC02416.jpg

Ovo je njegova oznaka
DSC02420.jpg

Ovo je skidanje lamele
DSC02430.jpg

DSC02431.jpg

DSC02432.jpg

DSC02433.jpg

DSC02437.jpg

Ovo je to, sto je ostalo od lamele :)
DSC02439.jpg

DSC02440.jpg

DSC02447.jpg

Sutra,ako nebude kise, nastavljam sa radovima

Pozdrav, sale

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ssale

lamela,semerinzi i drugo nisu nikakav problem,da se to lako srediti a i vidim sve cetri nove gume su na traktoru
nego problem je u tome gdje je pukotina,na slici se vidi da je vec prije nesto varena,kalemljena ali vrlo aljkavo, ali mislim da ce se to srediti,imas na forumu 20-tak stranica ranije kako je to odradjeno na zadnjem trapu istog tomice kao sto jke tvoj,

uglavnom nista strasno,osim pukotine.

POZDRAV MATRIX

S

ssale

Guest

Pa ta pukotina me najvise nervira. Nije ona bila varena ili kalemljena, vec zamo zamazana sa nekim gitom. Ja ga prstima skidao. Inace, ja znam, da mogu srediti mog tomicu, da bice bolje nego nov. Ali krivo mi da nisam ga ni provozao ko covek. Cim je stigao, odmah kompletno rasklapljanje. Gume, kako si primetio, stvarnno nove i to jedino sto na njemu valja :) i ne trazi zamenu.

I

izo84

Guest

Jasam iz Kozarca kod Prijedora BIH
kupijo sam tomu prije godinu dana imo neki opravki nije spera radil prednja vuca zglob imo luft i kardan ali sad sve radi i mogu reci da se nisam pokajao sto sam ga kupio

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
I pozdrav za nove članove,,,dobro nam došli!
@bezimeni - ista situacija je bila i kod mene, što se tiče ulja u frezi! Kad sam otvorio,,,videlo se da je bilo nekad ulje u njoj! Sva sreća nije bilo ništa oštećeno (zubčanici itd...) Semerizi su bili sjebani skroz...
Stavio nove ležajeve,,,zamenuo semerige,,,i teraj!
Posle nekih 20h rada freze, počelo ulje da curi na semering! I to je dobro u svemu tome što curi,,,znači ima ga! Problem bi nastajao, kad ne bi curilo ulje... :lol: Nikad nevidim da curi ulje u radu, jer je sve od zemlje, i verovatno ga zbriše...nego kad ga manem kući,,,pa se ispod freze pojavljuje ulje za dan dva...
Negde oko 1dl ulja izcuri na 1jutro izfrezane zemlje! Tako da sam se ja stime smirio,,,i kad krećem raditi, dospem ulje i taj dan mogu odraditi komotno!
@ssale - Auuuuuuuuuuuuuu :scratch ...pa ti si baš baksuz...
momentalno sam popio rakijicu, kad sam video šta ti Marfi uradio sa društvom!!!
Kako je mogao tako polomiti getribu???...Eeeee bar da je samo pukotina,,,a ovo je sve pokrijano, mamicu im jeb...!
Al sve može da se sredi, uz dobre volje, truda, i znanja! Tako da nemoj da se nerviraš, sve će doći na svoje!
Gledaj sve optimistički, malo radi, na kraju zvizni koju rakiju, malo razmisli o trenutnom problemu, pa sutra nastavi...itd...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

ma nije to uopšte strašno, vjerovatno si vidio kakav je moj bio, tvoj barem izgleda koliko toliko normalno. na mom sam promijenio sve moguće dihtunge, semeringe, ležaje, boš pumpu i još puno puno stvari, jer vjeruj mi, nije bio niti jedan dio na njemu koji mi nije zadavao problema, gomila zalomljenih šarafa, zemlja u hidraulici, ma da ne nabrajam, odmah me hvata jeza kad se sjetim...u početku nisam imao pojma o traktorima, ali zato sad nema problema, pa ako ti šta zapne, samo se obrati jer i meni su ljudi ovdje puno pomogli i, moram priznat, ne bih uspio bez njihove pomoći, a i traktori su nam identični, i po tipu i po stanju. pardon, sranju. nego, ja bih prvo riješio taj puknuti dekl, iz razloga što ti je, gledam po sebi, ohladio traktor najviše zbog toga, zar ne?? nego, rastavi, odnesi nekom ko zna šta radi, plati pošteno i budi siguran da neće ulje procurit nakon prvog napora. sve u svemu, meni je to bio izazov u kojem sam pobijedio, tako da se sad veselim svaki put kad sjednem na traktor i sjetim se kakav je krš bio...

B

bezimeni

Guest

matrix123456 kaže:
130e :?: .pa nije nimalo skupo a kakav je,jel dobar,mozes li mi reci gdje otprilike ih ima u bih,odnosno gdje si ga ti kupio,i moze slika,hvala
pa sad, nosač koji se veže na traktor i nije baš sjajan, nešto je vareno i malo je pokrivljen, moram napravit novi šaraf za spuštanje i dizanje...sam plug nije loš. uzeo sam ga u tešnju, kod čovjeka koji se bavi prodajom i traktora i priključaka, pa ako te zanima mogu ti potražit broj, negdje sam ga imao, mada ne mogu obećati, ali znam mu adresu, dakle tešanj, selo kotlanice, vrlo lako za pronaći, a ime mu je hasan bašić, pa malo informacije itd...ako šta riješiš, obavijesti.

S

ssale

Guest

Dobar dan
Prvo hteo zahvaliti svima na podrsci. Puno to mi zanaci. Danas vreme lepo, pa nastavim sa radovima.
Fotoreportaza sledi
DSC02448.jpg

DSC02451.jpg

Za divno cudo u menjcu bilo je oko 4 litara ulja
DSC02453.jpg

DSC02454.jpg

Skinem ja poklopac i padnem na dupe :) Ako neko pomislio, da sam pao zbog prizora koji vidio, gresi.
Okliznuo se :)
DSC02457.jpg

Ovo dolje, djelovi od lagera. Lager raspao se u komadi
DSC02458.jpg

DSC02459.jpg

Ostalo i ne izgleda tako lose
DSC02461.jpg

DSC02462.jpg

Dok sam bio u prostraciji od toga sto sam vidio, zena uhvatila fotoaparat i otisla slikati sve redom :)
DSC02467.jpg

Ovo je nekada bio lager
DSC02472.jpg

Vjerovatno stajao ovdje
DSC02475.jpg

Ovako izgleda gertriba
DSC02477.jpg

DSC02478.jpg

DSC02479.jpg

Pukotina ide do druge strane. To ne racunajuci dva komada, koje ispale. Koliko mi objasnili, varioci naplacuju svoj rad po santimetrima.
Meni treba taj, koji broji na metre :)
DSC02481.jpg

DSC02483.jpg

Nastavak u sledecem broju :)
Pozdrav, sale

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh