• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

belic0209

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Veliki pozdrav svima!!!...evo da se javim malo,ljeto je zavrsilo pa se sada bacamo na neke druge poslove hehe.. Vidim svi se vec vrijedni posebno Fireman,Joe i Zeljko ali i drugi dakako,samo nam se Grof nekamo sakrio...
Pozdrav novim clanovima i sretno u novim radovima! :D

B

Bagudina

Guest

Mogu samo potvrditi da je viđen živ i zdrav kako u Gudovcu maže po kobasicama i ispija gemište ) :)

Posljednje uređivanje:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Ajde probaj ovako http://images.liveshare.eu/index.php jedna je od stranica na kojoj mozete hostati i sherati slike.
Vjerujte da nisam vidio bržu skriptu za upload slika. Ako ne vjerujete, isprobajte. Nije moja, nazalost :?
Pa preporuka svima koji koriste image hosting/sharing!
Postupak;
Poslikali smo sliku s posta malo iznad i,,
postupak opisan na slici

Kasnije kopiras ovaj link i zalijepis (pastas) tu na forum,, ;)

Nadam se da sam pomogo ;)
Ako i dalje ne bude islo :scratch cemo korak po korak il se javi na PP,, nemas brige ;)

G

GROF

Guest
BOG! daj dobre "vibracije" forumašima najboljeg poljoprivrednog-foruma., kako svim starim forumašima, tako i NOVIM FORUMAŠIMA!., narodem moj! BOG VAS BLAGOSLOVIL SVE SKUPA!., neka vam vaši traktorići dobro deladu., a malo i nikako neka se ne kvaridu!

...malo navratim na forum da pogljedam jel me ki tražil???, odgovorim na privatne poruke, pročitam vašega štiva, malo se nasmijem., uglavnom nis niš komentiral., da nebi išli komentarom na komentar ili slikom na sliku, ma ko pokvareni televizor., a sada se nima ča puno toga dodat ili napist?., uglavnom je sve kroz ove silne stranice rečeno, napisano, pofotkano 100-tine puti!.,

...jedino fali!., ča fali???., pa fali; slikic traktorića u delu; rezanje na banzek, rezanje na cikular, žetva sa žetvenim uredjajem ki je bil jedan od orginalni priključaka paskvalija - tome u ono vrime, mlina čekićara i krunjača, vadjenje krumpira sa tominim plugom i plugom treskavcem, vožnja sena i slame na gumenjaku ili na železni koli, tome kadi zaminjuje ARANA., ma tome goni vršalicu - dreš mašinu, pumpanje vode, pretakanje vode, pretakanje vina, meda,... goriva,... preko onoga maloga prča od kardančića, vožnja vode i osoke - gnojnice u orginalnim cisternami CREINA od 500 i 1000 litar, ... ma narode moj! - preponosni vlasnici traktora tome i svi oni patvorina ki su nastali poslje njega! SRETNO VAM BILO! VOZITE SE DUGO!!!., koristite orginale!., orginal je orginal!., kopija je uvik preslika!.-

Bagudina kaže:
belic0209 kaže:
Veliki pozdrav svima!!!...evo da se javim malo,ljeto je zavrsilo pa se sada bacamo na neke druge poslove hehe.. Vidim svi se vec vrijedni posebno Fireman,Joe i Zeljko ali i drugi dakako,samo nam se Grof nekamo sakrio...
Pozdrav novim clanovima i sretno u novim radovima! :D

Mogu samo potvrditi da je viđen živ i zdrav kako u Gudovcu maže po kobasicama i ispija gemište ) :)

POZDRAV NARODE MOJ! ...poseban pozdrav prijateljima forumašima, mojim osobnim poznanicima, vjernicima i nevjernicima!., ma VERUJTE mi!., previše sam napravil kilometri i radni - neradni sati sa timi našimi malim traktorićima., ma kako se zvali???!...

...forumašu belić0209!., dobil sam nekakovu tvoju poruku privatnu na mobi!., ali ja sam sa tehnikom na pas mater., tako da., dok sam je uspil pregljedat sve sam lipo pobrisal i fertik parada!., čekam da mi se ponovo javiš!???., čekam???., ti se nejavljaš., ja zaključil!., ma beli! sve rešil!!!..., nadam se i verujem da je to bilo otprilike ovako kako sam navel u mome SKROMNOM ŠTIVU?!..., si rešil???...

...BAGUDINA!., prijatelju moj!., dobre one hitnerove kobasice i vino!., ma ča dobre?!; ODLIČNE!., bolje negoli traktori!., bilo nam je lipo, samo je brzo prošlo. nismo sve ni vidili., negdi oko 5% izloženog, a poslikali oko 1%.
Čim uvatim malo vremena pokeljit ćemo slikice od ovi naši traktorića, ma neka narod i svit gljeda lipotu i divotu, neka pari oči i dušu!!!., ko i sam!.- .../čekamo slikice od tvoje prikolice u svim izdanjima!/...

Posljednje uređivanje:
B

Bagudina

Guest

Evo da iskoristim priliku da pozdravim ekipu u Grofovoj garaži koja upravo vridno štela hidrauliku na TV-u i pritom ispija crno vino :) te komentiraju koji se sve moguči i nemoguči poslovi mogu obaviti sa traktorom Tomo Vinkovic !
usput, ako bude pofalilo hidro ulja u sistemu TV-a, slobodno nadomjestite sa crnim vinom, tribala bi odma pumpa bolje radit !:)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Goranin kaže:
Trebao bi kupiti malcer za iducu sezonu. Imam Tomo vinkovica 732S trebao biga za vinograd i livade gdje mislim posaditi orahe.

Goranin stavi koju sliko svojeg TV, koliko vidim da veliš da imaš TV 732S što bi trebalo značiti da imaš tvornički ugrađeni hidrauličan upravljač.

Koja je orbitol glava gore ORSTA ili DANFOSS

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
izo84 kaže:
i sta kazete na moj luti stroj
Dobar stroj...i žao mi je, što nije moj... :lol: :lol: :lol:

Vide zbaliju...hehehe...kako se broj postova poklapa... :lol: :lol: :lol:

Pozdrav Joe! :mrgreen:

I

izo84

Guest

gledo sam kod zbalije na slikama onaj dupli kardan(duplo vratilo) zasto ono sluzi

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki he he moralo se jednom poklopiti!

A bilo bi još bolje da je taj broj samo u temi TV,
u TV temi imam samo 299 postava ukupno.
A ipak sam ja jedan od aktivnijih na ovome forumu :D , a da nije bilo još onog izbivanja da skoro 3 mj. Već bi daleko prije tu brojku prešao.

izo84 kaže:
gledo sam kod zbalije na slikama onaj dupli kardan(duplo vratilo) zasto ono sluzi

E one slike koje si vidio u mojem albumu pod temom "Inverzije" na slici gdje su dupla vratila .
To je inverzija za dva izlaza a može se koristiti za sve poslove kao i obična sa jednim izlazom koja daje standardnu desnu stranu okretanja i 35 mm kardan, dok ova inverzija ima dvije izlazne osovine i ima u isto vrijeme oba smjera vrtnje kardana. Dakle kad se traktor kreće naprijed na gornjoj osovini je smjer okretaja desni, a na donjoj lijevi, a kad se traktor kreće nazad na donjoj je osovini desni smjer okretanja, a na gornjoj lijevoj.
Ta inverzija se može koristiti za sušenje sijena sa tračnim okretačem sijena (pretepaćem) tako da se traktorom kreće i naprijed i nazad samo se premjesti kardana na drugu osovinu za pogon priključka.

P.S.

Moja isprika svim novim forumašima želim srdačnu dobrodošlicu sa malim zakašnjenjem!

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

izo84 kaže:
Bobic fala ti a i ostalim da se zahvalim na pomoci
uspio sam da postavim sliku trebalo mi je dva sata ali sad ide
i sta kazete na moj luti stroj

Odličan ti je strojčič. A ona cisterna koju voziš pozadi na prikolici bilo bi bolje da nju staviš sasvim napred. To mislim zbog toga da prikolica pritiska traktor dole jer je to sigurnije.

I

izo84

Guest
Da upravu si ali imam slabu rudu i vec jednom sam je lomijo

hvala na informacijama i jos jedno pitanje dali se vratilo u tome vinkovica okrece kontra ili isto ko u ostali traktora mislio sam na smijer

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nema na čemu!
Što ne znaš pitaj tu smo da pomognemo jedni drugima!

Što se tiče smjera okretanja izlazne pogonske osovine (kardana) na TV serije 400,500 i 700 se okreću u suprotnom smjeru od kazaljke na satu (na lijevo što nije standardno) i nije standardni promjer osovine . Da bi se dobio standardni desni smjer okretaja na traktor se montira tkzv. "Inverzija" koja preko dva zupčanika daje standardnu desnu stranu okretanja i promjer izlazne osovine 35 mm.

Dok kod TV serije 800 je to već je tvornički napravljeno "inverziju" unutar zadnjem dijela traktora tak da ima odmah desnu stranu izlaza kardana i standardnu dimenziju izlazne osovine promjera 35 mm.

I

izo84

Guest

sto znaci da se u mene kontra okrece (lijevo) a ja imam ovaj nastavak 35mm ali sa jednim izlazom
znaci kad bi kupovo neki prikljucak sto nije orginalni treba mi vratilo duplo sto okrece i lijevi i desno

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Upravo tako kod tebe se okreće lijevo i nemaš standardni smjer vrtnje i promjer osovine.
Da postoji i inverzija sa jednim izlazom i daje standardni desni smjer vrtnje i promjer osovine 35 mm.
Ne treba da bude da se vratilo duplo okreće ako koristiš priključak koji se koristi samo kad se traktor kreće naprijed i treba desni smjer vrtnje (a naravno i za neki stacionarni priključak koji se koristi kada traktor radi na mjestu a treba desni smjer vrtnje) u tom ti je slučaju dovoljna ti je originalna inverzija za TV koju je proizvodio nekadašnji TAD sadašnji Hittner.

Imaš takav priključak ili:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Kod TV jeste problem što smjer vožnje utjiče i na smjer vrtnje kardana, znači da smjer vrtnje kardana ovisi od smjeri vožnje. Kod ostalih traktora kardan se uvijek vrti u desnu i ne ovisi od smjera vožnje. To je minus za TV kad se koristi priključak za kojeg je to bitno- okretač sjena.
Kako kaže Zbalija on može kardan smjestit na drugu osovinu pošto ima dvije ali to nije prikladno radit. Ova neugodna značajnost važi za sve serije TV, znači i za seriju 800 koja je več pomalo poboljšana što se tiče kardana.

Sad još nešto u plus TeVejcima:
Kad traktor stoji može se reduktorom odabrati smjer okretanja kardana što se kod mnogih drugih traktora ne može. Isto tako ima veliki odabir brzina, a to je 4 u jednu stranu i 2 u drugu.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

dobar ti je traktor steta samo sto nema arnjeve,

a sto se tice smjera vratila,to je meni sasvim nelogicno od konstruktora toma vinkovica,pa trebalo bi da smjer bude isto ko na drugim traktorima,i sad moram ugradjivati inverziju za neke druge prikljucke,pa nastaju komplikacije.

I

izo84

Guest

traktor je super samo sto je spor i tezak na volanu ja licno izbjegavam oranje po selu
nakon 2sat imas upalu misica ali otac u mene on ga tera ja licno nemam vremena

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh