• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO VINKOVIĆ

Mačka je služila kod zaprešnih kola u doba dok su kola vukli konji, volovi ,krave ..itd
Montirana je na svoru (kaj je svora imate objašnjeno u jednoj temi ,tko prati taj zna) preko metalnog prstena .
Dugačka je cca 1 m , u ono vrijeme izrađena od drveta .Na kraju je imala metalni dio (produžetak u obliku slova v ..
Da pojasnim ,kompletna mačka je izgledala kao slovi Y , s tim da su krakovi koji gledaju gore bili 10-tak cm .
Ona se je vukla za kolima i kad bi vučnoj sili bilo teško taj Y bi se usjekao u zemlju i držao kola dok si tegleča marva nije odmorila .
Bilo je i modernih oblika te mačke u vidu vijenaca (jednostavnih čegrtaljki )na dobošima kotača, pa kad bi šaltao u brijegu ne bi morao kretati ručnom nego bi taj šnaper držao kola i traktor ..
Inace dobra stvar samo kaj nije bila automatizirana pa bi ju morao ručno odblokirati kad bi bilo potrebe za vožnjom unazad .

C

cesmina

Guest

Pozdrav svim ljubiteljima TV-a
Trebam kupiti rabljenog tomicu,pa vas molim za pomoć-šta da gledam kod kupnje,ne bi da dam pare a poslje nema muzike.Hvala vam
Pozdrav

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Gledaj kakva je gazdarica, da imaš koga poslje nataknut na Imenicu kad shvatiš kaj su ti sve uvalili .

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bagudina

Guest

Naravno ako bude gazdarica :) a ako ne onda :
(bar sam ja tako gledao)

1. Nemoj da mu motor bude topal, najavi da dolaziš i da ga negriju ! (izvadi malo ulja na mjeraču i pipni jeli toplo )
2. Ako bude govorio da su gume prvi i orginal, onda ga pitaj koje je godište traktor, te pogledaj oznaku godine proizvodnje gume.
3. Otvori čep od prednje i zadnje osovine i gurni šafciger u njega, izvadi ga i prođi prstima po ulju, vidi jel ostalo na šafcigeru :) krupnih nečistoča ili nedaj bože sitne komadiće metala.
4. Obavezno probaj paliti i voziti, vidi zvuk motora i dali dimi na malo večeim okretajima (svi dime na 900 okretaja :) )
5. Pogledaj ispod traktora dali je koji komad pukao ispod osovine ili tome slično !
6. Provjeri kako ubacuje mjenjač (mora ubacivati, ako mao i zapne, zapinju svi :) )
7. Stavi dvoje troje ljudi na zadnji most (ako ima) od hidralike pa ih probaj dizati (polako ih spuštaj).
8. Još bi bilo najbolje ako ima kakav plug pa ga probaj (al to je rjetkost da imaju)
9. Pogledaj di sve piša ulje, obično se vidi di curi puno, ostaju tragovi. (pumpa, crijeva hidro, crijeva goriva, ac pumpa, ručice, hidro cilindar, ispod motora, getribe, al prvo provjeri jel uopče ima ulja u motoru i hidro spremnik, jer može biti da nema pa nema što ni curiti :)
10. Vidi kako se ponaša na gasu. jer ima "šlusa" kako to neiki vole reči !
11. I ono najbitnije, što su i meni drugi rekli kad sam kupovao, žali se na sve i svašta, i to cijelo vrijeme dok bdeš gledao, pa onda na kraju ako je to to, spuštaš cijenu.
12. neki gledaju i "aksijalni pomak na radilici" al to ti ja nezam što je i kako se radi :)
13. Vidi jel puni akumulator ako ima ampermetar
12. Ostavi nešto novaca za sređivanje sitnica :)

Eto, ukratko:
1. Probaj voziti
2. Vidi jel što puklo
3. Vidi jel ima ulja i jel di piša ulje
4. Probaj hidro pmpu
a ostalo što dobiješ je lutrija :)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Bagudina - prikolica odlična...mogli bi se menjati! :lol:

cesmina kaže:
Pozdrav svim ljubiteljima TV-a
Trebam kupiti rabljenog tomicu,pa vas molim za pomoć-šta da gledam kod kupnje,ne bi da dam pare a poslje nema muzike.Hvala vam
Pozdrav
Bagudina ti je lepo naveo šta da gledaš prilikom kupnje!...
Ali ako nemaš iskustva sa TV,,,bolje povesti sa sobom nekog ko ga ima i vozi (koristi)...moja preporuka
inače će te gazda traktora ubediti, da je to sve idealno...i uvaliti,,,pa ti posle vadi oči.... :scratch
Pozdrav Joe! :mrgreen:

I

izo84

Guest

Joe podpuno si u pravu mene su zajebali kad sam kupovo i to dobro

Posljednje uređivanje:
I

izo84

Guest

Joe je podpuno u pravu i mene su zajebali kadsam kupovo i moj savjet povedi nekog ko se razume i kukaj da nevalja

C

cesmina

Guest

Hvala vam na savjetima.
Da vas pitam izbor između 821 i 818 jel dobra serija ili ima neke mane koje se ponavljaju,godište 90.
Hvala vam

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140
Ja bi radije gledao seriju 500, ali....

Bagudina kaže:
Evo jedne nove prikolice za TV turske proizvodnje !
Prikolica Colono, nosivost 2 Tone
Prvi dojmovi: strašno robusno napravljena, turčin nije štedio na materijalu, jake gume, konstrukcija, debljina lima 2,5 mm, hidro kočnice, trostrani kiper, rinfuzo otvaranje stranica itd... itd.. itd.. ko rođena za ovaj moj kamenjar ! :)
Težina 650 Kg, nekih 200 kg teža od konkurentskih prikolica (ne štedi turčin ko neki :) )
Probali smo je malo goniti sa tomom i ide to bez greške, goni tomo punu prikolicu drva uzbrdo i nizbrdo po dalmatinskoj zagori. :)
Sad je još potrebno rješiti par preinaka na tomi, nisko kopčanje prikolice i produžiti hidro crijeva ili staviti pozada hidro izvode.
Prikolica je super, baš bi mi trebala jedna kiperica, cijena me zanima, di se može nabaviti.

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bagudina

Guest

Najlakše i najbrže da se javiš slafku sa foruma, on če tin dati sve informacije po pitanju prikolica.

Posljednje uređivanje:

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275

Bagudina, hvala na dobrim kritikama... :D

Uložili smo dosta truda da prikolica stigne kod tebe i mora te dobro služiti mnogo godina...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Evo juče smo bili malo po zimnicu...da se pripremimo za zimu,,,malo ogreva - :scratch nikad se nezna kakva će hladnoća biti...pa se valja pripremit :lol:

Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

jel može neko da mi slika držač pluga za PE18, ovaj plug što sam kupio, imao je nosač koji je bio sav izvaren, pa sam ga isjekao ispravio i sad trebam da ga sastavim, ali zbunjuje me šaraf za štelovanje koji je na donjem kraju zavaren za bolcn, da li on treba da ide kroz bolcn ili se samo naslanja na njega.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Haha Joe, ovu si prikolicu napravijo po mjerama, da ti sednu 6 bureta u nju. Sve si isplanirao. :lol: :lol:

S

ssale

Guest

Dobar dan svima
bezimeni, ovako izgleda držač pluga koji meni bio prodat zajedno sa traktorom PE18. Uzimajuci u obzir, sta meni uvalili :evil: umesto traktora, nebi ja zakleo se, da je to od tog traktora :scratch

Ako treba vise detalja, samo javi. Slikacu jos. Naplacujem samo tezalk fizicki posao prevrtanja pluga u prikolici ;)
Pozdrav, sale

B

bezimeni

Guest

ssale,

zahvaljujem na slikama, sve sam vidio što me zanima! pa i tvoj je izvaren kao i moj što je bio, možda malo manje. ja sam potrošio čitav dan dok sam samo rasjekao sve to željezo koje su pouvaljivali između da ga drži jer su ga pokrivili. na svim spojevima je bio popucao, tako da je dobra stvar što sam to rastavio. i ti možda razmisli o istom. šta sve ljudi prodaju, to je čudo jedno. kolega jedan veli, ne razumijem ljude koji prodaju ovakvo smeće, a još manje one koji ga kupuju. to mi reče kad sam ja dovukao svoj traktor. nego, kako napreduju radovi, slike?? je li dekl zavaren.

S

ssale

Guest

Odustao od zavarivanja jer nasao sam jos jednu pukotinu. Otpao komad metala u rupi, gde je bio lager. Tu nema zavarivanja, zato sto tu ima velikog opterecenja, a i mislim nebi mogli meni obraditi leziste lezaja na tom varu. Nasao sam novu ( polovnu, ali kazu da je kao nova :) ) gertribu. Sad cekam neke pare, pa idem to pazariti. U bilo kom slucaju to je bolja solucija od zavarivanja. Jos sam nasao par polomljenih zupcanika. Sutra slikacu, sve lomove koje sam pronasao. Nek ljude vide do kojeg stanja covek moze terati tomu vinkovica :)

Pozdrav, sale

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako imaš mogučnost ugodno nabavit polovno dobro kučište to je sigurno dobar izbir. Imaš sreču da si našao. ;)
Samo ti uslikaj te lomove za koje kažeš da ima, da vidimo i ostali.

B

bezimeni

Guest

ma najbolje i jeste promijeniti kućište...naravno, očekujemo slike čim mogneš da ih postaviš.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh