• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
firemanpeter kaže:
Haha Joe, ovu si prikolicu napravijo po mjerama, da ti sednu 6 bureta u nju. Sve si isplanirao. :lol: :lol:
Hehehe...predhodni vlasnik je pravio prikolicu - i mogu ti reći da ga je dobro namestio što se tiče 6 burića 200l,,,zadovoljan sam! Ja sam samo dodao rasvetu, i namestio da se stranice otvaraju! Nije neka extra,,,ali služi za moje potrebe!

@ssale
Ima ljudi koji kupuju neispravne traktore, i razne rezervne delove, i prodaju iste!
Hoću da kažem da ima takvih ljudi,,,da im stoji pola traktora , menjača , i kojekakvih sranja u dvorištu po 10-20god!
I već samo što ga nedaju ciganima na odpad, i onda se pojavi kupac koji traži takav deo(getribu)...eeee odmah je cena porasla na par stotinu eura...! Tebi treba,,,a njemu ne!!! Tako da -i da mu ponudiš i pola od tražene cene...hmmm :scratch ,,,proda će ti ga...jer mu se nepruža takva prilika narednih deset god! On zna da tebi treba (a on ga ima) pa te ucenjuje!...Ako traži puno..eeee - onda lepo ti kaži da ćeš izvariti staru getribu, pa nek ide dok ide / odma će on da spušta cenu, samo da proda!
Kad se gleda logički : nekupuju se getribi za PE18 svaki dan...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Joe , jesti razmišlajo da kreneš s haiku poezijom ,mislim da je sad pravo vrijeme

Posljednje uređivanje od moderatora:
G

GROF

Guest

Bagudina kaže:
Evo jedne nove prikolice za TV turske proizvodnje !

...LIPI POZDRAV DRAGIM FORUMAŠIMA!., KAKO STARIM TAKO I NOVIM!!!., poseban pozdrav forumašu; BAGUDINA., preponosnom vlasniku traktora tome serije 700., i od par dana vlasniku nove prikolice!!!., pa prijatelju moj, legendo od čovika neka dragi bog! da sriće i zdravlja tebi i tvojoj predivnoj mladoj obitelji da dugo, dugo, sretno i zdravo uživate u sadašnjim i budućim strojčićima ki su na putu prema dalmatinskoj zagori!., neka uživate, pomalo delate, dobro se zabavljate!...

...svakako lipi pozdrav dragome forumašu; SLAFKO!., celome radišnome kolektivu LEŠKO., a pogotovo obitelji!., svaka vam čast i fala za vašu veliku i nesebičnu proizvodnju HRVATSKIH proizvoda! ki se svakim danom još dotjeruju, usavršavaju, poboljšavaju u svakome pogledu., SVAKA VAM ČAST I FALA!!!

...narode moj., moji forumaši, ljubitelji ovi naši mali traktorića!., ma odlučil sam napisat par crtica o ovoj prikolici ča je naš forumaš i moj prijatelj brane kupil za svoga tomicu!., odma vas molim sve skupa., kako znane, tako i neznane - posjetitelje da negrizedu tipkovnicu, netučedu po stolu, nepsujedu, nekolutadu sa očimi,... ovo ča pišem i iznosim samo je moje mišljenje i predpostavka., svakako najviše molim proizvodjača - trgovca SLAFKA da se ne ljuti., ovo je samo moje vidjenje, sugestija, javno razmišljanje!.-

PRIJATELJU BAGUDINA!., PRIKOLICA je dobra - čitaj odlična.,; napravljena čvrsto - robusno - kvalitetno, cijena je i više nego dobra - prihvatljiva - prejeftina, reklo bi se baš onako pasent!,... ni se štedilo ni na materijalu, a bome ni na opremi, pošarafljeno je i pokačeno svega i svačega; od razno razni trokutića, "mačji" očiju, osigurača - kljineva razno razni, do kutije za opremu - alat, a da nespominjem debljine limova i profila ke su ugradjene u istu!!!., ...jedino ča sam primetil preko prospekata, ali i u živo na sajmu u gudovcu!., fali joj ručna kočnica, fali joj kotačić na rudi radi lakšeg kopčanja - manervriranja istom., težina prikolice???., neki laže!., ili turci!, ili hrvati!,; /prima,hittner/., nemogu se pomirit sa "činjenicom" da je ova robusna prikolica samo; 200,00 kg, /dvisto kg /kila/ težja od ovi hrvatski, nasprem njoj ke izgljedadu ko igračke. kada pogljedaš jednu pa drugu prikolicu., ma ispada koda je ova turska polegla obadve hrvatske!!!., tako da mogu samo zaključit!, ni mi jasno to sa kilami - težini iste???! JEDVA ČEKAM TAKOVU PRIKOLICU HRVATSKE PROIZVODNJE!!!., NADAM SE slafko da bude bila još bolja od ove orginalne turske ka ja malo lošija kopija talijanske prikolice!!!

...e sada brane prijatelju moj., ma nebi ja bil ja kada nebi ovo napisal., oprosti mi ali moram i ovo napisat!., ova i ovakova prikolica je preteška za tomu vinkovića!., sada će samo bit sretan i vesel naš neumoran forumaš; JADRANKO! -slavonac i švicarac - već pomalo!!! kada ovo pročita!., jer narode moj moramo priznat sebi i drugima da je tomo vinković ipak premali traktorić., a težina samog je oko tone, /tisuće kg.-/., tamo kadi je idealno za tomu?., a to je zlatna i ravna slavonija!., a tamo ga narod netreba???., a brdo, brig, kamen, stene,... pogubno je kako za traktoriće ponajviše za njiove preponosne vlasnike!.-

...BOG! NARODE MOJ!., MOJI FORUMAŠI!., čitamo se...

Posljednje uređivanje:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

pozdrav i isprika sta se ovak ubacujem u ovu temu ali mislim da cu tu dobiti najbolji odgovor
e ovak posudio sam prikolicu tehnostroj jednoosovinka tezine 1120kg za prevoz grozdja,e sada mene zanima koliko bi ja u nju smio tovariti grozdja da nepreopteretim svog carrara, uzevsi u obzir da prikolica ima zracne kocnice a ja nemam kompresor-dakle nema nikakvih kocnica osim na traktoru hidraulicnih,medjutim prikolica ima i sajlu-jeld mehanicke,a to bi trebao spustiti niz jedno brdasce duzime 50 metara,jelda,ponavljam traktor mi ima 1600kg i 50KS

G

GROF

Guest

...lipi pozdrav švic!

...po pitanju vožnje prikolice sa natovarenim groždjem neki 50 m nizbrdice., mišljenja sam da i ni neki problem., moramo uzeti u obzir da je tvoj traktorić 1600 kg., uz to prikolica ima ručnu kočnicu za nedaj bože!., sama izvedba antonija carara znatno je robusnija od tome vinkovića iako on nima utege na kotačima., svakako je lakše teret pomalo spušćat niza stran - brig, negoli je vuć uzbrdo., jer ča se desi kada idemo uzbrdo?., traktor prokliže i prikolica - tovar počme ga vuć nazad., čovik - vozač koči traktor., traktor stane., ali teret prikolice i tovara vuče ga nazad, vozača uvati panika, dešava se u 99% slučaja tragedija.-

p.s. to je odličan stroj i nemoreš ga preopteretit., 1200 kg prikolica, 2000 kg groždja., to vozi ko od šale!!!., omjer je 1=2., a to je dobar omjer!!!, /mislim, traktor; 1600 kg.-., teret sa prikolicom oko; 3200 kg.-/

...sretno sa vožnjom groždja!., ni problema!!!

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

ok a to mi vise manje jasno,no koliko kg ja mogu tovariti u nju?2000kg??3000??4000??

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

prikolica je dobra nema sta,e sad da li je ona teska to neznam jer je moja teska 300kg,slazem se sa GROFOM da su nasi traktori ipak traktorcici i da netreba ih gledati kao najmocnije masine nego sve uskladiti sa njegovim karekteristikama i moci.

danas sam bio na selu i gledao sam obrtaje kardana na traktoru u prirucniku,e sad u prirucniku lijepo pise da najmanji obrt kardana pri maksimalnom gasu iznosi 727 obrtaja u minuti a na traktoru pise da je najmanji pri punom gasu 540 obrtaja,e sad kome da vjerujem prirucniku ili natpisu na traktoru :?:

swizach kaže:
pozdrav i isprika sta se ovak ubacujem u ovu temu ali mislim da cu tu dobiti najbolji odgovor
e ovak posudio sam prikolicu tehnostroj jednoosovinka tezine 1120kg za prevoz grozdja,e sada mene zanima koliko bi ja u nju smio tovariti grozdja da nepreopteretim svog carrara, uzevsi u obzir da prikolica ima zracne kocnice a ja nemam kompresor-dakle nema nikakvih kocnica osim na traktoru hidraulicnih,medjutim prikolica ima i sajlu-jeld mehanicke,a to bi trebao spustiti niz jedno brdasce duzime 50 metara,jelda,ponavljam traktor mi ima 1600kg i 50KS

ja mislim da bi smio lagano staviti 2 tone,jer gledano prema mom trakotru koji ima 750kg i sa prikolicom tezine od 300kg i kad se napuni drvima sve to dodje na 1500kg a traktor je kako sto sam reko 750 kg, prikolica nema kocnice,i niz veliku stranu bez problema sa svojim traktorom a da nepipnem kocnicu drzi kompresija,tako da tvoj traktor tezine 1600 kg, a prikolica 1120 kg plus 2000kg jednako 3120kg ,znaci nisam uracunavao tezinu traktora kao sto nisam ni gore, tako da bi mogao da stavis u prikolicu 2000kg.

TOLIKO OD MENE

POZDRAV MATRIX

G

GROF

Guest

swizach kaže:
ok a to mi vise manje jasno,no koliko kg ja mogu tovariti u nju?2000kg??3000??4000??

...=2000 kg GROŽDJA je čisto solidno., nečini se puno?!., ...ali kako kaže stari narod?!., prst u uvo i pivaj! bez muke i problema samo po gasu.- SRETNO!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

swizach ti slobodno natovariš i nešto više od 2t, možda čak i 3t grožđa i
o tvoj traktor mora da odveze bez ikakvih problema.
Kako su već neki naveli bez problema možeš da trasportiraš duplo veću težinu od samog traktora.
Samo sa nemoj u prevelikoj brzini spuštati niz brijeg (pogotovo ako je put zemlja ili još gore blato)!
Tvoj AC je zglobne ili fiksne konstrukcije? Ako je zglobne konstrukcije i nemaš na zadnjim kotačima utege onda pripazi samo kod skretanja da ti ne bi prikolica odgurala zadnji kraj (ali ako ideš u pravilnoj brzini bez nekakvih naglih manevarskih pokreta nema šanse da te izgura ili sl.)

Ja sam sa svojim TV od 1200 kg i 30 ks vozio na jednosovinki prikolici oko cca 1,5m3 suhe sipine,
200 kg cementa i 100 kg vapna, (mislim da je prikolica sa teretom imala negdje oko 2,5t (ali ne tvrdim točno)
koliko je prikolica teška prazna ne bi znao, nema kočnica, vozio sam ju dosta u brijeg i TV je ju vukao bez problema
(naravno asavaltirana je bila cesta) i kad sam se spuštao nisam ništa kočio samo je kočio sam motor,
a kad sam trebao stati stisnem kočnicu i traktor stane skoro u mjestu
(naravno sva četiri kotača su malo išla na smic jer sam stisnuo jako i naglo kočnicu)

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

traktor je zglobni,i ima svoje hidraulicke kocnice,a teren je dio izbetoniran-na najgorem djelua ostalo tvrdi put-dosta kamenja nasipanog
e sada jos jedno pitanje:
na koji izvod kopcam kiper,posto nikad nisam radio stime
IMG_4338.jpg

na jedan od ona dva gornja ili ovaj donji crni izvod?
a za hidrauliku imam dvije rucice jednu zutu za dizanje tprikljucaka jelda, i onu drugu zelenu

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Kiper se kopča na jednosmjerni izvod. Vjerovatno je to donji.
Koja je komanda probaš kad prikopčaš.
Inače mora sve pisat u uputama, a tebe zanima koja je ručica i izvod jednosmjerni.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

nema uputa,,nisam dobio ni dan danas jos

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

E pa onda treba probat ili pitat uvoznika.
A inače ja mislim da je gornji izvod dvosmjerni isto tako komanda koja je dvosmjerna ima 3 ili 4 pozicija a donja je vjerovatno jednosmjerna jer je samo jedna spojka. Komanda za nju ima 2 ili 3 pozicije, običajno 3.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpeter slažem se sa tobom da je najbolje probati u praksi (najbolje praznu prikolicu).
Kako ti veliš gornja dva zelena izvoda hidraulike su sigurno spojena na razvodnik dvosmjernog djelovanja, a jedan izvod može poslužiti kao jednosmjerni izvod.
A ovaj drugi crni možda je za hidrauličko kočenje prikolice preko hidraulike traktora (pošto traktor nema pneumatsku instalaciju), u što sam čak i 80% uvjeren.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Malo je sad to težko iz one slike utvrdit koja je šta, najbolje da se proba. Nemaš šta sjebat ako probaš tako da priključiš i onda probaš komandu na kratko vreme.

Inače ja sam mislil 2x zeleno je dvosnjerno a ona jedna crna jednosmjerna za kiper. A može bit ta crna i za hidrokočnice kako ti kažeš.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Trebalo joj je stavit ekser u sic da sjedne na njega i to bar 12-sticu, pa da čujemo malo i od nje ijuuu...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,498

matrix123456 kaže:
a to je ona vasa ministarka ako se nevaram
Imitacija premijera, hahaha.

Status